Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Протести/бојкоти против ковид мерки (за невакцинирани) кај нас и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од INNERBEAUTY, 21 август 2021.

1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.954
    Допаѓања:
    179.616
    Не знам. Од тогаш ко ќе ти ветат дека нема да умреш од ковид ако се вакцинираш против ковид:?:. Во економија тоа се вика незадоволен корисник, во психологија се вика ...револт, гнев, бес можеби:?:

На AndyRad и Grimlinko им се допаѓа ова.
  2. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Мене на контра пропаганда повеќе ми личи. However, кога ќе размислам подобро секој може да си пише што сака.
    Кај мене може ќе пишува примила Фајзер :D
    Ме интересира за тој 999 што пишала што има на фб и зошто го нема во статистика. Да не го кријат дека вакциниран, а починал.

3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.954
    Допаѓања:
    179.616
    Па не знам баш.
    Баш имам сега позитивен колега вакциниран, прилично разочаран ми се виде, не очекувал. Мислам, во ред е, дома го врви, ама не беше таква рекламата. А замисли, си ја убедил баба ти да се вакцинира за да поживее, и не поживејува.
    Може сега да се објаснуваме до утре, ама делува вакцината, ама мене ми е јасно дека делува, само не е баш ко во рекламата. А не напнаа со рекламата и напнуваат уште повеќе. Сега додуша не е ни реклама, повеќе на закана личи. Или ќе се вакцинираш или ќе умреш- ни порача Орбан пред некој ден:worried:.https://abouthungary.hu/blog/pm-orb...t-they-either-get-vaccinated-or-they-will-die
    Па и Шпан со истиот слоган:?:. Ваљда таква е новата реклама:x. Новата реклама не ми се допаѓа ич.

На AndyRad, Billy Idol, Snowflake97 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Grimlinko

Grimlinko Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2021
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    375
    Не верувам дека 99*9 мисли за ова.
    Инаку во некролог почнаа да пишуваат за в акцината од кога за роднините на починатите тоа стана единствениот начин да покажат неодобрување со насилството што се случува во светот. Очигледно се почуствувале приморани и излажани. Се надевам дека нема и овој пост да ми го избришат.

На AndyRad и 999 им се допаѓа ова.
  5. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Што би рекла Биљарка и мене не ми се допаѓа новата реклама. И колку сурово и да звучи значи и без вакцината би умреле така? Целта од вчера навака ми е дека со вакцината барем имаш шанса.

На JoyJoy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. 999

999 Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    305
    ne,ne moze loso se izraziv, nisto za nego ne pisuva na fb ,ni od negovi rodnini ni od nikoj
    koga pisav taka mislev da i dadam link da go vidi koj e , deka e/bil vistinska licnost a ne nekoj izmislen 'dokaz"
    i da ne go kazaa ni vcera ni denes vo pocinatite a zarazen bese,tatko mi rece i nekoj rodnina na pocinatiot isto bil vo losa sostojba

7. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Епа да не бил со некои последици од ковид, вака зошто би го немало во статистика?

8. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.698
    Допаѓања:
    16.269
    Навистина мислите дека ја објавуваат реалната ститистика како што е?? Ако мислите така многу се лажете. Се е однапред пресметано, калкулирано и некалкулирано што објавуваат кај нас.

На AndyRad, Amelia, ButterflyQueen и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Не знам човек што да мислам. Еве секаде се пишува прво плаќаа за да те пишат како починат од корона, сега ги кријат... Стварно немам толку интерно инфо од ИЈЗ како што се пишува тука.

На Cosmic Girl и JoyJoy им се допаѓа ова.
  10. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.466
    Допаѓања:
    5.475
    Во Австрија на неваксани им е дозволен влез во маркети ама се освен она што надлежните го наложиле како essentials им е off limits(божиќни декорации не знам дали се сметаат тука :?:)и не им е дозволено да купуваат.Со се обезбедување со се. Ова за здравјето на колективот секако.

Него шо ми беше зборот ова ми текна од УК лани индивидуален протест на слични " мерки"

Последна измена: 24 ноември 2021
    На AndyRad му/ѝ се допаѓа ова.
  11. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    4.914
    Допаѓања:
    31.553
    Се менува тоа што и како кријат/објавуваат во зависност од тоа што ти треба да исплукаш. Прво беше многу пишуваат умрени од корона, па сега ете ги криеле бројките. Па се ширеше паника нема вакцина па сега се шири паника немојте да се вакцинирате оти сите ќе умрете и така во круг. Само да се плука по нешто за да се испадне паметен, начитан, понапреден и понезависен од другите. Сите други овци, ја најпаметен. И така.

Еве нова статистика и јансо се гледа негативна поврзаност на процент на вакцинирано население со смртни случаи (од ЕУ е статистиката)

На WildMk, Jana06 и Mikha4 им се допаѓа ова.
  12. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.698
    Допаѓања:
    16.269
    Тука на форумов секој е информиран за се и е најпаметен.

На Vraloma му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.165
    Допаѓања:
    8.470
    Ако се зборува за нереална статистика, прикривање на бројот на заразени, зошто се спомнува само државата и системот како виновник, а не и самите луѓе? Еден куп имаше такви што криеа дека се позитивни. Од најразлични причини го правеа тоа. Памтите дека некои криеа за да не мора дома да седат затворени или за да не им пропаднат прославите? Еве лично и јас познавам луѓе кои беа позитивни дома сите и беа болни сите. Еден од нив, оној прв што јави симптоми, направи ПЦР и се потврди, другите дома не направија ПЦР, само тест од аптека. Се лечеа дома, сами. Значи освен тој еден, другите ченови од семејството не влегоа во статистиката. Среќа, седеа дома дур не им помина на сите, не изложија други на опасност. Ама не сакаа да прават ПЦР. Мислам дека не гледаа лична корист од тоа и онака баш ги заболе за статистиката. На секој регистриран случај, додај слободно х2 или х3 за да добиеш пореална бројка. Па после накнадно се утврдува од што умрел, па се шпекулира, дали е така..

На referentka, Amelia, IRBBB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. INNERBEAUTY

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.466
    Допаѓања:
    5.475
    Ама клучни факти вакциниран/невакциниран

Него ова што е? За година дена бројот на сајд ефекти(пријавени и воспоставени ваљда,овде дали се рачуна фатален исход не знам ај да не се правам паметна ) починати од ковид за 2 години (5мил.) или у превод отприлика фитка фитка.Идеме и со деца у журкава масовно. Да ја правиме задолжителна м ?
    FEdI9I7XoAElrOU.jpeg

На AndyRad, Grimlinko и OmilenataZaNego им се допаѓа ова.
  15. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Еве ја датабазата, кај го најде тоа? Јас не можам никако да отворам.

Едит: Успеав да најдам, само не ми е јасно како има репорти уназад 4 години кога ни вирусот не постоеше.

Screenshot_20211124_143150_com.android.chrome.jpg Screenshot_20211124_143223.jpg

Втората слика вика пријавите не се веродостојни и не се проверени зашто анонимно можеш да си напишеш. Што знам.

На JoyJoy и Cosmic Girl им се допаѓа ова.
  16. INNERBEAUTY

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.466
    Допаѓања:
    5.475
    https://www.usatoday.com/story/news...ost-misleads-whos-vigiaccess-tool/6101202001/
    Aма не вика дека не е вистина бројкава,само дека не е можно да се знае 100% дали е од вакцина. И пак простор за шпекулации.

На OmilenataZaNego му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Па тоа ти викам, тие не може да знаат анонимни ликови дали навистина се вакцинирале и дали навистина имале реакции. Плус ова со годините... Кој се вакцинирал 2017-2019?

На WildMk, JoyJoy и Cosmic Girl им се допаѓа ова.
  18. INNERBEAUTY

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.466
    Допаѓања:
    5.475
    Кажи ми па да ти кажам е работава. :drunk:

На AndyRad, OmilenataZaNego и Jana06 им се допаѓа ова.
  19. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Абе остај, јасно ми е се. Најјако е кога ќе излезат со некое видео, документ, па leaked било, па експерт до експерт дебатираат, објаснуваат зошто е лошо да се вакцинираш. Ептен, ептен се во филм антиваксерите, да си плукнат на дипломата. Ги оставија другите вакцини, се фатија за оваа. Ми фали времето кога Велков беше најгласна со отровите во вакцината, мислев дека тоа е врвот кај нас.

На JoyJoy и Mikha4 им се допаѓа ова.
  20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.954
    Допаѓања:
    179.616
    Јасно е, во период од 2 недели^_^.
    Само што ова не е тема за вакцини.

Она модрото SK е Словачка (29 починати на милион), а она AT е Австрија? Што мака имаат да бидат во локдаун? :?:
    Или зошто она NL со 81% вакцинираност (17 починати на милион), префрла пациенти во Германија?:?:Зошто протестираат таму некои идиоти во Холандија и Белгија?
    Ова вака од прашања што ме мачат, ама ваљда одговор нема:smirk:

На AndyRad, Billy Idol, Grimlinko и 3 други им се допаѓа ова.