Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Протести/бојкоти против ковид мерки (за невакцинирани) кај нас и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од INNERBEAUTY, 21 август 2021.

1. AndyRad

AndyRad Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    437
    Џабе ви е се што правите, бидејќи ништо не го запира вирусот. И последниот да го вакцинираат пак ќе има нови варијанти. Не ви е лесно на вас што мислите дека сите други што не мислат како вас се со психички проблеми. Инаку порано цигарите спаѓале во терапија која ја препорачувале докторите, исто и канабис и алкохол и сл супстанци во сирупи кои денес не доаѓаат во предвид за лечење. Поентата е никој не те тера да пушиш, сам си палиш и на никој не му го трљаш у фаца за тоа. Со стар клуч нема да отвориш нова врата.

На Traveler91 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.466
    Допаѓања:
    5.469
    @Lilit
    Значи на вас малце ви се дозволени ирационалност, паранои,теоретизирање без докази,бескрајни изговори ама на скептициве ништо од тоа.
    Имам наидено на твои мислења за нарцисоидни профили или народски кажано егоисти а уште по народски будали. Незнам ама претпоставувам имаш доживеано на своја кожа па за тоа и си активна со оваа тема (колку што те имам начекано)и ме радува кога ќе видам некој со развиена свест околу ова, уште повеќе ако успеал да се избори/отстрани а и ги излечи раните и мајнд ф*кот шо знае да го остави имањето работа со такви особи.Ама од друга страна од свои причини иронично не го препознаваш истиов шаблон,тактики,знаци и црвени знамца кај што ги има,иста ствар само нели во глобални размери.На нив една од главни животни цели нели им беше моќ над други(и ова им е главна храна)а поготово моќни позиции каде ќе можат тоа да го добијат и делаат ? :angel: Не признаваат никад грешки,туку ги свалуваат на други,неретко на тебе. Ти си исто крив и луд/параноичен и кога ќе приметиш дека нешто нешто не штима во нивниот наратив.
    Викаш се е во главата на скептициве м?
    Зошто ми звучи познато од некаде , да не се викаше тоа gaslighting (една од омилените им "тактики")?:smirk:
    Па бескрајни манипулации,изговори,
    ,мајнд ф*к, ментален чирибу чириба ова она.
    Па негативно окарактеризирање пред други да не ги разоткриеш кога ќе "скапираш" со кого си имаш работа.
    Историјата исто не знае нели за вакви случаи на злоупотреба и што се дешава и како се понашаат кога ќе се доцепаат до позиција на моќ.:?:

Последна измена: 11 декември 2021
    На Traveler91 и AndyRad им се допаѓа ова.
  3. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.689
    Допаѓања:
    134.910
    Се што сакала да каже женава можела во канцеларија со директор, учители, адвокат со неа да си земе или во општина, со инспектори да збори... Што мислела дека ќе постигне што пред свое дете се расправа со луѓе кои треба тоа дете да ги почитува, да учи од нив, да му се авторитет? Очигледно детево е вознемирено, плаче колку што слушнав, ама неа уво ја боли. Тука нашла да си го кажува ставот за маски кога знае дека вработените во образованието делуваат по дописи од Министерството. Што очекувала уствари не ми е јасно? Директорот да рече - уууу опасна женска си ти, мадафака, нема заебанција со тебе, ни покажа на сите како треба, нека влезе детето твое без маска. Другите деца ќе си носат пошто имаат родители мекуши, ама ти...ти си закон |(
    Свашта.

На Amellie13, oblace1, Ambitious и 5 други им се допаѓа ова.
  4. AndyRad

AndyRad Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    437
    Тој што ги форсира и спроведува правилата тој не го применува на себе. Ама вие си знаете. Screenshot_20211211-161143_Gallery.jpg Screenshot_20211211-161143_Gallery.jpg Screenshot_20211211-161143_Gallery.jpg

На deskarada, Grimlinko, christinnn и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.158
    Допаѓања:
    156.447
    @INNERBEAUTY Не сум темата на муабет јас, а твоето мислење е полно со навреди. Не знаеш ни што пишуваш.
    Јас не правам gaslighting и можам да кажам дека си неедуцирана кога глобален проблем фокусираш на поединец кој поентира ситуација каде што засега други ранливи групи. Прочитај потемелно пред да сакаш да измешаш жаби и баби. А дали јас сум го доживеала тоа или набљудувам, па пишувам, не те засега, ама те прави слона на заклучоци кои немаат врска, што е исто така карактеристика на параноидни луѓе. Да претпоставиме дека мене ми се случувало и ти го пишуваш тоа тука, што си ти тогаш? Ништо освен обично були. А кога истото го правиш, зарем не се препознаваш ти вака ете како посвесна? Ништо не знаеш ако не препознаваш нарцис, а во случајот тоа е она кога не бира средства за да постигне цел (трауматизира дете кое очигледно плаче).
    Зборуваме за глобален проблем. Не зборуваме за поединец. Разликувајте егоцентрична будала од реална жртва.
    Ако сакала да поентира, имало место и време! Малтретира дете, зборува глупости, не дозволува другите да се искажат, малтретира луѓе кои не можат да си ја вршат работата.
    Тоа е исто како на неа некој да и се меша во работата (ако не се лажам финансиски аналитичар) и да и наметнува да прави нешто што не треба.
    Ја упатуваат во министерство културно, не сака да оди, они тоа да завршеле работа.
    Дај бе молам со глупостиве.
    Ако имаш нешто паметно да кажеш во контекст на темата, цитирај ме, ако планираш да глумиш лудило и да правиш анализи кои немаат врска - прескокни ме.
    Не сакам да ми брани права Гоџо, која е всушност она?
    Дали утре ако заради нејзините измислени борби има жртви ќе одговара за тоа?

На danichap, Angie1432, Someonespecial и 2 други им се допаѓа ова.
  6. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.466
    Допаѓања:
    5.469
    @Lilit
    Нема нигде навреди во постот и не мислев на тебе дека вршиш gaslighting.Шаблонов го споредив со темава што ја коментираме, ако не го сфати така и го доживеа како личен напад твој проблем.

Последна измена: 11 декември 2021
    На Traveler91 и AndyRad им се допаѓа ова.
  7. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Веќе има жртви од нејзината "борба" против ММР вакцините која ја предводеше во земјата пред неколку години. Тогаш дури и медиумите ѝ даваа простор по емисии да зборува како со вакцините ги трујат децата додека не почнаа бебиња да умираат, па ја снема некој период. Тогаш никој не ја повика на одговорност ниту пак ја спомна.
    За жал епидемијава ѝ дојде како кец на десетка за си ја храни опсесијата.
    Сепак за видеото и хистеријата која ја прави пред училиштето се криви и вработените кои наместо да ѝ ја затворат вратата и да ги почитуваат протоколите тие го направија спротивното. Сто пати им се закануваше со тужби и пријави, што овие заборавија која им е улогата. Она си има право на тужба и пријава, може слободно да ги користи, а не да го користи сопственото дете како мамка за да прави сцена.

На oblace1, Amellie13, Angie1432 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.115
    Допаѓања:
    88.066
    Не знам зошто воопшто ја коментирате Гордана, ако е психички лабилна за неа си е.|(
    Што ви е проблемов цели реферати за неа напишавте на темава.

Ние да си го гледаме сопствениот разум како ќе излеземе од пандемијава.

За туѓ да не береме гајле.

Исто и за нејзиното дете,она нека му ја мисли.

9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.158
    Допаѓања:
    156.447
    Фактот дека снимкава е од есента, а ја пуштаат баш деновиве става прст на чело. И тоа видете од каде е објавува, тоа решава повеќе дилеми.

На oblace1, Ahoy, boomsleng и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.158
    Допаѓања:
    156.447
    @INNERBEAUTY
    Ако сакаш да бидеш релевантна за коментирање, истражи ја темата, разликите и причините.
    Она дава причини, злоставува јавно луѓе, хистеризира и нема почит итн итн.

11. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.248
    Допаѓања:
    113.540
    А бе убаво им викаат на сите вакви како неа, иди си пре
    Сликата е делот кога Првата дама на Америка им чита приказна на децата. Инаку цело време носи маска и она и мажот и.

Аман прво проверете пред да објавувате вакви глупости. Бранете си ставови, ваше право како ќе се штитите од коронава дали со игла или чајчиња и молитви ама дајте бар не постирајте глупости. Сами си рушите кредибилитет за тоа што пропагирате.

На Angie1432 и JuLleE им се допаѓа ова.
  12. AndyRad

AndyRad Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    437
    На сликата сите носат маски освен жената. Маските се задолжителни, еднакво за сите, само некои се поеднакви од другите. Кредибилитетот не гледам како го поврзувате со ова. Маска носи или не?

13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256
    Самото видео има основа да ја посети социјална служба и да ја обвини МВР за вознемирување на јавниот ред и мир, спречување на вршење на работните обврски на вработените и учениците.

Ах ко не функционира државата како шо треба...

*Шубо си бев расположена, ме изнервира упм!

14. AndyRad

AndyRad Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    437
    Па што чекаш? Јави се пријави ја. Ем помирно ќе спиете. Прав примерен граѓанин ќе бидеш, а не вака, детето со мајката да остане ц ц

На Grimlinko, INNERBEAUTY и Amelia им се допаѓа ова.
  15. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.248
    Допаѓања:
    113.540
    Маската е симната на 10 мин додека чита приказна!! Жена вакцинирана тестирана секој ден ( сите во Белата куќа се тестирани секој ден без разлика на вакцинален статус), во огромна соба, со деца на дистанца, со маски со се и баш оваа слика ја најдовте.

На oblace1 и JuLleE им се допаѓа ова.
  16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.321
    Ќе не можат балон да надуваат коа цел ден играат игрици на сони и лаптоп место да се потат ко коњи надвор и граница да играат
    Ќе доаѓаат поболежливи деца ваљда сакаше да каеш
    Пошо е сѐ попрљаво и попрљаво
    А и начинот на живот има улога

17. AndyRad

AndyRad Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    437
    Има и деца што се бават со спорт, здрави прави, што се хранат здраво, без да им требаат игрици по цели денови. Има деца што на село живеат и на тие незнам како задолжителна вакцинација ќе им годи. Поздрава средина од тоа нема.

На Traveler91 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. AndyRad

AndyRad Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    437
    Незнаев дека сте таму сте живееле и сте ја вакцинирале лично. Јас не верувам на зборовите на политичарите особено кога кажуваат дека се вакцинирани ама океј, чим така викаш мора да е вистина. 10 минути прошле?! Аа ц ц, ама пак да ја ставиш после фрст лејди, важи?

На Grimlinko и Traveler91 им се допаѓа ова.
  19. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.321
    Пошо вирусот не бира време и место
    А кај нас тешко некој по селава да останал за деца да има
    Цело население е преточено у градовите, затоа и се дигаат згради на 100м, и после проток на кислород немало- епа ќе нема

20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.930
    Допаѓања:
    179.476
    Те, analyze this;), мене ме мрзи:yawn:
    https://www.washingtonpost.com/world/2021/12/09/leader-covid-rule-breaking/
    Сите се они многу фини луѓе, и многу им е жал и многу се извинуваат...и јбг смртници се, може и да згрешат, битно е правилата што ги донесле, ние да ги почитуваме...

На INNERBEAUTY и AndyRad им се допаѓа ова.