Протести/бојкоти против ковид мерки (за невакцинирани) кај нас и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од INNERBEAUTY, 21 август 2021.

1. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.974
    Што им се случува? Умираат луѓе? Или еден куп настинати има?
    Среќа за Омикрон, да беше полоша верзија не знам дали на Острелија ќе и се смееше или ќе плачеше по дома.

На WildMk и Feminka22 им се допаѓа ова.
  2. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.865
    Допаѓања:
    36.532
    Стварно? :rofl: 10 години траеа? Или сега сме во трета и ли четврта фаза беше, кога се врши тестирање на население?

Јас не тврдам дека вакциниве не се добри. Особено ми се допаѓа првичната нивна намена, ама... вакцини направени за 10/тина од времето потребно истите да бидат целосно сигурни се плукни/залепи. И ова не го викам јас оти така ми чини, туку имаш докази еден куп.
    Ама... не ти ни требаат докази, доволно е да ја видиш сликата каква е во светски рамки: Државите со најголем процент на вакцинација имаат сулудо високи бројки! Ова дека вакцините штитат? Да, да...
    Само немојте со мантрата дека штитат од смрт итн... оти ни тоа не е вистина. Исто, немојте со мантрата дека го ослабуваат вирусот, оти ни тоа не е вистина, вирусот слабее со поголем процент на заразеност, ова секој стучњак ќе ти го каже. И на почетокот го збореа, се додека не се вмешаа фајзеровци и сл.

На warrior, Panicarka21, deskarada и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.865
    Допаѓања:
    36.532
    Пих.... од омикрон и невакцинирани не умираат. Исто ко настинка прележуваат. Баш се чудам како?

На AndyRad му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.974
    Можеби заради вакцинираноста измутира во настинка. Може се плашат од следни соеви. Инаку веќе никој не замара за вакцинирање пошто знаат дека Омикрон ќе го фатиме сите. Можеби само сакаат да ги казнат оние што во најголемите бранови со најмногу жртви не се вакцинираа па затоа мерки за нив. Ако е тоа, се сложувам, кул. Нека патат :D

На Mikha4 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    Не мора.Глеј чоек, ја поштувам кој сака и кој неќе да се вакцинира.Околу мене сите се вакцинирани или прележани бар еднаш, и си искачам со нив, си пазиме, у кафичи идеме поретко итн.
    Освен сеа на ладново пошо нема кај, јас бар не возам.
    Еве од личен пример зашо мислам дека се ефикасни:
    другарка моја 20 год, лани у декември фати корона, здрава права е, доаѓаше до онакви маски за кислород дома, последици беа косопад, не можеше 100м да пооди а да не се задише.Антиваксерка тешка.Годинава, сеа пак фати, омикрон изгледа, не можеше пак да функционира, пак со маските дома, и без опаѓање на температура.
    блиска роднина 60 год: од скоро е дијабетичар, уште летоска прими две дози Синовак.Ништо не и` беше да чукнам во дрво, прележа сеа пред Нова Година и ништо не и` е.Само глава ја болеше.
    Другарка, 2 дози Фајзер фати корона, ништо, глава ја болеше, и мускулите.

Јас пред да се вакцинирам, имав контакт со заболено лице за жал, ништоо, и тоа не знаев дека е короносан, ми кажаа после 8 дена...а јас дента пред да ми кажат бев искочена со другарка, другарката исто ништо.
    Моментот е да се ублажат симптомите.
    Пр имам дома родител со 2 стента у срце, дијабетес и холестерол.Он и да настине шо се вика, тешко ќе му е ради срцето, ради оптовареност итн, а не па (не дај Боже) корона да фати.
    Затоа прво се вакцинираа ние што се најизложени на вирусот, понатаму лицата со коморбидитет.Ја може полесно ќе пројдам, него енкој со 40+ год.И самиот организам е различен.Мене обичен грип едвај 2 дена ме држи.
    Пр имам другарки кои концизно знаат зашо неќат да се вакцинираат.И двете имаат проблеми со јајници и им е страв од стерилитет, а прележани се и двете.Ама не зборат ,,ти си глупа шо се вакцинираше" ,,лабораториско заморче" ,,лелел деца нема да имаш' и секакви други навреди или заплашувачки зборови.А шо и да кажат, кога вакцината е веќе у мене.Не можам да ја извадам.

вакцината као и короната, влијае различно кај секој.Тоа е нормално, примерот со вакцините за морбили и хив ќе ги дадам.Нели имаше ука бука, од вакцината за морбили децата аутизам стварале, мојава генерација (2001) сите шо ги знам се здрави прави.За хив неплодност викате..
    Значи кај секоја вакцина има и добри и лоши ствари.Поентата е да се стекне колективен имунитет.
    Еве вирусов не бира.
    Мене меркиве не ми се сфиѓаат само пошто уште кога кажаа дека ги имаат у план, знаев дека нема да се почитуваат.
    Мене ме заболе кој е вакциниран кој не.Се дружам со одредена група луѓе, со оние со се секој викенд по журки и кафани,избегавам контакт или седам надвор.Вака кога е ладно не ни искачам со нив.И нема љутиш.Ја не им викам не искачај или вакцинирај се.Ама чим водиш таков живот, ќе редуцираме или скроз нема да се гледаме бидејќи јас се пазам за моите дома.Ја не им викам ,,ако идеш у кафана не се глеаме"
    Такво нешо на една особа и` имам зборено бидејќи се гледавме и не е исто.Вака директно разменуваш течности, си дишеш у фаца итн, а онс е возеше секој ден со 22ка, најпрометен автобус без маска, работеше на прометно место, исто без маска.
    Сакаш да шеташ, океј, ама не ме гледаш.
    Неќеш да се вакцинираш, океј, твој живот.
    Мене ме нервира шо овде на темава, вие нас вакцинираните, не` праите ретардирани говеда, како појма си неаме итнитн, и пробувате да го наметнете своето.А ја нигде не ви реков АКО НЕ СЕ ВАКЦИНИРАШ ЌЕ УМРЕШ, ГЛУПА СИ ШО НЕ СЕ ВАКЦИНИРАШ.
    Само барам конкретни причини зашто неќете.
    Пр како другаркиве со јајниците.
    Страв од неплодност
    страв од други сајд ефектс кои би се јавиле после неколку години,
    страв од тромб итн
    а не да ми зборите какви сме, ја не дека се вреѓам, ме заболе за сите вас колективно, нит ве знам нит ништо, не може да ме навредите, може само да ме изнервирате

Гледам за Австралија се оправате.Ај види поназад 2 страни шо постирав, денес гуглани податоци.Него рипате мислења со цифри и податоци пошо така ви чини,.
    Дајте бе бројка на починати ВАКЦИНИРАНИ, ПРЕЛЕЖАНИ И НЕВАКЦИНИРАНИ
    ДАЈТЕ БРОЈКА НА ЛУЃЕ ШО УМРЕЛЕ САМО ОД ВАКЦИНА, И ЛУЃЕ ШО УМРЕЛЕ САМО ОД КОРОНА.
    Или ја да почнам да копам, а?
    бројките се НЕСПОРЕДЛИВИ

На Mikha4 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.881
    Допаѓања:
    186.615
    Имаше испитување ма. Испитување на јавното мислење 8)
    https://www.swissinfo.ch/eng/thousands-protest-in-vienna-against-mandatory-vaccination/47264894
    Ако има над 51% Вајлдици има и детето да го вакцинираш и крај. Демократија како епидемиолошка мерка(tumbleweed)

На Dancewere, AndyRad и Acronia им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.294
    Е еднаш мора да биди прв пат.
    За секоја нова вакцина е така.
    По 10 години само можеме да знаеме како делуваат долгорочно.
    И ако е прашање на смрт сега, или смрт можеби по 10 години, одбирам можеби да умрам по 10.

На Mikha4 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  8. Acronia

Acronia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    4.490
    Во Новиот Светски Поредок на Клаус Шваб не сакам да живеам ниту еден ден.
    Јас го сакам човековиот род и колку год несовршен да е сепак е мој и не можам да одам против него наметнувајќи му норми и правила за животот и телото.
    А, вие што чувствувате дека може да живеете во еден таков кутар свет, креирајте сопствен остров, нова Атлантида и егзистирајте таму.
    Може под садистичката чизма на Клаус ќе бидете посреќни луѓе.
    На крајот секој со својот крст и своите заслуги.

Последна измена: 20 јануари 2022
    На christinnn, AndyRad и Grimlinko им се допаѓа ова.
  9. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.288
    И тоа е неточно, Омикрон дојде од невакцинираната Африка.:D

10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    е така де, они не биле вакцинирани, вирувчево видело можност да мутира, и оп.
    шо не го исклучува фактот дека
    Алфа во ВБ
    Бета Јужна Африка
    Гама у Токио (дошле од Бразил)
    Делта Индија
    Омикрон Јужна Африка
    од 5 варијанти, 3 се у земји/предели со хигиена, животни стандарди итн абе шо да ти кажам.

11. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    15.866
    А ти едни листи со факти изнесе тука, страшно нешто. Со статистики, со конкретни бројки и податоци, со се' значи. Не можеме да стигнеме да ги прочитаме сите и да се просветлиме.
    (facepalm)(facepalm)

На AndyRad му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Acronia

Acronia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    4.490
    Oмикрон треба да влезе во ендемски вид и крај на пандемијата (читај:тиранијата) да се стави најдоцна до крај на пролет.
    Е, после следи економски пад на берзата. Тоа е II фаза, или не чекај, која по ред беше?

На AndyRad и Grimlinko им се допаѓа ова.
  13. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.772
    Допаѓања:
    40.566
    Не, не, ти рече дека не постојат статистички бројки за починати луѓе пред ковид.Да, лажеш.

Второ, те прашав како знаеш дека татко и го запишале како починат од ковид. И тоа не ми одговори, секако.

14. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.693
    А има ли модератори малце да реагираат на tantrum-throwerов?

Последна измена: 20 јануари 2022
    На Snowflake97, AndyRad и Grimlinko им се допаѓа ова.
  15. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    15.866
    :rofl::rofl:

На Grimlinko, AndyRad и INNERBEAUTY им се допаѓа ова.
  16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    Aw :rofl:

На INNERBEAUTY му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Acronia

Acronia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    4.490
    Феминка, што ти де деси бе? :D
    Тоа се over - vaccinated последици.
    Од една во друга крајност.

На Snowflake97, christinnn, Grimlinko и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    Последици од чипот ;(

На Grimlinko и Acronia им се допаѓа ова.
  19. Acronia

Acronia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    4.490
    @INNERBEAUTY

@mKdevojce

Вие не мислите дека со Омикронот ќе заврши сѐ?
    Мислите дека притисокот сеуште ќе биде присутен за примање 4-5 доза?

20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.881
    Допаѓања:
    186.615
    Ти со кинеска беше?
    Само си умишљаш дека имаш чип:D. Фатаморгана.

На Grimlinko и Feminka22 им се допаѓа ова.