Протести - да или не?

Дискусија во 'Политика и настани' започната од KuklickaSk, 11 јуни 2011.

1. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.307
    Допаѓања:
    22.601
    Колку си арогантна и огорчена божееее, кај виде дека се скарав со некого, дали извреѓав некого, или само си кажав и мое мислење. Или јас не смеам да мислам а ти и девојчето смеете, оти не сте вмровци па имате право да вреќате и да се напињате.
    Реплицираш како ветар во магла, протест па протест, кај виде оти јас реков дека не е право на секого да протестира??
    И друг пат не ми се обраќај во личноста, имај малку осет јас ниту те вреѓам ниту знам кај си вработена ниту која си и што си ниту пак сакам да знам а најмалку да го злоупотребам тоа за да ругам било кој.

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  2. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Не мора да си припадник на некоја партија, за да протестираш. Не мора ни да протестираш против некоја партија или власт.

Еве можеме да собериме жени и девојки и да протестираме низ трговски центри и пред продавници бидејќи нема броеви поголеми од 42. И дека и да имаш 50кг е голема веројатноста да не најдеш облека исто како и да имаш 70кг-100кг. Дека носат детски броеви во продавници за возрасни. Или не знам, ете да се соберат плавуши било природни, било фарбани и да протестираат бидејќи биле дикриминирани. Или да протестираат станари на една зграда пред Комунално претпријатие бидејќи многу им се бучни и стари косилките и треба да им се набават нови и оти ги пуштаат работниците да ја стрижат и косат тревата од 6 сабајле.

Не мора секој протест да се сфаќа дека е против власта и организиран од страна на политичка партија. Не знам зошто толку ограничено размислувате и секое мислење во врска со протести го поврзувате со протести против власта.

На anakonda88, galapce, daylight и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Почекај ме. ;)

4. dragan4eDR

dragan4eDR Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    977
    Допаѓања:
    214
    На bubamara12345 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.550
    Допаѓања:
    139.828
    Политички протести. Стотици измрзнати, за кеифот на десетина. И да има протест за да се шијат поголеми гаќи за дебелите, ќе излезе некој од политичка партија од опозиција, и ќе се слика за да каже дека и тие се за. И несвесно и наивно, оној кој вистински го жилат тесните гаќи, станува партиска маша. Хемороидите и чировите на газот тој пак ке си ги има, ама поените во партија друг ке си ги земе.
    И протест со сиромаштија не се прави со богаташки во прв ред. Освен за часови како да се посети рајата, овие од високото општество треба да посетуват и часови за политика.
    И бедно е она - јас не сум од партија, онака си протестирам. Не бе другарче, денеска се се знае...Посебно ако татко ти е бившо директорче, а тебе на ФБ секоја втора слика ти е партиска.

6. Dr.Strangelove

Dr.Strangelove Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2014
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    151
    Додека ние продаваме муда за бубрези и шириме демагогија тука по форуми Шиптари и останати паразити во Македонија работат секојдневно. Повторно нападнати и тепани наши Македончиња на улица. Или ќе се радикализираме и ние да враќаме тродупло или ќе молчиме ко пички, но како да се бориш кога твој ќе ти забие нож, затоа што денес секој друг Македонец е хипстер курветина со комплекси на хипи бубуљичава сперматозоидна отресотина и турско-индијска турбо-фолк џукела.

Ете за тоа треба народ да излезе и да се бори на протести, да се организира ноќни стражи, а не да идам на протести , да мрзнам за да на Рада дундата и ја пострижам и утре таа на лепе очи и топла клима да си ја грее во канцеларија. Не, фала! Се борам за моето семејство, за иднината на моите деца, пријатели, другари. Треба да гледаме малку подалеку. Сите заедно ги трпиме штетите, а никој не е имун на оваа летаргичност, незаинтересираност на младината да се бори за нешто повеќе во животот, но сервирај им на младите алкохол, дрога, цигари, тресење газови на црнечка (не)култура и имааш власт и раат глава наредни 20 години.

Извор: http://www.mkd.mk/crna-hronika/kaj-bilna-apteka-vo-skopje-20-lica-napadnale-dvajca

Последна измена: 2 ноември 2014
  7. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Зошто само ДР гледа црнци во Македонија кои продаваат некултура, а никој друг не ги гледа?
    Сите сме свесни и знаеме кој стои зад протестите од 20-30 луѓе. Не можеме да замижиме и да речеме дека протестите се спонтани, или народот спонтано се собра, кога фрчат покани на сите страни по социјалните мтежи.
    Да протести ама масовни, а не 2-3 ца напумпани луѓе со цела „породица“ по ширина и должина.

8. Dr.Strangelove

Dr.Strangelove Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2014
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    151
    Затоа што не дај боже да ги имаш во поголем број. Оди во Франција, Британија, САД каде што ги има прилично многу, па тогаш збори. Пред неколку дена расчепија имигранти девојче во Загреб. Допрва цената ќе ја плаќаме.

Јас не велам дека ВМРО е идеално, ама да се замени со стара багра србо-комуњари коишто уште се веселат на свадби со “Тито ми ти се кунемо“ треба да се подзамислиме малку. Колку и да плукаме факт е дека ВМРО постави стандарди во Македонија од коишто нема назад. Работата е тие стандарди да се надоградуваат во иднина. Народот колку и да е глуп не можеш вечно да го лажеш. Живееме во ера на технолошка комуникација и размена на информации така да се бргу стига до нас колку и да е цензурирано. Ало, Шеќеринска, Фрчковски, Владо Тенкот и останати да враќаме на власт?

9. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.550
    Допаѓања:
    139.828
    Добро Стрејнџлав, знаеме дека сите протести последниве години се започнати од сдсм, знаеме дека насоката која се чита во автобусите е кој и да ги праша да кажат дека не се членови... Сите се свесни за тоа.

Ама факт е дека секој може да излезе на протести денес, освен регулар граѓанин, оти етикетата комуњар ќе му биде веднаш залепена.

10. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.234
    Допаѓања:
    4.290
    Протестите биднаа, сега да видиме дали и какви ќе има резултати...

На bubamara12345 и dragan4eDR им се допаѓа ова.
  11. dragan4eDR

dragan4eDR Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    977
    Допаѓања:
    214
    Ne veruvam deka ke ima nekoj rezultat grujo ke si prodolzi po svoe ke se odnesuva kako voopsto da ne se slucil protestot

На bubamara12345 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Мене навистина ми е чудно кога ќе кажат дека некој е истепан без причина!
    Да го ограбат на улица, разбирам, ама ова????????
    И што ја мешате Владата за такви улични пресметки. Оставете на органите на прогонот да си ја тераат работата........
    Ај на протести сега зошто се испукани 2 проектили кон Владата од Кале.
    Шипинки.

13. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.307
    Допаѓања:
    22.601
    Како така јас па не ни слушнав ниту прочитав за протестот, а од кога го чекав да видам баш како ќе се спроведи. ^_^
    Сега подруго е после овој протест многу работи во Мк ќе се сменат, режимот ќе го снема сдсм ќе ги зголемат платите, ќе ги вработат сите ќе не внесат во ЕУ, сите млади ќе се вратат назад во државата оти сега иднината им е загарантирана и тогаш дури вистински ќе станеме лидери во регионот.
    Им честитам...

14. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.234
    Допаѓања:
    4.290
    Па реков јас погоре дека е во погрешно време закажан, 31. октомври - Ноќ на вештерките, кој на маскенбал во американско претставништво, која со дечко и го гледаат исоимениот хорор филм, кои од врата до врата по бонбончиња...
    Доколку е така, тогаш какво фајде од протестот? Зошто воопшто се организирал?

На Elissa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Night Rider

Night Rider Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    716

Точно е, вмро постави нови стандарди на корупција и арамилок после кои што нема да има напред, врби од 250.000 евра и паради на стиропор-кич, инвестиции на Кајмански острови, поставување на дезертери од АРМ и убијци на цивили како министри за одбрана и амнестија на воени злосторници, најмизерен животен стандард во Европа, Субрата Рој, распаднати училишта без струја и греење, масовна емиграција на младите и тотална партизација.
    За 2014 година ова се навистина недостижни стандарди, барем за Бурма и Џибути.

Само се надоврзаа и ја надоградија праксата на претходната власт од која што временски подолго владеат.

16. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.307
    Допаѓања:
    22.601
    Протестите на студентите поминаа организирано и во најдобар ред. Никој ниту ги попречи ниту се направија инциденти. Студентите јавно си го искажаа незадоволство што е во ред. Е ова се протести, кога знае човек точно зошто излегол на улица на најцивилизиран начин.

На IronLady, theowndemon, mh23 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. nencunen

nencunen Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2015
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    19
    Протести.НЕ НЕ и НЕ.Зошто да се оди против влада?Иако не си партиски определен со сила се правиш Опозиција.

18. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.234
    Допаѓања:
    4.290
    Разбирам револт, разбирам дека народот има право да ја дознае вистината, но не подржувам насилство. Насилството ништо нема да реши.

Браво за гестов кој го направиле девојкиве кои покрај тоа што излегле мирољубиво да протестираат, формирале и жив штит против хулиганите:

www.youtube.com/watch?v=EnZ2-blHoIA

Последна измена: 7 мај 2015
    На Hipica и Elissa им се допаѓа ова.
  19. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    Го подржувам протестов , и се надевам дека Чаушеску ке си замине :D

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. jloves

jloves Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    219
    Протести-Не. Не сум партиски определена,не ме интересира политика ама колку-толку ја следам чисто да видам што се случува во нашава држава.Според мене протестот веќе не е за да се дознае вистината за починатиот Мартин туку е за да се промени власта.Можам со сигурност да кажам дека Груевски е правиот премиер за нас..Да,краде..секој на власт би крадел ама многу направи за државава.Драги,вие не мислите со вашиот мозок..вие гледате вести,читате статии,читате весници,читате објави и без размислување донесувате заклучоци..На денот на победа на ВМРО убиваат дете,се погодило да е Мартин.Зошто ВМРО би пратил луѓе да убијат рандом дете кога истиот ден победија.Според мене,одговорен за тоа дело е господинот Заев.А која е причината? Немир. Зоран сака немир.И тоа и го доби.И кој е крив? Сите негови колеги биле во кола,а специјалецот обвинет за делото бил на мотор.Ете го,печен бил.На судењето специјалцот тврдел дека не ни го видел и дека воопшто не го ни знае починатиот а не па дека употребил физичка сила врз него.Мајката на Мартин поверувала и го прашала "Тогаш кој го уби син ми" Кога мајка верува,нема што да се зборува понатаму. Околу телефонските разговори излзени во јавност од господин Заев сметам дека е вмешана Америка.Не е легално прислушкувањето,никој немаше тоа да го дозволи да не беше вмешана Америка.Но,господинот Груевски добро кажа средата на Вести..Слушнете ги разговорите целосно пред да донесувате заклучоци.Не дозволувајте насловот на статијата да донесува заклучоци за вас и не дозволувајте предговорот на господин Заев да ви го одвлече вниманието.Слушнете ги снимките,па донесувајте заклучоци.И,во право е.Господинот Заев пробува насилно да ја превземе власта..а ние сме македончиња што веруваме на се што ни е кажано дека треба да веруваме.Ако сака да победи,нека победи на избори достоинствено.Искрено,јас лично се плашам да дојде Зоран Заев на власт.Зоран Заев е продадена душа,за пари цела земја ќе ни ја продаде.Јас сум сигурна дека ако дозволиме или во случајов дозволите Зоран Заев да дојде на власт тогаш албанците т.е шиптарите ќе имаат многу поголеми права,државата ќе ни ја земат...што е страшно и морбидно..Да,точно има добри луѓе Албанци,но..јас имам запознато само двајца такви,за жал. Ако Зоран Заев дојде на власт сме го наебале еве вака да кажам без влакна на јазик.Зошто влегоа во читална сте размислиле ли со својата глава или чекате на медиумите да ви кажат? Во читална се влезе за да се чепнат студентите.Студентскиот пленум е масовен,поради тоа не чепнаа нас студентите,за да биде уште поголем хаос во државава.Фали уште да се чепнат албанците..што сигурно и ќе се деси поради тоа што господинот Заев тоа и го сака.За жал,народот не го гледа тоа.И пак ќе повторам, не сум политички определена,уствари..кога имам да бирам помеѓу СДСМ и ВМРО..јас го подрржувам господинот Никола Груевски..А реално,највеќе од се би сакала човек на власт како Борис Трајковски бог да го прости.Човекот правеше се за државава и поради тоа и ги убија,поради тоа што многу збореше и поради тоа што беше праведен. Ова е нешто што настрана од целиов хаос во државава што се дешава,јас седнав сама со свој мозок и си размислив..па вие во што ќе верувате,тоа е ваше. Поздрав девојки