Протести, мирни собири и организации за Кочани

Discussion in 'Политика и настани' started by Јас таа, Mar 23, 2025.

1. Antebellum

Antebellum Популарен член

Ѕвездан и Ирена паметни и реални новинари? Призма реален медиум? :rofl: :rofl: :rofl: Попартиски глувци од двајцава нема!

Јас стварно не знам што младина сте кога од вчера до денес не памтите.

п.с. Што бараа на непартиски протест деца на политичари да држат говори и да ви креираат нарација? Фани и Сорос ве испозаебаа минатиот пат со Шарената, ќе ве заебат и сега.

Cka likes this.
  2. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се плаши од исто сценарио како Србија.
    Богами е снаодлив. Се качија цените-поддржуваше бојкот. Имаше протест за Кочани-го подрржуваше. Ама, нели секако-на тв само. Се додека има ваков народ тој ќе не фарба во мозок. Нека одмараат сега, се изморија кутрите од ништо.
    Да ви кажам искрено пред ова верував дека во оваа држава ќе има некаква промена. Веќе не. Нит се лажам веќе да гласам ради промени во скапаницава, ни ништо. Додека бродов тоне ќе си заминам, ви препорачувам и на сите вас. Катастрофа.

JoyJoy, Ahoy, DS10 and 2 others like this.
  3. Iva:)

Iva:) Популарен член

Дечки, пратениците се сложни и за патните трошоци и еве за да не работат 2 недели, си се договорија меѓу себе и Вмро и Сдс. Баталете се од политика, нема поента да се брани некој, сите се исти. Само народот ќе си извади очи меѓу себе, они се сложни кога треба за нивно дупе да се договорат.

4. elenaa0805

elenaa0805 Истакнат член

Одвратни се сите… Ми се згадија скроз. Не дека пред тоа многу ги сакав, ама тек после ова ќе сум сигурна дека ниту една од нив нема да ми е избор на гласање.

eliesaab, JoyJoy and Iva:) like this.
  5. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

https://okno.mk/node/104351?fbclid=...hahw6mygTdw9MTE3Kg_aem_p34_3SFsuNrYVWu8HYWyTg
    Македонија е најзагадена држава во Европа.

Со најлошо образование.

Со најлошо здравство.

Со најголема корупција.

Со најмал број библиотеки.

Со најнесреќно население.

Со најскапа струја.

Со најниски плати.

Не бре. Не ни требаат протести.

Тоа шарените ги манипулираат граѓаните.

Платениците од невладините организации.

Оние кои скршија еден џам на измислената канцеларија за млади на Иванов и кои фрлија боја по зградите.

Тие се виновни за загаденоста и лошото образование и лошото здравство и за корупцијата и за недостатокот на библиотеки и за несреќата на населението и за скапата струја и за ниските плати.

Не знам како ама тие се виновни.

И се напукаа со пари.

Не криминалците кои се нарекуваат бизнисмени. Не градоначалниците, пратениците, министрите, премиерите и секоја будала која ќе зграпчи некоја функција.

Не. Невладините.

Ене ги сите активисти од невладиниот сектор со по неколку фабрики, хидроцентрали, хотели, десетици станови и по неколку помали и поголеми бизниси. Сите се возат во џипови и прават луди журки. Не Мијалков, не Груевски, не Мицковски, не Бујар, не Груби, не Ковачевски, не Заев, не Љубчо, не Али, не Ѕинго не Бранко наш голем маж, не...

Оние невладините.

Тие се злото на државата кое ја влече наназад.

Тие ги купуваат медиумите и тие ги кројат законите и тие земаат дневници од државата и тие даваат тендери. Дај да ги затвориме сите невладини и да видите како ќе процвета државата.

sparklie, M.B., st-el and 10 others like this.
  6. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

@Antebellum прочита што пишува. Според реакцијата веројатно не. Ако прочиташе немаше да тргнеш да дискредитираш луѓе како и сите други партиски војници туку ќе ја дискутираше содржината. Со ова само се покажа дека не те интересира да си прошириш видици. Да читаше вистински вести ќе знаеше дека Сорос во државава го затворија. Ај сеа оди да ги величаш властите. Ние се бориме систем да смениме, ама штом вака реагираш за тебе баш важи она што е напишано за тебе партијата е власт и систем. Жално за тебе и таквите како тебе. Ете ги тие што ги браниш си зедоа две недели одмор платен со твои пари. Во најтешки моменти на државата. Уште да си ги фалиш и браниш. Слободно поддржувај следни несреќи.

M.B., An-na, Mucika and 1 other person like this.
  7. Antebellum

Премногу си млада и наивна!

Систем не се менува со штимање нарација по потреба, со невладини кои се активни партијаши и најважно систем не се менува без знаење! Систем се менува со знаење и искрена борба. Јас сум дете од осумдесетите, ние сме уништените генерации точно од овие партии. Многу повеќе сме виделе и памтиме од вас младите. Одлично ги знаеме родителите на децава што се обидуваат да се вклучат во политика како идни политички водачи, овие новинарчињава, а не само овие новинарчиња ние со медиумите немавме воопшто среќа од 1990 наваму комплет ни се за никаде. Авангадра не е некој да ти даде насоки што да правиш и што да зборуваш, авангарда е сам да знаеш по која насока се движиш. Вашево е толпа или Заев што би ја рекол шуто и рогато втора тура.

За разлика од тебе јас точно ги знам Мурто и Курто (позиција и опозиција) како ја уништуваа државата. Тоа што ти мислиш дека со овие политички организирани протести ти имаш можност да го кажеш мислењето ќе те разочара за некое време. Толку многу ќе ти ја уништи вербата и ќе те растревожи што некогаш си поверувала во искреноста на тие луѓе што коските ќе те болат од тага. Мене не ми е проблем што мислиш за мене и каде ме сместуваш, само ти кажувам дека овие глодари на мојата генерација не те водат во вистинска промена на системот.

Да сумирам на најкратко: Доколку сакате искрена промена тогаш нема водачите нема да ви се партијаши и невладини што бараат нов извор на пари.

8. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

@Antebellum фала на комплимент генерацијо.
    Баш зошто ги знам Курто и Мурто реагирам вака. Знам и како треба, знам и дека има луѓе што се чесни и успеале со сопствен труд ама не можат да дојдат до израз од политиканство и партизирање. Ете и ти партизираш и одма на прва дискредитираш текстови. Јас се сметам себе си за успешен пример, не дозволив системот да ме сомеле. Ако ти си дозволил/а тогаш одма смени се прво себе си па се околу тебе.
    Јас сакам да се борам против системот што им дозволивме да го инсталираат Курто и Мурто кои сега заедно сложно владеат. И не е проблем ако е се по закон. Ама не е. Селективност во истрага, откривање детаљи за истрага пред време, етикетирање, очигледно ставање на Јавниот Обвинител за нивни потрчко, замолчување на секој што ќе се обиде нешто да каже, инстантно дискредитирање на се што не одговара на наративот, голем број залудени партиски војници ми кажува дека мора граѓаните да се активираат како контролен механизам. Не може да се чекаат само избори и да се гласа за Курто и Мурто. Мора вистински да се работи и да се има отчетност и одговорност.

На крај повелете од Србите нешто за инспирација

Screenshot_20250325_235202_Threads.jpg

Lizi, Ahoy and malerozna like this.
  9. Antebellum

@JoyJoy јас не ти го партизирам протестот ниту правото на протест, туку дел од учесниците и промоторите се партиски дечки. Го гледавме филмов пред некоја година.
    Почекај, ќе видиш како ќе заврши и ова баш од тие „непартиските“ невладини поддржувачи, ептен свежите и чесни кадри.

10. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Навивај ништо да не успее. Така ти и твоите корумпирани другарчиња ќе си живеете среќно и весело. Од авион се гледа дека си пуштен на најјако. Одеднаш се појави на тежава само со една цел. Да дискредитираш. Браво за вас. Продолжете со уништување без срам. Немате срам, веројатно ни душа, ни сочувство, нит доблест нит ништо. Не си ти уништен од системот. Ти си производ на тој систем и очигледно убаво си се ухлебил од системот штом очајно се бориш се да остане како што е.

Lizi, Ahoy, An-na and 2 others like this.
  11. Antebellum

Јас се борам за системот на моите другарчиња Мурто и Курто да продолжи вака да функционира? Јас ви ја рушам реториката за протестиве? Авангардо! :rofl: Па Мурто и Курто ти креираат нарација за протест. Дури и не се кријат си се снимаат на видеа со Србите и се објавуваат. Кој повеќе видеа тој погласен на протестите и на Фб и после повисоко место у партија.Истите тие Мурто и Курто беа во Шарената која гледаме како заврши. Јас не чекам синот на Бучко да ми кажува кога треба и што треба да подвикнам. Ќе се изненадиш од новиве Шарени кога ќе почнат да се вклучуваат во политички партии.

Да те потсетам Филип Петровски и Радмила Шеќеринска кога пиеја млеко пред Собрание во нивните протести со чесни и искрени намери. Ене ги денес пребогати и најсреќни. Студентите се сардисани од лешинари.

12. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

@Antebellum ОК е. Се гледа за кого навиваш. Живеј у уживај во системот. Иди слави го.

13. Antebellum

Нека помине време и ќе те потсетам дека сум ти рекла. 8)

14. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Ако. Се е угушено во моментов зашто никој нормален не сака да биде дискредитиран од будали. Сега за сега спијте мирно паритски војничиња. Задача од лидерот ја завршивте. Секако во моментов на власт е најголемиот пример за непотизам како Премиер и најпревртливите од СДСМ (тие што нејќеа да си ги изгубат фотељите и лагодноста елегантно сменија партија).

Ahoy, malerozna and Antebellum like this.
  15. Antebellum

Јас да носам трагедија на душа пошто знам дека партиите кога се во опозиција организираат протести? Никого не носам на душа ниту ќе носам. Никогаш нема да си дозволам на туѓа мака да бранам партии. Мурто и Курто никогаш нема да ја имаат мојата поддршка.
    Немам проблем со погрешните партиски етикети. Би имала проблем ако дозволам партиите да ме залажат со лаги и манипулации за да им поверувам. Ти во која партија сакаш смести ме јас ти кажувам дека Мурто и Курто сакаат само власт.

16. Malesia

Malesia Популарен член

Јас кога ќе видам и газдите со се работници да протестираат, наставници/професори со свои ученици, градоначалници со свои граѓани, доктори со своите пациенти итн. е тогаш ќе поверувам дека ќе се смени нешто.

17. An-na

An-na Форумски идол

Леле бре колку сте проѕирни!!! Ко навиени сте со тоа штабските пароли! Сите до еден. Од минатата недела, ден по трегедијава сте пуштени на најјако на социјалниве мрежи и мелете се живо!!! Башка и по институции се заканувате!!! Алал!!! Фирерот од Унгарија може да биде задоволен ]:)

DS10 and Ahoy like this.
  18. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

За Курто и Мурто дека сакаат дамо власт се сложувам. За тоа цело вреже пишувам. Само јас пишувам примери, написи и слично. Ти само браниш една страна на која и одговара да нема никакви реакции. Со тоа ги браниш Курто и Мурто. Инаку не би ти сметало некој да каже да менуваме систем. Провидно е твоето. Многу многу провидно. Ако немаш свесвност за тоа жал ми е за тебе.

KuklickaSk likes this.
  19. Antebellum

Хахахаха! Па ако не членска книшка да појдам да ми дадат штом сум толку успешна во растурање протести. :rofl::rofl::rofl:
    Не е проблемот во мене што знам како ќе ви заврши муабетот, проблемот е во вас што не научивте дека партијашите во државава протестираат само кога нивната партија е во опозиција. Овде борбата е за власт. Доколку им беше гајле на партиите немаше да дојде до оваа трагедија, немаше да ослободуват убијци во сообраќајки, немаше да имаме вакво судство, немаше здравствениот систем да е распаднат, децата немаше да имаат 2 на официјлни теститрања за знаење.
    Скроз немам проблем во која партија ќе ме сместите. Јас не сум ви проблемот, партиите ви се проблемот. 35 години ве учат дека со тој што не се согласувате мора да е на другата страна. Полека и ќе видиш. За ВМРО ДПМНЕ додека беа во опозиција СДСМ не чинеше пошто не можеа да крадат на раат, сега за СДСМ кога се во опозиција ВМРО ДПМНЕ не чини пошто не може да крадат на раат. Ќе дојде ден кога ќе сфатите дека ич не им е гајле за народ а до тогаш мислете дека протестите ви се независни и дека никој нема да ги искористи за газот да го смести во фотелја.

SummerGirl, baguf4e, Nausicaa and 2 others like this.
  20. Iva:)

Iva:) Популарен член

Ќе се надоврзам на дел од твојот коментар иако цел не е поврзан со тебе и не ти реплицирам тебе. Јас помала бев па не ми текнува баш ама мајка ми ми кажува како неутралните студенти Шеќеринска и Милошоски протестирале и имале дуели на тв. Цел народ бил поделен на која страна е и кој е во право, па и по слави се карале. 1 год.подоцна и двајцата станале пратеници и ден денес се по функции. Исто и Влатко како средношколски лидер во тоа време. А подоцна Малчевски доби функција во Вмро а Туфегџиќ пратеник од Сдс. Плус сите најактивни од шарена како Васиљ се ухлебаа државно. Така да се надоврзувам дека ниту еден лидер на некоја унија или протести не е во борба за идеали и правда. Еве нека ми кажат кој бил организатор на побуни и протести а да не е вбутан во политика.
    Мислам ако се сакаме да збориме за угнетување на протести не е лошо да се каже како поминавме на протестот за името пред собрание. Не беше партиски јас прочитав кај Ванковска на фб и отидов. Од зам.министерот на Мвр од Дуи беше наредено а Обиџуко како нивна слуга не се спротиставил да не млатат. Освен солзавец ни пуштија и тепачи па повозрасни паѓаа и ги тепаа зошто не можеа да бегаат, ние избегавме а мое комшиче кое имаше 18г.тогаш го уапсија а стоеше мирно до мене. Протестот беше мирен ама ние си го добивме. Тоа не беше режим? Се фатиле само за една страна и едно исто повторувате.
    Вмро бркаше студенти по улици. Сдс владееше така што шериф ни беше Груби а Османи ни го продаваше ижето и идентитетот. Ако Вмро имаше бомби со кои се разобличија, Сдс го имаше Пајакот, Кабелот, Онкологија случаи за кои никој не одговараше. За корупција да не почнувам сите дојдоа на власт голтари и си отидоа пребогати. Заев гради 80 катница во Дубаи, Љупчо го има најголемиот ТЦ во Бугарија, Груевски отиде во Пешта не знам што работи, Бранко гради згради на Београд на води, Ковачевски и даде државно земјиште на жена му за фотоволтаици, Бучковски продаваше државни делови и кралот во двете партии Мијалков има милјарди во Монако.
    Така да не ги разбирам бранењето на една страна кога очигледно е дека се исти. И кога на некој ќе му кажете дека е навиен како од штаб да знаете дека и вие исто звучите само од друг штаб ве навиле.