Да, хотелиерството исто така изобилува со ноќни смени а лугето грешат во љубовта претежно по хотелите па од инспирација и на вработените можеби им се гледа тоа сосема ок.
АААА...нема надеж кога туѓо крадеш. Друга некоја професија каде би можело да биде по нагласено изневерувањето е онаа административната. Секретарките на директорите. Сигурно затоа што секоја жена е подложна на шармот на секој успешен маж, особено ако се работи за лугето на високи позиции. А во последно време кај мене тука, пошто жени се повеке се на такви позиции а мажи им се административни асистенти се случува истото. Заклучок, значи во случајов не е бител полот, туку позицијата.
Имав прилика да бидам некое време низ болница.Просто да се чудиш кој со кого,каде и кога изневерува.И прва и втора и трета.Нескајќи портирот и сестрата од брза помош ги прекинав таа седната на маса расчепатена со нозете тој пред неа.Во портирницата имаше како мала соба позади требаше да однесам нешто.Ги зграпчив хартиите и со трчање излегов се застрамив а нив око не им трепна,дојде мажот нејзин да ја земе од раб,уште се испоздравија со портирот и кафе го частеше.
Јас мислам дека нема врска професијата. Ако некој е скроен да изневерува - ќе го стори тоа. Ако некој има малку чест и совест - ќе го почитува избраникот. Толку е едноставно.
Пејачи, актери, уметници, сликари. На крајот на листата и физиотерапевти. Како најстабилни во бракот се оние кои се занимаваат со земјоделието.
hahahh me iznasmea,moreeee parce se praat,po wcinja, zaklucuvanje kancelarii...eheeee koj saka ke se snajde
Апсолутно! По некоја логика не треба да се има вработен партнер, зошто нели во секоја професија постои ризик од изневерување. Еве на пример, некој работи некоја административна работа во фирма од 7-8 луѓе, па сепак да се осмели на неверство.Некој седи дома, неговиот брачен другар трча на работа везден и ете ,,"домаќинов" ќе изневери ако му се пружа прилика, а таа може да се случи секаде: при шетање куче, при пазарување, плаќање сметки, фрлање смет и било каде. Уште па ќе си има и удобен конфорен кревет, кауч, топла бања и туш со соте нишани. Нема правила, важно е колку личноста е склона кон неверство, како го доживува, односно колку може да одолее на искушенијата.
И јас си мислев вака,ама по сплет на околности ми се отвориле очите поинаку да гледам(поради мои здравтвени проблеми заглавив доцна на ГАК). З начи доктори категроија,им се сака им се може ќе изневерат. Прво имаат условои простории,туш итн.а да не коментирам сестрите скоро од прслук да не им испаднат. Срамота. Каква деградација.