Професијата на мажот не го одредува неговиот принцип и карактер воопшто. Секоја работа си е работа, а секој оформен карактер останува карактер. Не ги сваќам оние кои се потресуваат и замислуваат што би било кога би било, се плашат и се потресуваат секојдневно околу околностите на работа. Ако мажот е неизживеан сељак и пати од свои комплекси и фрустрации, ако тој смета дека се што лета низ светот се јаде туку така и не е доволно созреан за да ја разбере суштината и убавината на еден брак, тогаш каде и да работи тој ќе остане таков каков што е. Ниту една работа неможе да го спречи или пак да го потикне за прељуба. Самата неизживеаност и карактер си го прават своето на секаде каде некој и да оди, дали тоа било работа или било што друго. Оној што е таков таков и ќе остане. Нема зошто да се потресувате ако си го знаете доволно добро својот маж, ако се има доверба, работата би била сосема последна причина за грижа.
Мојот татко е пожарникар е сега тоа не е исто со полицаец ама ги читам тие некои постови за полицајците и си велам овие да не ги опишуваат пожарникарите поточно татко ми тој веке околу 30 е командир и постојано сака да е како што тој мисли дека е правилно постојано е во брзање и постојано ни приговара на мене, мајка ми и сестра ми дека сме премногу спори, дека сме незнам какви така да има ова врска со професиите ај ти
Пo струкa мужетo ми е електричaр-енергетичaр (зa висoк нaпoн) нo рaбoти вo грaдежнa фирмa кaкo грaдежник бидејќи и зa тoa имa зaвршенo курс
Profesijata na maz mi e cel den telefonot v raka da go drzi i na fb, isto taka i koli da si prebaruva po net(iako veke ima kola)
Eh toj si e naucen vaka od mali noze za rabota ne raboti ama ima luge koi mu poracuvaat raboti(tasni,bluzi,fustani,cevli takvi raboti) po tell i mu isprakat slika toj gi naoga po niska cena a gi prodava duplo na pr.od edna tasna ima prihod 50€, sto e mn.dobro za 7 dena toj zaraboruva 150€(ponekogas i poveke) i plus parite sto gi potrosil da gi kupi tie raboti, koga gi nosi kaj kupuvacot toa trae minimum 1 cas.taka da cel den e doma, a da parite ne gi dava kaj majka mu i tatko mu ama kupuva za jadenje plaka net.ponekad struja, i mene mi dava pari ne se zalam(ama ne sme vo dobri odnosi)..... kako i da e on po cel den e doma so tell vo raka sto najmnogu me nervira. A za normalna rabota sto e sekoj den ne saka ni da slusne aj taka e vo it. Ama da e vo mk. Toj ke umre od glad pa za plata od 150€ i rab.vreme 8 sati. Nejke da slusne, ustvari nikogas ne ni rabotel i ne ni saka, samo vaka od vreme na vreme po 1 saat.
Мојот маж има приватена фирма за мебел, и е опкружен со жени оди на терен кај жени со се и секакви се среќава, многу голема доверба имам во него, ме почитува сака нее некој шетач и кога беше ерген не беше по излегувањата.. Но сега имам еден проблем, од кога се породив тој каде и да треба и сака да отиде мене тоа страшно ме нервира и му приговарам а и јас сама не знам зошто, дали од хормоните сум таква а плус и некои други проблеми, несреќи имав од кај мајка ми и татко ми и страшно сум променета што дури и сама не се препознавам.. Немало никаков знак за да се посомневам во него ама ете ми смета да излегува сега, да оди некаде..
Дечко ми (мојот иден маж) е програмер, прави софтвери.. Чуда, врагови.. Има натпросечно IQ т.е. 140 според Mensa Test. Сака да анализира и има неверојатна меморија. Памти што сум му кажала пред 100 години... Хаахха Дискусиите ни траат по еден саат, ако збориме за некоја ситница. Но, мене тоа ме исполува п.с. Работи од дома, па така да неам никаков проблем
Сите се тие исти За програмерите зборам Не знам IQ-то колкаво му е, високо е во секој случај. Никогаш не сакал да го прави тестот, мисли ќе се разочара од резултатот Креативност на највисоко можно ниво, неверојатна способност за разгледување на опции на кои на апсолутно никој друг на памет не би му паднале, аналитичноста што им е потребна во работата е застапена во секој можен сегмент од животот......и за буквално се имаат back-up план. Не еден, неколку Посебна сорта се
Добри избор се програмерите. Гледам јас од колегите, се фини момци. мм работи со куп жени. дистрибутер. Со преку 20-30 жени дневно. И исклучиво само жени му варат кафе Секогаш кога можам му помагам ама позадински. не смеам да се појавам пред клиентите, може некоја бара повеке услуги, да не ја пресечам
Оо програмери. Маж ми го помина цел ИТ сектор и сега е тука каде што е. IQ му немам измерено, не ни планирам. Најинтерен дел ми е што он е целосно исклучен од светот, го интерсира работата и јас. Мислам дека до скоро не знаеше кој ни е претседател. Од една страна супер, од друга па не знам баш. Тотално си се посветени на работата. Сака да учи ,да истражува во областа која работи. Интелегентни суштества се сите програмери кои ги знам. Мозокот како да им работи 200 на саат. Мојот функциони со по неколку часа сон, кога ќе стане свеж е како да спиел со денови. Некогаш се чудам како издржува со ова темпо. Мислев се периоди и ќе поминат, ама очигледно додека не си ја постигне целта не застанува. А на секој постигнат успех , он си поставува уште повисоки цели.
Да не поверува човек колку се слични сите тие. @duffi мојот често работи до 5 сабајле и станува во 9 и топ е расположен за работа имаме три лаптопа и два мобилни резервирани само за програмите негови.На викедни одмори зимувања без опрема не одиме.Главното прашање секаде е има ли добро вифи?Дома ако снема нет или струја е слично како апокалипса. Ах да на кафе кога искачаме јас пијам сама со себе дека и он при тоа работи
А во кревет со лаптопите се? @duffi ... Се мислам јас ... програмер или безработник, па да ставам на вага пред време