Професијата на мажот

Дискусија во 'Брак' започната од Felicia, 12 јули 2012.

1. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Истите маки @joy1 .
    Додека беше сам дома беше работилница насекаде, сега јас го прибирам и разместувам кога не е дома. Ако случајно нешто не работи- јас сум крива- сум чепкала некаде. :D
    Да бе сигурно, програмирам во слободното време кога не си дома.:D

Кога одиме некаде коментарот е пак ли големиот куфер, јас се бранам со неговиот кампувачки ранец во кој си ја собира опремата.
    И рутер носи со себе обавезно.:tmi:

@Dust без лаптопот никаде не се оди. Евентуално телефонот.

На Milobebence, green.eyes, Cinderfakinrella и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.800
    Допаѓања:
    173.176
    Ама после квалитетно ќе му наплатиш:D
    И јас не одам никаде без лаптопот а не па вашиве..:lol:
    И јас сум имала моменти кога во 3-4 по полноќ сум почнувала да корегирам нешто, ама кај мене беше само поради глупавата временска разлика..
    Ама секој со своите маки:D:D:D

Секоја чест, јаки жени8):muscle:

На green.eyes, duffi и joy1 им се допаѓа ова.
  3. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    Мојов е со лап-топ, два монитора, таблет.. Хаос :D Исто и кај нас.. Ама јебига од тоа живеме практично. Среќна сум што не го мислам барем, тука ми е!! :D

На duffi, green.eyes и joy1 им се допаѓа ова.
  4. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Без лаптоп некаде???? 9-то светско чудо би било тоа :D Додека бевме во врска кај мене на гости со лаптоп доаѓаше :angel:
    Кога одиме некаде на викенд или на одмор, прв услов за резервација на хотел е wi-fi во соба да има, да не седи во лоби цело време. :|
    Овој повеќе спие, не е со 3-4 саати, му треба повеќе сон. Спие по 6 саати :)
    Најупотребувана фраза дома е „чекај уште ова да видам дали ќе работи“. И ти чекај си (wtf) Ама се дочекува :$ Само смислува нешто, ќе си направам апликација за ова, ќе си направам апликација за она, тебе ќе ти средам за ова вака да ти работи...... И само му текнува нешто за на работа, ако ова вака го направи системот вака ќе работи.......Си збори со мене ко јас точно да знам што и како е :$ Ќе земе одмор, ќе спие првиот ден до покасно, и некаде околу 13:00 најкасно го фаќа криза и се уклучува на работа да види што се случува :envy: А муабетот пред секој одмор му е „ич не ми е гајле, што сака нека се случи, цел одмор ќе си сурфам и не ми чуе за на работа“. Аха, само првите неколку саати е така, после е 24/7 достапен за се што треба. Дека на одмор де :D

Не е до толку да не знае што се случува околу него, чита се и сешто, ама најмногу стручна литература.

Се нервира малиот кога не не слуша нешто или не разбира, му викам, дете е тоа од 2 години, нема копче on-off на него ко што би сакал ти, нешто си утнал во неговиот софтвер па не ти работи ко што сакаш ]:) Тука само поглед добивам и нема веќе муабет :D

@Dust мила, зимај програмер ич не му ја мисли! Супер луѓе се, сериозно (y) :D

На Dust, joy1 и duffi им се допаѓа ова.
  5. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    @green.eyes Маче ме потсети на дм со погорните мисли дека кај тебе на гости доаѓал со лап-топ.
    Мојов нејќе да спие кај мене само зошто сум тазе преселена и уште немаме ви-фи. Па, џабе ќе го мкни. Нејќе да чуе дур не ставиме интернет. Хахахах

На green.eyes му/ѝ се допаѓа ова.
  6. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.298
    Допаѓања:
    76.055
    Жената на програмерот му носи кафе. Тој без да оддели поглед од мониторот, го зема кафето и пивнува една голтка. Вели:
    - Не можам да го пијам без шеќер!
    - Знам, душо - одговорила жена му. - Само сакав да ти го чујам гласот...

@duffi , @joy1 @Cinderfakinrella

Читам коментарите значи не е само кај мене така, кај сите е исто. :D

На donna.17, crimson, sia.bella и 3 други им се допаѓа ова.
  7. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    25.539
    Мм пак , дека специјалец , цел ден за пушки , бомби , пиштоли , бетеери и тенкови слушам :drunk: на памет научив како функционираат нагазни мини и како се пука со пушкомитралез :rofl: да не зборувам за униформи и куп други ствари кога ќе ги донесе во ранец поголем од мене (facepalm) па настанува општ хаос во тоалет за кое на колку степени се пере |( па ми објаснува ова на 40 оди ова на не повеќе од 30 .. :| и на крај му велам кога знаеш пушти ги сам , јас отидов кај децата :wasntme: првата ноќ кога остана на преспивање , со плашливец дојде :^) а не беше ни блиску до вработување тогаш .. ама пуста љубов |( и ај спиј мирно да те видам |( добро е што дома имаме само еден плашливец ( и тој размонтиран цел и на највисокото место во домот седи ) , а не цела артилерија на оружја :whew: