dr Dragic klinika Beograd (4000 din.) nema da pogresis. Detaljen color dopler pregled koj traje eden cas i polovina. Doktor gi otstranuva prosirenite veni so laser istiot den ! Sledniot den e kontrola i posle toa odi si doma ! Ne e voopsto strasno, ne boli,, trae polovina cas Bolki posle toa nemas voopsto. Poglednete tuka www.dr.dragic.rs/rs Na kraj odlukata e tvoja. So sreka !
Еве еден едукативен текст за проширените вени https://acibademsistina.mk/health/index.php/srce-vaskularno-zdravje/37-proshireni-veni.html
Ми се појави голема проширена вена на ногата на листот , ме боли и кога се движам уште повеќе ме боли ...знам дека ми се појави бидејки работам на нозе постојано , но дали знаете некој лек или било што што ке ми помогне ?
Веногел,одговорив на членката погоре,но може и ти да го пробаш. Моите вени се огромни,мн ми влијаат на самодовербата, често пати велам,џабе долги и тенки нозе кога ми се со зелени цевки
Ништо не е џабе душо. Долги и тенки нозе убаво стојат и во пантолони и подебели хулахопки, не мора секогаш кратко да се носи . Иста приказана сум и јас, па затоа ти коментирам. Во последно време ја користам хепатромбин маста и подобро ги чуствувам нозиве од неа. Јас за мене имам одлучено да родам едно дете па на ласерска операција да одам. Друго решение нема, ако сакаме кратко да носиме .
Не ми зборувај . Посебно сега летно време, се вријам во долги панталони. Кратка сукња само зимно време, со хулахопки, нели да ги искористиме долгите, тенки нозе .
Da, vistinska laserska operacija bez bolka pod lokalna anestezija, i najdobrite rezultati se postignati. Toj e svetski poznat laserski hirurg. Dragic raboti veḱe 10 godini
Девојки многу се нервирам.Деновиве забележувам на двете нозе над колената од внатрешна страна како да ми набрекнале вени.Има ли нешто со што можам да спречам нивно попуштање? Во бременоста пиев флебодиа незнам дали пак да земам (сеуште дојам) или нешто друго што би помогнало
Јас се мачкам со една крема од костен , ама мислам дека не помага мнг. Бремена сум, и може тоа си има удел. Не знам. Ама кога бев на доктор , ми рекоа да не се мачам со ништо , само операција ми е спас. Кажи ми овие флебодиа , ти беа преписани до доктор? за што конкретно се?
Да,ми ги даде мојот гинеколог.Тие се венотоник.Имав проблеми со крвотокот и потоа и трансфузиологот ми ги продолжи и ги пиев цела бременост.