I mene se poveke mi se pojavuvaat bremena sum a doktorot mi vika toa e normalno.Nemam bolki ama estetski nemozam da gi gledam
И јас немам болки , ама кога ке ги видам се нервирам. И на допир се језиви многууу !!! тебе во бременост ти се појавија или и предходно ги имаше?
Edna imav ne tolku izrazita pred bremenosta sega vo bremenosta taa se izrazi zdebeli i uste edna se pojavi so nosenjeto obleka se pomiriv ama nemozam da gi gledam mi se prislosuva i veke neznam sto moze da prevzemam za da se spereci sirenjeto
И кај мене беше така, и за време на првата бременост се проширија. Сега оваа бременост немам нови ама тие стоги имам не можам да ги гледам. Се направиви и јас ама џабе, операција само помага Иначе кај мене и генски е малку ,татко ми е ист во нозете како мене .
Прво ми се стврдна местото,па почна да ме пече и боли,па помодре? Да не е тромб? Ми го откажаа доплерот
Licno moe iskustvo imav dolgi godini problem so venite na nozete i pokraj toa sto estetski izgledaa loso do pred nekoe vreme pocna da mi pravi problem mi pulsira nogata posle povekje casovno stoenje imav bolki i se taka dodeka ne se odlucuv za operativen zafat. Pominaa 15 dena od togas ranite mi zarasnuvaat nosam kompresivni corapi (se nosat eden mesec po operacija) i ja pijam terapijata sto mi ja prepisa hirurgot. Preporacuvam da ne se ceka! Ne se bas prijatni posebno ne vo leten period no so tek na vreme se naviknuvas...cinat nekade okolu 2200 den barem jas tolku gi kupiv. Samo edna napomena jas gi nosev tri godini i da bidam iskren nemase nikakvo fajde od niv sega gi nosam postoperativno eden mesec dodeka da mi zarasnat rezovite od operacijata.
Направете третман со ласер на нозете и избегнувајте болка, како и долгорочни компресивни чорапи. Топла препорака.
колку чини операцијата, бидејки јас си имам големи проблеми и планирам да ги решам ( внатрепни ми се вените со оток на нозете ), но не сакам да се ашкам по државни клиники туку ако некој има искуство во приватните, на нет гледав дека се фалат многу од ремедика па некој-а искуство од нив?
Јас имам болки во левата нога огромни болки поради воспалена вена. Имам закажано на трансфузиолог за една недела, а матичниот до тогаш ми препиша антибиотик амоксиклав, серапептасе и кардиопирин. И плус ми ги додадоа и флебодиа. Почнав да пијам но болката во левата нога не поминува, особено навечер како ладна ми е, безживотна од коленото надолу, газам но како да не е моја па болката се шири и како вкочанетост осеќам нагоре накај колкот. Не можам да спијам од мака, дури и треска имам од страв Инаку мачкам хепатромбин, а сега овие 2 недели не поминува ни со маст, а порано за 1 ден мачкање ми поминувала болката и тежината.
Jas pravev operacija vo Sistina kaj Karagjozov pred 5 godini. Ne sum zadovolna od celokupniot rezultat, a doktorot bese pred operacija edna licnost, posle operacija druga licnost, epten neseriozen. Godina dena posle operacija, a jas seuste imav ispukani kapilari (I od samata operacija povekje mi ispukaa) i se mavfav so sklerozacii. 0Taka da, koga pak bi se mislela za operacija, da, bi pravela, no ne na isto mesto. Vo megjuvreme, rodiv dve deca, bremena sum so treto. Ako razmusluvam "šta bi bilo, kad bi bilo" od aspekt na toa dali sum postapila pravilno sto sum se operirala pred bremenost, togas moze dobro sto sum ja napravila, neznam sto bi bilo koga ne bi se operirala. E tek sega vo treta bremenost, vekje 7mi mesec sum, imam bolki vo nogata i se zagrižuvam. No, sekako pak na istata noga mi se pojavija veni posle prvata bremenost. Taka da, da se povtoram uste ednas. Da, bi pravela pak operacija, no ne bi go izbrala istiot doktor. Mozebi nekoj ima poinakvo iskustvo od moeto, no ova e moeto. I se izvinuvam za latinicata. Imate licno iskustvo so doktorot? Jas imam praveno operacija kaj nas, no posle bremenostite imam pak veni, poprilicno ubavi se taka , pa se razmisluvav tamu da odam na uste edna operacija, zdravje..
Здраво друштво Имам проблеми со проширени вени, а имам 26 години.. Од месец на месец некако како се повеќе да ми се прошируваат. Не сум била на специјалист за истоимениот проблем, чувствувам болки.. Каквов е вашиот совет, искуство и слично...?
Ako sakate da nemate problem so venite, smenejte si ja ishranata plus fizicka aktivnos primer ili trcete ili gi odmarate nozite pozdrav