1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Пубертет

Дискусија во 'Психологија' започната од *Piper*, 7 февруари 2022.

1. *Piper*

*Piper* Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    3
    Здраво,

Јас сум релативно нов член (слабо активен), видов дека во овој дел нема тема за пубертет па еве да ја отворам. Видов други теми со наслов пубертет ама не е тоа што мене ме мачи.
    Искрено ми треба помош од повозрасните, од искусните. Како со децата во пубертет?
    Не сакам да згрешам или грешките да ги сведам на минимум.
    Имам 12 годишно девојче кое е на почеток на пубертетов, меѓутоа гледам дека тешко се справувам. Постојано нервоза, караници, недослушување, „јас знам се“, „остајте ме“...
    Што направивте вие или што правите?
    Јас можам цел ден стратегиски нели да бидам добра, тивка, пополека да ги редам работите, но тоа е еден ден, каде се другите денови, другите обврски..

На Nena Jovanova му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    i jas imam problem so pubertetlija,bas sekojdnevno kavgi,nervozi,stres,pocnavme do pdiholog pa ke vidime kako ke se odviva se

3. Candy.D

Candy.D Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2022
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    242
    Здраво
    Па скоро сите сме го поминале тој период,кај секој различно изразен,некои малку на полош и потежок начин.Пробај се смирено да решаваш,и на нив не им е лесно,мислат дека се во право за се,дека се се врти околу нив,пробај да комуницираш за се смирено и нормално,да ја разбереш,да и бидеш како пријателка,да е слободна со тебе,да си зборувате за секакви теми,ќе помине и тоа,ќе ги истрпиме и тие години,ништо страшно:D

На *Piper* му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.113
    Допаѓања:
    8.239
    Баш пред некој ден отворив тема адолесцентска (младинска) психологија заради тоа што и јас забележав дека немаме соодветна тема. Со оглед на тоа дека некои психолози и пубертетот го вклучуваат во овој период и развојните промени се појавуваат некогаш и пред 13 години, не гледам причина зошто да не пишеш во темата. Ќе можеме да споделиме искуства :)

5. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.306
    mn ubava tema,bas sto ne zasega nas roditelite so deca vo pubertet