Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Пукање на рацете во зимските денови

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Feminas, 23 ноември 2010.

1. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Залади и мене одма рацеве ми се одма лом. Користев една крема од Кам, па една со бадем тетка ми ми ја донесе од Србија, па Павловиќева, па на крај Бекутан. И пак исто, кога ќе се намачкам моментално ми се ок рацете, кога ќе ги измијам иста приказна. И си се вратив на добро проверената Glicemille [​IMG] за мене нема подобра крема за раце од оваа. Околу 120 денари е, + - некој денар зависи каде ќе ја купите. Не е баш од оние што скроз се упиваат, ама па не е ни многу мрсна. Патем, ако некој видел кај нас во тубичка како на сликава нека ми каже, јас имам видено само во кутивче и малце ми е непрактична за носење со мене насекаде.

На Beauchamp му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Истиот проблем и јас го имам :@ еве почнаа веќе да ми пукаат по малце,денеска забележав,јас користам павловиќева,зошто незнаев некоја посебна ваква дали има,и некои други креми за раце дома што имам користам ама пак не ми помагаат доволно! Баш како што викаш,кога ќе се измијам пак исто |( Сакам да ја пробам оваа што ја збориш,па ќе ја побарам,а и да,и ја би сакала оваа во тубичка да ја најдам,полесно и попрактично за носење :lol:

На Jojoba му/ѝ се допаѓа ова.
  3. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Трикови за меки раце и во ладните месеци.
    На рацете има многу палку потни жлезди и затоа кожата е склона на пукање.

1. Во средството за миење садови ставете малку бадемово масло.Водата ќе ја омекне кожата, а маслото ќе и пружи хидратација.
    2. Отстранете ги мртвите клетки со пилинг од крупна мрска сол и малку лимон кои ќе ти втриете на кожата со стара четка за заби.
    3. Пилинг може да се направи и со две лажички шеќер и масло(бадемово, сончогледово, детско).Измасирајте ги рацете со смесата и измијте се со млака вода.
    4. Измијте ги рацете со млака вода, а потоа убаво истријте ги со груба крпа. Додека е кожата влажна, нанесете смеса од малку мед и маслиново масло, ставете најлонски ракавици и оставете да отстои 30тина минути.
    5. Држете ги рацете 5 минути во загреано млеко.Млечните киселини позитивно влијаат и на ноктите.

4. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Мене ми пука кожата на рацете зимно време од водата, слушнав дека добар бил сапунот од козјо млеко да се користи.

5. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.258
    Допаѓања:
    43.794
    Бубхен бебешката со невен и бадем - мрсна, нежно мириса и заштитува 200 % ;)

6. Wolf.girl95

Wolf.girl95 Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    9
    Сто пати проверено. Ги омекнува рацете, ја прави кожата мека и ја хидратира. А не е скапа.. ја има во аптеките. ;)

Прикачени фајлови:

• i1891_4.jpg
      i1891_4.jpg
      Големина на фајлот:
      36,3 KB
      Прегледи:
      168
  7. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.444
    Допаѓања:
    91.757
    Од пукање многу често се создаваат и баш рани на рацете. Ако дојде до рани купете си Белосалик, во Зегин ја има и е околу 250 денари. Мене ми помага и за раце и за усни. Дури и херпес ми помина од неа.

8. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    јас ги мачкам со павловичева од бадем и морам да кажам дека сум ептен задоволна