@Abeja мора да искоментирам.. И ова денес што се случува има причина.Можеби ја знаеш ,можеби нагаѓаш,можеби чисто од омраза зборуваш.Ниеден човек не е безгрешен,ниедна влада и политика е без мана (за оваа можам реферати да напишам),за опозицијата да не ни зборувам,големината е да се биде и малку самокритичен,да не се мисли само на себе и на некои свои идеали,кои се се само не нематеријални. Сакам да верувам дека ни Грујо ни Заев не се вмешани во ова денес,сакам.А и што е битно кој е кога е направена штета,животи се положени.
Ова ми се појави на фејсбук и мислам дека тотално ја отслика ситуацијава денеска: Жарко Кузмановски (32) од Брвеница, Сашо Самоиловски (32) од Тетово и Ненад Серафимовски 28 од Зубовце денеска послужија како жртви на Олтарот на Човечката Глупост. Слава им на невино загинатите. Во меѓувреме, голем дел од помаранџестиот фејсбук се занимаваше со тоа каде се Владе Милчин и жена му на Заев, а голем дел од плавиот фејсбук ја бараше мајка му на Грујо и прашуваше кога ќе биде следната бомба. Страдна Македонијо. Oд сè ќе куртулиш, само од нас никако не можеш. Гостивар денеска е обвиен во црно. Одредени локали, кафичи и пицерии вечерва не работеа. Кумановци/ки, од срце ви посакувам мирна ноќ. Да ве разбуди мирис на свежо кафе а не на пукотници. Моите мисли се со вас.
http://www.mkd.mk/makedonija/politi...umanovo-chetvorica-teroristi-zaginati-eden-se ..... konecno fala mu na Gospod..
Мразам насилство, мразам... Цел ден рацеве не можат да престанат да ми се тресат... Сите феминки од Куманово, останете силни ве молам
Само искоментирав за причините за ова што се случува. Не ми е јасно што сакаше да кажеш. Дали можеби дека спомнав за соросоидите. Тоа е општо познато. Штетата е направена и не е точно дека причината не е важна, бидејќи важно е кој предизвика губење на човечки животи. Нашиве партии се мали за тоа, но водени од соросоидите имаат моќ и за повеќе од ова. Знам дека тебе ти е полесно да мислиш како грујо е крив, доле влада итн,твое право. Но јас ја сакам причината и поврзаноста со големите сили и завери.
Од тие 4ца што беа во болница или?? Страшно... не престанав да плачам цел ден... Ова ќе биде долга ноќ за сите....
Луѓе, прееска на еден од сајтовите прочитав, уште пред Гордето наша да одржи прес, дека еден од петмината загинати бил од Штип.. Едит, http://www.mkd.mk/makedonija/politika/petmina-zaginati-policajci-27-teroristi-se-predale
Ова го напиша една Феминка во темата СДК... Се расплакав... Вратете се сите татковци, сопрузи, синови... живи и здрави дома, што поскоро!!!
тиме.мк ЖАРКО КУЗМАНОВСКИ (81) од тетовското село Брвеница, НЕНАД СЕРАФИМОВСКИ (87) од гостиварското село Зубовце, САШО САМОЈЛОВСКИ (82) од Тетово и уште двајца полицајци едниот од Гостивар, а другиот од Штип чии семејства се уште не се известени па поради тоа не се објавуваат нивните имиња – СЕ ЗАГИНАТИТЕ ПОЛИЦАЈЦИ ВО ДЕНЕШНИОТ НАПАД НА ТЕРОРИСТИЧКАТА ГРУПА ВО КУМАНОВО. http://mkd-news.com/detali-od-mvr-5...na-dvajtsa-zaginati-se-ushte-ne-se-izvesteni/
Читам добро, но не ме разбра ти мене. Нормално дека сега си оптеретена со се и дека мислите ти се во безбедноста на твоето семејство, ама те читав и пред овој пост и знам за твојот став во врска со ситуацијата и дека иако не сакаш да веруваш дека некој е крив, сепак имаш определено виновник. Затоа ти реков дека секој има право да мисли како му одговара. Ама полесно е да се нападне...
Браво Горде! Вечерва одглуми за оскар. Да не слушнев на снимките каква кокошка си( јас го реков ова?), можеби и ќе ти поверував. Сочувство до семејствата на загинатите полицајци. Испадна дека се што се шпекулира од утрово е вистина.24 вести испадна со информација од 12ч. за тројца загинати полицајци и цивили. Амбасадата на САД излезе после пола саат со сочувство за семејствата. На нашето МВР им требаа 12 саати да не известат за ситуацијата. Да, шпекулации има кога немаш навремено официјални информации од соодветна институција. Би сакала шпекулациите за цивилите да не се обистинат, ама се плашам дека е вистина. Ја молам министерката во иднина би сакала вестите да ги добивам од наша релевантна институција, а не од странски портали и амбасади.