Пукотници во Куманово

Дискусија во 'Политика и настани' започната од fighter, 9 мај 2015.

1. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    2.106
    Допаѓања:
    5.276
    И јас така слушнав... За зајас...

2. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Дајте линк

3. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.260
    Допаѓања:
    67.817
    CEWolDwUIAA--32.jpg CEWojp0VAAAI5H-.jpg
    Затоа што не знаеш и нагаѓаш @Val-Dim, затоа ти кажав, зашто си донела заклучок од погрешни информации. Никој верувај не ја сака оваа состојба, никој со здрав разум не би сакал вакво нешто. Кој сака да го чека сопругот, таткото, братот да се врати, да чуе вест дали е жив и добар?
    Без зборови сум за ситуацијата во Куманово, не знам ни што да напишам, ми враќа едни ужасни спомени кои не ги посакувам на никој. Се надевам од се срце дека ќе се смири ситуацијата, без разлика како се случила и зошто, доста му е на овој народ гинење.

На Hipster, kjukli, Victorian и 6 други им се допаѓа ова.
  4. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.109
    Допаѓања:
    34.599
    http://republika.mk/?p=428317
    еве дечки, само што ми го пратија мене, па да го постирам ова..а колку е точно не знам..

5. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    ^ Пред спиење вака ме изнервираа дополнително, "Доколку не се работи за шпекулации" Mрш! Овие медиуми дополнително допринесуваат само за ширење паника! Преку...уфф

Мислам дека се разболев денес, ајде да се разбудиме утре и да биде се подобро...кој може да заспие

На Nana19 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Треба да останеме силни, соочуство до загинатите храбри војници што ја штитеа Македонија со своето тело и храброст многу жално и болно, знаеаме дека овде не беше почетокот ниту крајот на тероризмот никој град не е безбеден никој незнае( од граганите ) кој стои зад ова и што планира и каде , треба да се освестиме веке ова не е филм туку реалност , наместо да се делиме ние Македонци по партии и да се мразиме ние треба да сме здружени и да недозволиме никој да ни ја земе државата од наши Македонски раце посебно не некои дивјаци , луге без душа ....

7. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Не требаше ова да го прочитам.
    Око нема да можам да склопам вечерва.
    Нека не е вистина.

На Nana19 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.525
    Република е најлошиот портал што може да постои, најверојатно ова не е точно,
    Баш ќе го разгледам твитер акаунтот на дечково.

ЕДИТ: Ко што мислев, глупости. Еве го акаунтот, нигде не пренел таква вест https://twitter.com/VincentTriest

На Edie.S, kukla21, joy1 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Стварно пред спиење немојте вакви работи

10. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    62.031
    Па, не се погрешни информации фотографиите со насилство врз полицајците!!! А оваа првава фотографија со цвеќенцево и насмевкиве некако многу иронија ми содржат!!! По првиот ден тепање по полицајците, вториот ден цвеќе Ви даваме!!! За втората фотографија (y)!!!

Мм сега се врати од Куманово... Во градот е мирно, нема пукотници!!! Се надевам завршила акцијта на полицајците!!!

На Victorian, macovska и Nana19 им се допаѓа ова.
  11. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Наредните два дена ќе бидат прогласени за денови на жалоста , така пренесуваат порталите , штета стварно и жал ми е за тие 5 луѓе ако не и повеќе што ги дадоа животите на тој начин .

Истотака би сакал да го споделам постот на Никола Пишарев од Фацебук , да се прочита пред легнување ...

"
    Сочуство за загинатите, ама нешто мене ми смрди. Зошто?

1.Ниеден нормален терорист, платеник, војник не носи оружена група у мало со тесни улички со куќи опкружено со поле од сите страни каде лесно може да биде блокиран и од каде нема шанси да се евакуира.
    2. Повеќето од ранетите се ранети во потколеници.
    3. Загинатите се од Госитвар, Брвеница и Зубовце - западна македонија
    4. зошто ако веќе биле во 2-3 кукји не се евакуира прво цело население од маалото па да се исклјучат струја вода комуникации и потоа да се блокираат макар и 20 дена до предавање или истоштување.
    5 Нема барање, нема информација од оружената група за што се бори, што сака, нема комуникација нема ништо, што се тие ликови камикази?
    6. Ако се некаква група за која мвро имало податоци од порано зошто не ги фатиле еден по еден порано тие сигурно оделе по цигари, по леб, наполитанки пиво јогурт....
    Последно цел ден се прашуем кој кур бе работат тие агенции за државна безбедност убк мубк дб мдб ако 50 души влегле у сред град со се пушки, машинки и слично. "

На Oxymoron, Trnche, kjukli и 7 други им се допаѓа ова.
  12. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    17.201
    Ова го прочитав сега на фејсбук, ме докусури... ;(
    FB_IMG_1431214702979.jpg

Утрешниот ден и онака ќе е тежок, да се молиме да нема дополнително влошување на ситуацијата.

На Hipster, eloves, theowndemon и 18 други им се допаѓа ова.
  13. Sfera

Sfera Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    2.416
    Има загинат и од Штип, значи не се сите загинати од Западна Македонија.

14. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.260
    Допаѓања:
    67.817
    Не е точно дека првиот ден ги тепаа полицајците. Дојде една група на хулигани кои предизвикаа немири, а потоа полицијата удри по сите. Луѓето што протестираа не ги нападнаа полицајците, пак ќе кажам не е точно. Не сакам да се шират вакви невистини, не по се што направија сите што протестираа за да се задржи мирот и да биде без насилство. Нема да пропаднат сите напори за задржување на достоинството и целиот народ што излезе да се карактеризира како хулигани. Полицијата не се напаѓаше, затоа народот оди со кренати раце, во знак на предавање. Откако луѓето сфатија дека станува збор за групи кои само сакаат да донесат немири истите беа опкружени и потоа си заминаа. Немојте да ширите вакви дезинформации.

Овие нашиве портали место да мислат што ќе објават уште толку дотураат сол на рана. Го разгледав и јас профилот на твитер за наводната вест за напади што следат, врска нема, не верувајте на се што ќе прочитате, прокопајте малку подлабоко, страшно многу дезинформации кружат.

На Hipster, Edie.S, galapce и 2 други им се допаѓа ова.
  15. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.525
    А јас па не знам што е со фејсбук страната на УЧК, којзнае кој ја води, преведете ги постовите на гугл транслејт.
    И добро луѓе како да ви објасниме дека мала група маскирани лица ги напаѓаа специјалците, останатите луѓе мирно си протестираа сите денови.

16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Од кога го прочитав тоа на република знам дека нема да склопам око.
    Луѓе вие незнаете како се чувствувам, се плашам за себе си и за роднините во Куманово. Имам толку многу да се искажам, да навредам некого но... нешто ме кочи и во мене ми вели да су смирена. Толку сум мирна,но од памет не ми излегуваат грижите.
    Тешко е верувајте, мајками денеска беше до Куманово со душа чекав да се врати, сега не може да заспиее таа ми вели"Сликата е језива, насекаде куршуми, никогаш не сум го видела Куманово во таква состојба, нема никој по улици и само полиција и чад.Се слушаа пукотници".
    И кога слушнав за трагично загинатите полицајци дека имаат деца оставено си реков тоа можеше да биде мојот татко.;(

17. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    62.031
    Ок... Од фотографиите не се гледаа тие моменти од протестите!!!

18. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    @Val-Dim ги виде ти повредените полицајци од протестите? Дали ги виде колку се повредени?
    Знаеш дека освен гребнатинки немаа ништо, само да те информирам зашто јас видов, т.е. бев во болницата каде што доаѓаа еден куп џандари „повредени„ колку да пријават било каква повреда за да се брои, ти текнува?
    Од другата страна, помисли колку се тепани „хулиганите„ во станица. Или на нив така им треба?
    Покрај нив имаше приведени и ДЕЦА кои ете биле на погрешно место во погрешно време и изеле добар ќутек во станица.
    Оооо греота џандарите, зарем не ги гледаше видеата? Кој може да ги повреди со тие штитови, шлемови, заштитна опрема... може невооружено лице да им направи нешто?

На Hipster, kjukli, Edie.S и 4 други им се допаѓа ова.
  19. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    180.858
    Само што се чув добар е и жив се чувме на кратко битно е жив фала му на господ

На НаталиЛили, Doozy, Kristina... и 16 други им се допаѓа ова.
  20. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753

Да ти се враати најскоро жив и здрав и веке никогаш да не се разделите...
    истоо го посакувам на сите

На H.VAGA, kukla21, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.