Нови информации?? Никако да заспијам од страв да не побегнале на друго место, бидејќи не верувам во информацијата дека сите се фатени или се предале, а и моментално слушам некаков хелихоптер над Скопјево. Се извинувам ако паничам повеќе од потребното.
јас најдов една група на учк и има снимки кој не ги објавуваат порталите и на нив има како се повлекуваат некои од нашите и има коментари на албански ( ги преведов) дали ги фатле(терористите) и едн има напишано дека една група им избегале а каде се кријат незнам плус имаше многу што оставаат бр, на мобилен ако ни требаат засолниште(на терористите)
Некои си единки и ѕверови сакале дестабилизација-ЈА ДОБИЈА, Македонија повторно е завиена во црно ,повторно се војува, македонските жени повторно се обвиени во црно,некој прави кеиф на ова,ама како рекле свако чудо за три дана, Господ да ги прими во Царството НЕБЕСНО жртвите ,кои го дадоа животот за ова парче земја со векови поробувано,посакувам да нема други жртви,оставете ги да почиваат во мир,не го тупете со милионски долгометражни статуси и слики, да не се правиме лажни патриоти,тешко на семејствата,секако жртвите ќе бидат заборавени како и оние од 2001,а денес ги величиме херои и слично , само да не заборавиме како ги плукавме пред некој ден овие наши Македонски синови кои денес за да ни го спасат задникот нас, си ги дадоја животите ,и затоа денес ни се наши синови,ех Македонче ,македонче. Еден збор да кажам и за јаките приврзаници со членски книшки, оние истите кои одеа по гробови со панихиди кај Борци од пред 200 год само колку да се сликаат,истите оние кои само на фб знаат да се прават комити и патриоти, се надевам нема да се вадат неспособни и да ја напуштат Македонија , ако има потреба од нив за резервисти , како што беше случајот во 2001,лесно е да си патриот на фб, ама оди земи ја пушката да те видам !!!!
Јас сум далеку и не можам ништо да сторам, а зборови се сосема излишни во овие моменти... Господ мека ве чува народе мој напатен! Ке дојдат посветли времиња и за нас! Господ е голем!
Баталете партии и партиски книшки, овде се работи за многу повеке... Треба заедно да се подржуваме сите! Никој не треба пушки да зема в рака, оставете ги тие да си лаат по фб!
Автопатот за Ск може да се помине или да си вртиме преку св.николе.? Знае некоја кумановка нешто? Ќе идеме кај моите тука не се седи више
Aman bre luge sto ni se slucuva? Pak li vo kumanovo se puka? Zar ne bese dosta? Zar ne e dosta 5 nevini zivoti sto si otidoa? Koj I da go naracal Gospod da go kazni na najlos mozen nacin... A na semejstvata na pocinatite da im dade trpenie I spokoj... Od mob sum
Ме разбудија сабајлево, а цела ноќ спиев на штрек. Станував неколку пати на малечкиот да му дадам млеко и наслушнував, беше мирно. Се утешив себе си, дека штом ноќта е мирна, новиот ден ќе донесе спокој. И само што сон ме фати, запукаа повторно. Силно беше. И пак хеликоптери, беспилотни летала.. Се трудев да продолжам да спијам, но нема шанса, немирот во градите е посилен од уморот. Сега е мирно, ама сеуште тензично, напнато и критично.
Kaj mene vo skopje puknaa sega tri pati,zvucese ko odma do nas da ima nekoj sto puka..ne znam koj e,ne znam sto e..ne veruvam deka navlegle vo skopje..od strav si pisuvam..
Јас мислев дека ми се присторило или дека бладам поради неспиење, дури штрекнав кога слушнав звук од истрел. Хелихоптерите ми минуваат над зграда, оглувев.
Aman neli pomina veke?? Kade vo Skopje toa?? Ako na nekoj mu treba smestuvanje nadvor od kumanovo, slobodno neka me kontaktira. Lele
Утрово слушам Заев бил крив, другите па Грујо е крив. Не народот е крив што ја продаде Дива населба на шиптарите и сега хорор ќе гледа. Си нашле логистика тука и дошле. Зошто ова не се случува во Берово, Пехчево, Струмица? Се случува таму каде што има шиптари и има подлога за тероризам.
На исто место ли пукаат во Кумановско? Со ист интензитет како вчера? Не ми се верува цела вечер им била оставена за дополнителни договрарања и преместувања. И што значат овие прелетувања на хеликоптери над Скопје? Во кој дел се слушнало пукањето?
Луѓе пишете штo се случувa мoментaлнo , и вo Скoпје ли пoчнa дa се пукa???? Штo знaчи нaдлетувaње хеликoптери пaк ли имa пoвредени((??? Следaм целo време нa тв нo еве мoментaлнo не се уклучувa a и мнoгу мнoгу не им верувaм...Ве мoлaм дa не се кaрaме пoвеќе дaјте зaеднo дa се здружиме еднaш бaрем вo вaкви ситуaции.. А нa пoгинaтите децa некa им е леснa земјaтa Бoг дa ги прoсти aххх тешкo нa семејствaтa...... Гoспoд сите дa ве чувa тaму
Nema pukanje vo Skopje,jas samo naslusnav nesto ma da sigurno ne navlegle vo skopje..ne znam od sto bilo..Neka kaze nekoja kumanovka kako se rabotite tamu.Cuvajte se vie i vasite familii
Ех мое Куманово, полна сум со гнев не со страв. Вчера ми беа измешани чувствата, ама повеќе бев уплашена. Сега врска немам што се случува никој ништо не објавува. Не знам каква е состојбата во мојот дом. СИТЕ што ги прашав не знаат бидејќи сите се разбегаа да спасат жива глава. Ако има некој што е повеќе упатен нека пише. Не знам кои улици се отворени ниту дали е толку силно пукањето како вчера. Само знам дека не престанало. Морам да бидам оптимистична и да верувам дека се' ќе биде како што треба.
Znaci ne ste interesni so spekulacii,kakvo pukanje vo Skopje,ne tuku go panicete narodot, navistina preteravte
Сведоштво на Кумановец: „Пред моите очи паднаа тројца терористи“ Објавено на 10 мај 2015, 02:09 СПОДЕЛИ: 126 0 1 Очевидец на акцијата на МВР за разбивање на терористичките групи во Куманово, синоќа околу 19 часот, во малото паркче во Дивата Населба во Куманово, сведочи дека пред негови очи се убиени тројца терористи од страна на полицијата. „Во паркот спроти мојата куќа беа убиени тројца терористи, бидејќи започнаа да се спуштаат кон центарот на градот. Воопшто не се точни информациите што ги даваат медиумите и велат дека се е завршено и дека не се пука по улиците. Само дваесетина терористи се предале на полицијата, но ги има во многу поголем број. Моментално одат од куќа на куќа, влегуваат внатре, се кријат, а полицијата ги бара“, вели М.К., жител на Куманово и сведок на актуелните настани.