Куманово не е ни далеку од каде и да гледаш од нашево државулче, една педа сме сите, што и да биде сите ќе не снајде! Страшно нешто, и место во вакви моменти сите да сме сплотени и заедно да си ги бараме своте права како народ, ние се делкаме меѓу себе, се чукаме в гради кој за вмро кој за сдсм.... Еве колку што читам и феминкиве кои се зачлениле за добра дружба на женски форум се фаќаат в гуша! Се плашам за иднината на нашите деца, се сеќавам на 2001 кога и самата бев дете и какви трауми доживеав кога во пресрет на полуматура сите деца бевме со солзи и страв место во радост, и кога едно утро тато не беше дома кога се разбудив, го мобилизирале.... Сега имам свои две, трето на пат, како и повеќето од вас овде. А симпатизер не сум на партија, само антисимпатизер, хејтер...откако заради политичките врски на замената не се вратив на работа по породувањето, и со две деца година дена немам здравствено осигурување, чекам за јадење од пензионерите дома, а не дека не сакам да работам, само аплицирам и одам на интервјуа, амане ме вработуваат мене од јасни причини! А тие што ги ставаат Грујо и Зајко во ист кош, немам друг збор освен НЕИНФОРМИРАНОСТ!
dali nekoj znae kakva e sostojbata nakaj granicen premin? dali e blokirano ili moze slobodno da se pomine?
Престанете да ширите шпекулации за Скопје, Ве молам. Гледате и самите колку малку е потребно да се предизвика паника во ваква кревка ситуација. Во меѓувреме, „капа доле“ за сите што темава ја искористивте за (повторно) да се китите со ВМРОвски / СДСМовски перја... Други зборови не се потребни Meanwhile, на FB страната на УЧK - И за крај, љепотанот кој наводно е камерман во случајот и со видеото, и со сликата. https://www.facebook.com/PrincLulzimSalihiOfficial?fref=ts&hc_location=ufi Престанете со меѓупартистки препукувања. И шпекулации.
Брат ми денес се враќа од екскурзија од Прага, ни се јави да ни каже дека ја поминале границата и Куманово пред малце, под стрес бевме сите.
prasav oti moi bliski rodnini i brat mi deneska patuvaat,bea na odmor vo mk pa ke si odat. ti blagodaram.
Живеам во маало со албанци. Прв пат во животот ги видов како плачат сите. Си заминаа многу порано од нас беа преплашени. "Поток Серава'' беше преполн со албанци кои расплакани држеа куфер во раце. Медиумите секогаш ја прикриваат вистината и цело време куржат тие исти причи. Дека се спрема Голема Албанија, дека Грујо е крив и дека Заев е крив. Не можам да бидам паметна и трезвено да размислувам сега за тоа кој е кривецот. Кој год да е и што год да му е намерата јас сакам само ова да престане и никогаш да не се повтори.
Гостивар пред 7 часа · Уште еден херој замина од овој свет ВЕЧНА ТИ СЛАВА ГОРАН МЕЧЕ, Човекот кој ја воскресна традицијата ВОДИЦИ 2015 тагувај Гостивар Тагувај Македонијоо !!! "}" data-reactid=".5u" style="color: rgb(109, 132, 180); cursor: pointer;">Like · Коментирај · Сподели
A nekoj od MVR da gi poglednese snimkive kaj sto si se potpisuvaat so ime I prezime a I lokacija od kade se puka? Uste se cekiraat koja drskost I smelost uste lajkovi nasobirali.Gi podrzuvaat dodeka trgnale da grabaat nesto sto e tugjo.Kakvi majki se tie sto gi prakaat svoite sinovi sami vo ogan?
За жал бројот на загинати се покачил на 6. Во 12ч ке има вонредни вести на Алфа тв. Мое мислење (го пишувам како мое размислување, не за да дебатирам со некој): -Ги пратев странските весници, посебно од Балканот и се изненадив дека ние сме најчитана и најкоментирана вест (некаде има повеќе од 600 коментари за статија), а кај нас ни приближно ги нема тие бројки. Ние коментираме на фб, додека си пиеме удобно кафе негде по кафичиве. Таму сме најпаметни. Друга работа, се изненадив од коментарите (на странциве) колку добро се запознаени со ситуацијата и колку добро им работи мозокот, а ние овде очи ќе си ископаме еден на друг. Потоа, за мене преочигледно е дека се работи на масло од Албанците со Американците, со подршка од Сдсм, која ужива во ова. Друго нема.
Јас мислам дека ме треба веќе ил да не занима кој е, како е. Треба само прво да не шпекулираме и тресотиме оти само ствараме накнаден непотребен стрес, и треба да не се препукуваме ни за партии ни за етничка припадност, така не даваме повод да избувне поголема работата.
Доволно ни е тешко, ве молам најдете си друга тема за партиски препукувања. Потребен ни е пријателски збор и подршка. Имате тема за актуелни политички настани, па собирајте поени таму!!!
Те послушав crimson заради преглед на темата,иако потписот ја опиша реалната состојба во МК. А едно прашање до надлежниве ни на власт. Ако во зимата 2015 за невремето и снегот ,одма се формираа кризни тела и штабови,па се редеа од премиер,вицепремиер и министри на ТВ со директни јавувања што ќе преземела Владата,КАЈ СТЕ СЕГА? КАЈ Е ВРХОВНИОТ КОМАНДАНТ,КАЈ Е ПРЕМИЕРОТ (чиј партиски говор до вчера го имаше на реклама на секоја тв на секои 15минути) ДА НЕ СМИРАТ КАКО ГРАЃАНИ И ДА НИ КАЖАТ ШТО УШТЕ СЕ СЛУЧУВА? ДА НИ КАЖАТ ЗОШТО СЕ ЧЕКАШЕ ТЕРОРИСТИТЕ ДА СЕ СИМНАТ ВО ГРАДОТ ЗА ДА СЕ ИНТЕРВЕНИРА? ДА НИ КАЖЕ ШТО ЌЕ СЕ ПРЕЗЕМЕ ПОНАТАКА ЗА ДА БИДЕМЕ СПОКОЈНИ? ЗОШТО ГИ НЕМА 24СААТИ ОД ПОЧЕТОКОТ НА АКЦИЈАТА?
Значи од спиење се стресов, уште се пука?? Како да знаев... Добро, има ли некој информација, извлекуваат ли луѓе од куќите таму? Зошто ги оставаат луѓето во куќите и бараат меѓу нив.... Како криенка миженка да си играат. Сите надвор и на крај влези им со тенк и готово........ А па нашиве телевизии, наместо да уклучат пренос во живо, стави една камера таму и прати ситуација, кога ќе видам филм дека даваат ми се повраќа. Светски медиуми во вакви ситуации 24 часа имаат пренос во живо, последно така го пратев ова Линдт кафе во Сиднеј. Од другата страна на светот можам да пратам, од Куманово на еден саат со кола не можам.
Bravo za komentarov,mi se dopaga toa sto ima nekoj koj razmisluva so svoja glava. Ima opcija seto ova da e poradi turskiot tek.Procitajte tuka http://lider.mk/2015/02/20/rusija-ja-planira-makedonija-na-glavnata-trasa-na-turski-tek/