Of mori da te znam koj si, da molis da umres, da ne moes dusa da ispustis, krv od gazot da seres... da Bog da sto godini da umiras da ne mozes... of mori gnaso edna ziva, majka ti da ja skinela da ne te rodila, tatko na kamen da si go sktrsel... of lele Makedonijo od tvoite ceda ke zagines... lugeto ni ginat, on zali so ne umrele poveke. koj e ovoj? izvinete za latinica i za gnevot, da e do mene ke go tepam ovoj...na sitel samo sto jazaa 8 mrtvi
@okcenzi, те молам продолжи да пишуваш! Вчера во 2 кога беше првиот прес на мтв одеше музичко интермецо, се фрцкаат певаљки, канал 5 пуштаат звезде гранда а на сител се вртат турски серии, мислиш се е во ред, никој не ни убива наши луѓе. Порталите сите си влечат на своја (партиска) страна, едните едно другите друго и да не беше ти и девојките од Куманово кои пишуваат тука, верувам дека повеќето врска ќе немавме што точно се случува и колку е всушност трагична ситуацијата.
Туку што ми јавија. Терористите се ликвидирани, некои се уапсени, некои ги фати српска полиција и нашите специјалци се повлекуваат од терен. најверојатно на кумановчани ке им кажат кога ке може да се вратат дома.
Едниот полицаец требало да прави крштевка на ќерка му денес. Другиот да се жени годинава. Сега читам дека повредиле некој Албански доктор, затоа што одбил да ги прими терористите дома. Не знам девојки, секогаш верував дека луѓето во основа се добри. Не разбирам на каков начин треба да ти функционира мозокот за да направиш нешто вакво.
http://www.kurir.mk/makedonija/vest...evski-nokeska-gi-poseti-povredenite-policajci Жив бил премиеров, луѓе. Никаде го немаше, а и уште го нема на телевизија да се обрати на народот, ниту па Хорхе. Никаде го нема ова!!! цитирам: 'Владата на Република Македонија на вонредна седница донесе одлука за определување на деновите 10-ти мај (недела) и 11-ти мај (понеделник) како денови на жалост.' Зарем од се што можеа, тоа го дискутираа на седницата? Нормално дека ќе биде дел на жалост, а нешто да смислеле, на пример решение? Да излезеа пред народот да кажеа што се случува? Да го охрабреа и смиреа народот. Јас сакам лидерот на мојата држава да ми каже дека 'Се ќе биде во ред', да ми даде чувство на сигурност, да знам дека се работи на случајот за решавање на кризава. А не да се кријат и премиерот и претседателот и 2 дена никаде да ги нема. И оп - еве го, ги поздравил ранетите. Ами за тоа и јас знам да бидам премиер, да сечам ленти, да фрлам лопати, да поздравувам повредени, да прогласувам ден на жалост.... ама нели треба да е повеќе од тоа?
8 загинати Вечна им слава на сите, жалосно и трагично толку млади згаснати животи. На фамилиите Господ да им даде сила. Се надевам навистина заврши ова, нека не се повтори никогаш повеќе!
Аман бре луѓе ми иде со тастатурава да ве тепам , баталете секакви поделби , за животи човечки се работи ! Дај Боже што е можно побрзо да се заврши и помирно , Дај Боже да се среди ! Бидете силни !
Во Куманово е мирно од 9 часот утрово. Јас незнам каде тоа читате глупости и шпекулации и само ширите паника без врска. http://www.24vesti.mk Денес и утре се ден на жалост, дај имајте малку почит !!!