Пукотници во Куманово

Дискусија во 'Политика и настани' започната од fighter, 9 мај 2015.

1. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979

(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)

За фотографии е фејспалмов, не е за постот....

Искрено да сум на местово на полицајците, да одам да се пукам таму, животна опасност значи, да ме повредат, да стасам до болници и потешки повреди, да ме оперираат, и да ми дојдат циркузанти за да се сликаат со мене и за да ги има по весници...... Епа ќе ги упукам нив на крај, е така мислам.

Едит - а врвот е тоа па шо ги нема веќе два дена, е богами жолта беше фасадата, сега мачкаат ли мачкаат......

На Oxymoron, ForeverYoung, anel и 8 други им се допаѓа ова.
  2. IthoughtIwasAnAllien

IthoughtIwasAnAllien Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2014
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    237
    На Инферно му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.419
    Допаѓања:
    183.125
    Кумановки абер некој да пуштите?! Добри ли сте?! Ви треба ли нешто..било што?!

Се надевам сите не чекаат подобри денови..
    Искрено жалам за сите жртви, сочувство до сите семејства.. голема тага..

На kukla21, joy1, Doozy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Има повеке загинати а не ги кажуваат има и од мојот град соочуство уште едно семејство остана без татко, син, роднина, има и цивили загинати ништо не кажуваат ова не сопира туку се повеке се зајакнува нека Господ е со нас

5. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.277
    Ве молам не престанувајте да пишувате.

На Viktorijaaa5 и Nausicaa им се допаѓа ова.
  6. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.277
    Како се засилува, па нели рекоа дека се потсредува ситуацијата?

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    20.539
    Абе не правам јас поделби, во никој случај. Сум рекла не сум ни за едните ни за другите. Ми е жал што се случува и дека политичариве си го користат ова во своја полза.
    Заев се фалеше со бомби... еве му бомби - вистински бомби. Каде е сега - прв треба да е таму да ја заштити државата, оти нели тоа му беше целта. Да го спаси народот од криминали и не знам што. Викаше и животот би си го ризикувал за народот, немаше страв од никого. Ама кога се згусти сега, никаде го нема.
    Другиов џабе е премиер. Никаде го нема ни него. Од се што можеше да направи, тој отиде во болница да се слика. Ми се повраќа од сите.
    Народот е оставен сам на себе и на храброста на бранителите. Господ нека е со вас, бранители наши!!! Ова нема да ви го заборавиме никогаш :l:

На sweet-star, anel, lunicka и 2 други им се допаѓа ова.
  8. IthoughtIwasAnAllien

IthoughtIwasAnAllien Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2014
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    237
    Jaс сум добро бидејќи сум во приградска населба не се трауматизирам од пукотниците. Ќе останам тука додека не се стабилизира скроз ова. Имам тука се' што ми е потребно, фала што се грижиш.

На kukla21, kjukli, Doozy и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Kaffe

Kaffe Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    663
    Сега се слушнав со роднините од Куманово уштр се пукало, но со намален интезитет.

10. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979

Вале мори, да не читавме на форумот, ако гледавме по телевизииве сега раат ќе си ја прчев на кафе..... А верувам и многу останати. Значи морници ме лазат цело време, ве молам од Куманово што сте, пишувајте одвреме навреме дека сте ок...... Ги мислам и феминките што им се мажите таму, да не сме ви во кожа, само и вие да ни потврдите добри вести......

На anel, Waka-waka, naturally и 3 други им се допаѓа ова.
  11. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.524
    ^ Баш тоа си мислев.
    Да не постоеше интернет, немаше ништо да дознаеме.

На Elena69221, Doozy, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.277
    Дуз, другарка ми кажа вчера ноќта дека ситуацијата се потсмирила, а луѓето излегле надвор, па мислев дека до утрово ќе се среди. Но, сега кога читам дека се зголемува бројот на жртви се чудам. Инаку не, не следам вести на телевизија и им верувам на феминките.

На koritsaki, Nausicaa и Doozy им се допаѓа ова.
  13. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.524
    Чисто информативно:

На kukla21, kjukli, anel и 5 други им се допаѓа ова.
  14. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Луѓе бројот на загинати е 8
    ауууу бееееееееее

15. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Ја ќе замолам такви како окензи да пишуваат инфо тука бидејќи имаат инфо од прва рака , а другите да престанат да копираат статуси од портали кој врска немаат од пишување.

На 2036, butterfly4, mileystar и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Инферно

Инферно Активен член

Се зачлени на:
    7 мај 2015
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    50
    Само да ве известам,од сигурни извори дека се убиени 15 терористи од учк.

17. justin4ever

justin4ever Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    36
    нели беа 5? ццц болно.Сочувствувам со нивните семејства

18. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.732
    Допаѓања:
    98.744
    Леле, во теков на денов ќе се обрати Хорхе луѓе! Правете стој на глава, обраќајте куќи со се кровови надолу, не знам што да не се направи. Врховниот командант ќе се појави, еве не знам јас многу се возбудив|(.

А овие полицајциве, рака ќе му пружам на кретеништето. Море кога ќе го заплукам, раката да му се исуши да даде Господ (ако го има!).

На anel му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    Сабајле кога станав се разбудив пак со лоши вести и веќе аман. Се надевам дека сите вие што се таму ќе бидете сигурни и дека овој кошмар брзо ќе помине. Не познавам никој од Куманово, но имам роднини и пријатели што познаваат и знам како и е... тоа е немоќ!

Актуелно на вести е префрлање на вината од едното на другото зло. Ми се гади веќе. А овој Грујо што го немаше и одеднаш се појави да се слика со повредените полицијци ( на истрауматизираните, уште тој и треба) зборува за неговата исценираност во намерите.Мислам одморете од злоба и пресметливост, гадни сте сите!

20. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    6.069
    Не знаев каде да се издерам па ајде тука
    Ми се гади од овој народ, ми се гади од политичарите, од медиумите...
    Во време на војна сите се бават со политика, барем сега олабавете не.
    До сите политичари:
    За Вмровците:
    Ако беше сценарио на опозицијата, немаше да откажуваат протести и да повикуваат на смирување и на Заев семејството не е во Швајцарија.
    За Комунистите:
    Ако беше навистина сценарио на власта зошто уште никој не излегол со изјава ?! Нели требаше да имаат спремено говори ?! Ако навистина целта им беше да не се одржи протестот на 17 зошто уште не прогласија вонредна/воена состојба ? И не ви личи во ваква ситуација да се фаќате за бркот на Јанкуловска. Пораснете !!!

Вие пак карајте се по Фејсбук а УЧК веќе се чекирале дека се во Куманово.

За медиумите:
    Ај што цел ден чекаме да слушнеме некакви вести, па и кога слушнеме само шпекулираат. Ебати оноа истражувачко новинарство. Повеќе од РТС дознаваме отколку од нашите „медиуми“
    Денови на жалост а тие со стандардната програма, да не случајно заостанеме со турските серии. Да не испуштиме некоја епизода. Па и уште Латас се дрзнува да каже дека „Не е Куманово најбитно“ битно е да ни кажат како да се однесуваме во другите држави зоштотешко дека некој сака да остане тука.

А за сите оние што шернуваат слики од полиција за лајкови, ЖАЛНИ СТЕ.

И немаше да го пишам ова ако не видев еден пост каде се зборува како полицајците се само со гребаници или ако се ранети само во колената било.
    ОСУМ ЛУЃЕ ПОЧИНАА !!! Како се тоа гребаници ?!
    Па и анализа се прави од умрените. Само од Гостивар и Тетово биле, па само Македонци и се са за да се направат меѓуетнички тензии.Па зарем намерно биле гаѓани затоа што се од Тетово/Гостивар ?! А што правиме со Штипјанецот ?! Тој по грешка да не бил убиен ?! А со Србинот и Албанецот ?! ДА не мислеле дека се Македонци ?!
    Жално е

Протестот од 17 не вреди, 8 човечки животи !!! Вонредна состојба не е прогласена, а и да е ништо не ве спречува да протестирате на 17. Видовме колку вреди уставот во оваа наша држава.

Јас сум убедена дека оваа ситуација е „Двајца се караат, третиот користи“. Кој и да победи ние сите губиме.

Кумановци бидете силни.
    Господ нека ви/ни е на помош.

На moon-sparkle, Rama, kukla21 и 12 други им се допаѓа ова.