Не освен за тоа смејество кое се спомена на почеток, кога терористите сакале да им ја заземат куќата, но тоа ми го кажа цивил од куманово, нивна комшивка. Не знам сигурно. Дај боже да не е вистина.
Неговото семејство е известено веднаш по убиството,а јас кој фактор сум за жал таква информација нема да добиеш,можеби еден ден ке дознаеш кој ги пишувал информациите а до тогаш,ке продолжиме вака.Иначе државниот врв е известен исто на време за сите случувања и информации без разлика дали се официјални или неофицијални.
Еве и весниците потврдија дека се 8 загинати. Боже гледај што им прават на твоите чеда. http://kapital.mk/osum-zaginati-politsajtsi-e-tragichniot-bilans-od-aktsijata-vo-kumanovo/
Некој да не знае зошто ја мобилизираат војската? Маж ми сега од дома го викнаа. Душава ми трепери. Не дај Боже да има војна. Само наслушнувам да не се пука. Се мрднав веќе.
Инферно не кревај паники кај форумџиите, тајните чувај си ги за себе. Нема потреба од паника, а ниту од некои неофицијални информации.
Нема доволно полиција и специјалци за мобилизација,мора и војската да ја мобилизираат.Само без паника.
Јас воошто не кревам паники,оние информации што доаѓаат до мене ви ги пренесувам,и немате потреба за паника.А јас тајните ги чувам,а не тајните ви ги пренесувам.немате потреба да паничите,све е под контрола само тоа ке ви кажам.
Чувај ги боже! Бившиот дечко што одев 3 и кусур години ми е во Куманово..Сабајлево слушнав дека е во ред..Жив го исплакав Цимерот му почина. Бог да ги прости загинатите и да му даде сила на тие на терен. Сеуште не ми се верува,не можам да се помирам...
и девер ми исто ама нема да одат на терен ако нема потреба, моѓеби само така на готовс да бидат. Не знаеме сеуште
И мене колешка од Куманово ми кажа дека е мирно. Се надевам дека се дезинформации оние од порталите за војната пошто душава ми плаче...
Леле медиумиве..леле леле колку гневна ме прават, срам да им е, СРАМ ДА ВИ Е! Душа ми плаче а тие секакви глупости од ум што ќе им паднат пишуваат ... Бог да ги прости и да им даде сила на нивните семејства, не е праведно, навистина не е, боли по ѓаволите
И јас искрено. Откако прочитав ми се чини дека ништо нема да ме спаси од вознемиреност и тахикардија. Дур да заврши се ова се надевам ќе задржам здрав разум безразлика што сум на другиот крај на државата. Никој не заслужва да се случува ова :/
И тој самиот уште не знае, сега се подготвува за на работа. Ке ме информира јатрвами кога ке и се јавува. Дај боже да нема ништо Сега ми пиша дека војската морала да биде на готовс, за во случај ако се прогласи воен удар-војна да почне и таа со одбрана, бидејки напаѓачите се од надвор, а се додека се работи за внатрешни групи, тоа го решавала полицијата. Што значи треба да се потврди дека се косовари и војската да оди на терен.
@НаталиЛили Маж ти е воено лице или? Не се здрави човече, почнале да мобилизираат... Ако им текне се живо и диво да мобилизираат, а не служено војска...не па да знае да се бори...
Balkanskite portali preteruvaat vo pisuvanjata. Jas licno sum zgrozena od komentarite na srpski telegraf, istite srbi na koi sto kamioni I sleperi Makedonija im prakase pomos vo poplavite, placevme koga gi gledavme snimkite, pisuvaat grozni raboti, ni posakuvaat vojna I velat sme zasluzile. Demek nie sme krivi sto oni ne uspeaa da go odbranat parceto svoja drzava. Kako I da e, poentata mi e ne zemajte zdravo za gotovo sto pisuvaat portalite I krevaat panika.