1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Пукотници во Куманово

Дискусија во 'Политика и настани' започната од fighter, 9 мај 2015.

1. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.390
    Допаѓања:
    17.611
    Ништо чудно ако вчера па и денес се слушале пукотници од Арачиново, јас вчера слушнав истрели од правец на место каде живеат шиптари Тоа веројатно славеле, диво племе, знаете како се силат.
    Не знам зошто воопшто ги апселе кучињава, требало да ги убијат на лице место таму, демек во одбрана ги убиле, што ги носат сега да ги полнат затворите, да јадат на сметка на државата а нашите луѓе нема никогаш да се вратат.
    Да не се залажуваме соживот со албаниците ова она, никогаш нема да го има бидејќи сите тие живеат за голема албанија.

Последна измена: 10 мај 2015
    На koritsaki и simoncelicius им се допаѓа ова.
  2. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    Не можам да вклучам на веб макс, озбилно погребот го давале??? Ретардирани имбецили, морони без осет, деца гледаат телевизија, ден на жалост..... Малце беше што цел ден даваат лабави комедиички, турски серии, квизови, човек за ситуацијата од форуми да се информира, па сега јаготка на шлагот е ова со погребот!

На Nausicaa, galapce, Oxymoron и 9 други им се допаѓа ова.
  3. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    17.191
    И јас не знам што потреба имаше да даваат тоа, но се ќе направат за гледаност, не ме чуди воопшто.
    Изминатите години изгубив многу блиски личности, но немав срце ни сила да гледам како ги спуштаат во гроб, за сега на вести да видам како изгледа тоа, па побогу и деца гледаат. Како да не ни е доволно болно и тешко и без тоа, како да ќе можеме некогаш да ги тргнеме овие лоши слики од глава...

На galapce, cooll, Hipster и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    604
    Da, zatoa sto se gazolizci na Grujo.... teroristi, ma vi se molam!

5. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    765
    @angel92 и за полициската станица во Гостивар спомнаа.

6. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Abeja zasrami se od svojot vokabular I nacinot na koj site gi stavas vo eden kos. Sto se krivi onie albanci koi vcera ispaniceno begaa niz ulicite na Kumanovo, zaradi ispranite mozoci od ekstremisticki grupi. Me cudi vakvi postovi so govor na omraza I predrasudi kako ne gi brisat administratorite !!!!

Последна измена: 10 мај 2015
    На Waka-waka, 1209, Kaley и 18 други им се допаѓа ова.
  7. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.390
    Допаѓања:
    17.611
    @Minnie 1 За говор на омраза зборувај им сега на семејствата на загинатите.
    Тоа е мое мислење, не мора ти да го делиш.

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.425
    Допаѓања:
    183.257
    Најголемата иронија е во тоа што народот е многу свесен што се дешава, а има врзани раце.
    И Македонци и Албанци.. сите знаеме колку сме пиуни во целава ситуација, а не можеме да напраиме ништо. Жалосно...Ние сме и премногу добри. Треба да идеме бре да го испозапалиме секој штаб од секоја партија и влада и собрание и у пичкуматер све!!! Овој народ не го заслужи ова што ни го праат.

Вака вознемирена одамна не сум била. Уште имам трауми од 2001. Имам и од '97.. а сега обновени и реновирани од 2015. Мир сакам. МИР!!!

На Nausicaa, okcenzi, Kaley и 11 други им се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    162.875
    Абеја, размислуваш пред да пишуваш?
    Размисли за речникот со кој се користиш, пред да добиеш реакција за исполитизираност на настаниве и посочување дека вакви тензични ставови доаѓаат од истакнати политички обоени луѓе.
    Не си прави штета на своја сметка, во случајов сме сите исти и сите будни.

Не знам со која намера го пиша ова.
    Еве и јас вчера бев во тој реон од 8 до сабајлето до 4, ништо не слушнав...

На Viktorijaaa5, 1209, galapce и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.390
    Допаѓања:
    17.611
    Lilit За Арачиново не знам, ама реков ништо чудно и таму да имало, а нема да биде прв пат од таму да се слушнат истрели, живеев порано во таа близина, па знам, затоа реков ништо чудно.
    Не знам што сте се фатиле за вокабуларот, одеднаш сите омекнавте, нема шиптари, нема идеја за голема Албанија, што ли станало.

На simoncelicius и koritsaki им се допаѓа ова.
  11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    De ma kolku si napadna ej! Vreme li e za omraza? Vreme li e za politika?? Aj dosta bese!

На jacqueline.s, LaraSolare, Kaley и 14 други им се допаѓа ова.
  12. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Видеото со Албанецот од Куманово, кој реално кажува што и како е, со брзина на светлина се гледа и ш, зашто ТАА Е РЕАЛНОСТА, јас до крај сум убедена дека 90 проценти од Албанциве кај нас, не го сакаат ова исто колку што и ние не го сакаме. Време е заедно против ова, доста бевме јагниња жртвени луѓе.
    И тие страдаат во целава ситуација, исто како и нас.
    Само со Господ напред луѓенца, само Господ да не чува, кога веќе предпоставените не можат.

На SexiLy, BoaVista, Bojana.20 и 21 други им се допаѓа ова.
  13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    162.875
    Ivana G. ‏@IvanaIvy_S 6 mins6 minutes ago

А за терорист што се предава, прв пат слушам, најискрено. Тој или си ја остварува целта за која се бори или гине, трето нема #Куманово

Сериозно се пишува сешто по интернетов.
    Шо си рекол тој? Еј абе по дефиниција не смеам да се предадам...
    Господинапомош

Абеја види ја целата атмосфера, не се закрвувај.
    Реториката е омекната затоа што сите се исплашени и изненадени, никој не го сака ова!
    Дали твојот сопруг е инволвиран во ова? Си осетила ваков страв?

На okcenzi, sia.bella, Hipster и 2 други им се допаѓа ова.
  14. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Снемав душа луѓе, вчера неколкупати ми се слоша. Никогаш во животот не сум се чувствувала така безизлезно, страшно е ова што се случи во мојот град.
    Инаку и јас дојдов да го споделам истото, дека нема никакви тензии помеѓу македонците и албанците. Не ги мразам воопшто, дури и колешка на сестра ми албанка ми се јави плачевме и двете на телефон, никој нема гнев спрема никого освен спрема тие терористи што искрено не ме интересира ни која вера ни раса се, само знам дека не им посакувам никакво добро во животот. Нема меѓуетнички конфикти во Куманово, таму живеев до пред 3 недели и можам да потврдам дека е така. Можеби има некоја лична нетрпеливост меѓу поединци но веќе години поминаа се научивме да се почитуваме и да живееме едни со други.
    Заврши ова, ситуацијата е смирена, градот полека се нормализира. Се надевам дека ова е крај и дека нема да има никакви продолжетоци. Сочуство за загинатите, мислам дека нема зборови што ќе помогнат во овие моменти...само Господ да им подари мир на семејствата, нашите трауми можеби со тек на време ќе поминат но нивните нема така лесно.

Не е време знам, ама треба политичка одговорност, треба убаво да се прочешла работава и да се открие кој навистина стои позади овој тероризам, од кај таков арсенал на оружје, од кај лоогистичка поддшка, еден куп одогвори на кои се надевам дека ќе добиеме какво такво објаснување. Ќе помине некое време, ќе поминат месеци, се надевам ќе се освестиме од каде изби овој оган.

На Nausicaa, Victorian, Sky-butterfly и 6 други им се допаѓа ова.
  15. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Sega go slusam grujo - a be ovoj se pojavi da see strav? sportski natpevari?! Trgovski centri?!

На joy1 и kjukli им се допаѓа ова.
  16. Agatha

Agatha Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    1.159
    Ако сакаме да има мир и добар соживот во оваа наша држава, тогаш секој треба да се тргне од себе... Навреди, стереотипи и сл. не се потребни. Мислете малку како да поттикнете позитивна енергија, а не како да се дотура масло на огнот. Народот албански очигледно не е за немири, мислам дека 2001 е зад нас. Од повторувањето на историјата нема да добиеме ништо. Треба да се гледа напред, како да се попарават многу работи, а не да се враќаме стотици години назад.
    Ова што се случи викендов нека биде само еден немил настан, кој ќе се заврши сега.
    Жалосно е за сите загинати кои беа на должност. Слава им!

На Victorian, joy1, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  17. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Значи да се нема почит кон семејството. Се ќе снимат и ќе дадат на ТВ.
    Кожа ми се наежи. Душава ми се стресе.
    Ненормални беее.

И ве молам без препукувања.
    И секој кој има новости нека пише.
    Да знаеме што се случува.

На joy1, cooll, IronLady и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.025
    Допаѓања:
    10.388
    Не го гледав погребот, немам срце да гледам, а и што има да се види... И за на Тоше погребот така направија, мајка му ја слушавме како корне коси. Како малку да се испотресе народ.
    Немаат памет, немаат.
    Цел ден ги чекаме да кажат нешто да се огласат. Претседателот каде е, што мисли, знае ли дека има должност пред овој народ?

Не ли сфаќаат дека народов е под стрес, сака да види што има да кажат, да прашаат. Безброј прашања им се извртеа на сите во глава додека траеше оваа голгота со часови и денови, а од нив ни трага ни глас не се виде.
    Советот за безбедност тек сега се одржува, со оваа брзина ако ги решаваат и другите кризи тешко нас. Држава си играме, семејства се зацрнија доживотно, се истрауматизира се од најмладо до најстаро.

На Nausicaa, esperanca, galapce и 7 други им се допаѓа ова.
  19. jloves

jloves Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    219
    90% od albanskoto naselenie znaele za ova sto se slucuvase a del sigurno i sorabotuvale so niv.Mozebi na ovaa kako da ja narecam akcija vo Kumanovo e dojden krajot ama sigurno toa ne zapira tuka.Jas mislam ke ima uste nemiri.Gospod neka e so nas

На Bojana.20, okcenzi и Abeja им се допаѓа ова.
  20. Valencia

Valencia Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2015
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    610

На butterfly.mk, SexiLy, Triumf и 12 други им се допаѓа ова.