Пукотници во Куманово

Дискусија во 'Политика и настани' започната од fighter, 9 мај 2015.

1. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.425
    Допаѓања:
    183.264
    Непријателот ни е заеднички!!!
    Нека поседи тука!
    sfdf.png

Последна измена: 10 мај 2015
    На srhsejbsk, 1209, Lovy1 и 18 други им се допаѓа ова.
  2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    162.876
    Ова е ... глупо.
    Вика - планирана акција...

Ги нема два дена.
    Хорхе оди во Русија па пред време си доаѓа... Ако била планирана што отишол или што се враќа пред време?
    Хорхе свикува седница на совет за безбедност... Ако била планирана што не се координирале претходно?

Што затаило да се изјаснат...

На An-na, galapce, Edie.S и 10 други им се допаѓа ова.
  3. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    17.191
    И мене не ми е јасно зошто овие јатациве никој не ги апси? А овој на пресот најави дека дури и ќе ги обесштетел по направената проценка. (facepalm)

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    A reporterkata na Kanal 5 : Pocina eden od zaginatite policajci.(facepalm)

На Summerlover, Dennings, joy1 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    И добро, што се дешава сега? Завршено е? Не е? Престанаа? Допрво почнува? Што?

6. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Како бе имате душа ноншалантно да вадите вакви податоци од ракав? Албанците ги подржувале, криеле помагале, па и самиот премиер од каде ги има информациите дека сакале да напаѓаат плоштади, трговски центри, спортски натпревари?
    Убаво рече некој наместо да смири тој долева оган. А вие се чудите на членови како тоа го прават тука. Па кога нашиот водач тоа јавно го изјавува какив пример ни дава?
    И мене премногу црни сценарија ми се увртеа низ глава, ама немам срце да ги пишам било каде. Твитот погоре вода да носи за се што денеска на сите глупости ни текна, не разгневија да мислиме се најлошо и одвратни сценарија.

Ние сакаме мир и слога, а секој кој сака спротивно нека си оди од тука.
    Мене видеата од МВР ми се застрашувачки, немам срце да ги гледам, сеуште.

На 1209, galapce, anel и 12 други им се допаѓа ова.
  7. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.971
    Нa вестите нa мнoгу стрaнски телевизии се кaжувa декa е исценирaнo oд сегaшнaтa влaдa зa дa се прикријaт криминaлни дејствијa, дa се oдвлече внимaние и дa се зaдржи фoтељa. Сaмo дa ви кaжaм штo мислaт зa ситуaцијaвa, oднoснo кaкo е пренесенo.

На kjukli и galapce им се допаѓа ова.
  8. Hogarica

Hogarica Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    42
    Прво слава им на загинатите полицајци.Жално што душата ја испуштија за да некој се расплакува пред камери.Жално што децата останаа без татко,жените без сопруг,претпоствувам родителите без син.Тоа не може со ништо да се надокнади ниту замени.
    Она што ми пречи е зборот херои.Но искрено ниеден од нив доброволно со потпис не застанал на улиците на Куманово.Сите се таму по директива како што оди тоа во полицијата.Тие што носат меч очекуваат дека ќе загинат од него.
    Многу лесно се манипулира со зборови а во случајов и со дела.Јас би рекла,загинале вршејќи си ја својата должност,за која земаат плата, без непотребен епитет -херои.
    Дозволуваме лесно да се манипулира со нас,со миење на мозоци и величање без потреба на нашите политичари.

9. fifi16

fifi16 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2013
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    178
    Koj I da go napravil toa pa I grujo ili zajko ili nekoj si tret ako ne tuka ke odgovara na bozjiot sud... Zalno e za semejstvata nas ke ni ostane sekavanjeto sto bilo nekogas, no na semejstvata stravot, bolkata... Neka pocivaat vo mir nasite heroi I vecna im slava...

На Victorian му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    162.876
    На Oleeenka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    101.309
    Не знам ништо повеќе од вас.Пред половина час се слушна кратка рафална стрелба и толку.И беспилотното веќе го нема.
    Не сум излегла подалеку од дворот,така да не знам ништо повеќе.Освем што населбата нема вода и струја.

12. jloves

jloves Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    219
    Toa e licno moe mislenje a veruvam i na drugi na forumov..za zal sekogas sme imale nesoglsuvanja so albancite,toa e fakt.A edinstvena greska na premierot e sto ima seuste mnogu neodgovoreni prasanja..Ubavo si kaza deka bil planiran napad na trgovski centri ucilista i ne znam sto.Podobro vistinata da ja zborat da znaeme da gi spremame podrumite ili kolite da begame,otkolku da me tesat deka nema prostor za panika

На Bojana.20 и Abeja им се допаѓа ова.
  13. Goticarka

Goticarka Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    140
    овоа не е туку така, овоа е со намера,нешто се муцка ,ако стое зад ово грујо- зарем ќе дозволе да погинат!? зајко зошто ја испрати фамилијата во швајцарија? и зашто баш во Куманово... ако е ова вистина тогаш можеби не се кажува што навистина се случува да нема бунт и паника, а ако е сценарио, и главниот што не треба да знае СМЕ НИЕ , ако знаеме ќе изгуби смисла тоа сценарио.......ама и двете да е народот секако ќе збучи...

14. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.524
    Фамилијата на Заев не е во Швајцарија

На kjukli и Luna91 им се допаѓа ова.
  15. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Нели мислиш дека е време да се остават предрасудите зад нас и да се гледа со други очи, да се мисли со друга перспектива? Еве не цинично, не навредувачки со убаво, најубаво те прашувам, тебе и сите кои мислат како тебе.
    @jloves

Абе жени, кумановки, како стоите со храна и чиста вода за пиење? Слушнав ништо не работело ни проданици ни аптеки? Како сте по тоа прашање. Ви треба ли нешто?

На kjukli, Sanjichka007, Doozy и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.898
    Допаѓања:
    4.903
    Немам сили да коментирам за се ова што се случува во државава.
    Не сакам да се сеќавам на грдата слика од 2001 година,кога мајка ми беше сама дома со две малолетни деца бебиња.
    Не сакам да се сеќавам на нејзините солзи и на моите.
    Сакам МИР.
    Инаку во врска со информациите што се даваат,мислам дека за време на акција не смеат да телефонираат.Се сеќавам 2001,татко ми еднаш во две недели се јавуваше да кажит дали е добар. Други времиња беа тогаш,не знам поправете ме ако грешам.
    Се надевам само дека се ќе се среди.
    Инаку што се зборува таму не знам за Зајас демек се спремало нешто,да ве известам тивко е од ова што можам да слушнам. Нормално е,само што ептен е тивок градов магистралниов пат Кичево-Охрид како да објаснам многу малку коли поминуваат во 10 минути по една кола ако поминит. Не битна информација ете,ама мене дополнителен страв ми стварат..Стварно не знам,никогаш не било вака.
    Вчера пред полициската станица имаше вооружени полицајци,денеска немам излезно но сигурно е исто ко вчера.

17. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    101.309
    @Hipster градов како да е поделен со невидлива граница.
    Не знам како им е на тие од Диво Насеље и таму нормално ништо не работи.Другиов дел функционира колку толку нормално.
    Се плашам да не ни ја затрујат водата во Липковско,или ги затегнат вентилите како во 2001 кога бевме 3 недели без вода.

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  18. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    3.728
    Не ли ти е срам да го напишеш ова знаејќи колку феминки од тука имаат свои членови кои се таму на терен? Треба да се засрамиш што се декларираш како македонка (ако си воопшто од македонска националност).
    Сите припадници на полициските и воените единици се наши херои и тие тоа станале уште моментот кога се одлучиле да го работат тоа. Никој не одел од врата до врата да ги тера да служат војска (како што беше тоа порано), сега самите одлучуваат да го стават животот на коцка и да служат за Македонија. Сите знаат дека доколку дојде до ваква ситуација се очекува максимална пожртвуваност. Дечкото од Гостивар се откажал од фудбалска кариера за да служи за Македонија. Жал ми е што гинат такви за вакви дегени што не почитуваат ништо свое. Само сакам дефиниција за херој од ваквите... дали се херои оние што бегаа од служење воени рокови, оние наркоманчиња што се снимаа на протести, оние интелектуалците што серат по социјалниве мрежи, или "маживе" што први фатија патот надвор од Македонија?
    Би ве плукала во лице, не заслужувате да ве брани никој!!!

На Madonna, Rama, naturally и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    И мене ми е нејасно за тоа колку слабо се информирани луѓево. По цел ден по интернет седат и пак на глупости си го трошат времето.

Толку сте ограничени? Немате другари? Немате другари Албанци?

Со колку Албанци сум седела и сум пиела кафе и сме се жалеле на истите проблеми и сме плачеле за истите неправди. Вие го тупете со национализам. Мене ми е срам од Македонциве наши и нивната нетолерантност, ми е срам од некои, најсериозно!

На Waka-waka, Bozica1980, 1209 и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    6.069