Се знае кој ги организира и поддржува ваквите терористички групи. Исто беше и кога почна на Косово за да ја бомбардираат Србија, исто беше и во 2001 година. Тоа се примери кои треба да не потсетат дека не смееме да се разединуваме и напаѓаме по никоја основа. Дајте не се препукувајте на форумов, секој има свое мислење за случувањата, но треба да се остане присебен. Сите сме на истата страна. Најважно е народот да размислува разумно и трезвено во овие моменти и да ги селектира објективно информациите кои ни ги пласираат. Ми се гади од медиумиве и од партииве, луѓе загинаа, а тие не престануваат да се препукуваат. Дај боже со ова да се заврши, но треба да бидеме спремни на секакви сценарија и да бидеме свесни дека само народот може да ја дочува својата држава.
Епа кој лаже дека било во Куманово мајката да му ја е*ам веќе. Гаден народ сме, само тензии да се прават.
Има умно болни, Сега треба со ладна глава овие денови да бидеме, да видиме што ќе се дешава наредниве денови
Држи вода муабетов Спојлер: Лазански: Еве зошто ќе почне војна во Македонија! Сабота, 09.05.2015 16:49 Македонија Воениот аналитичар Мирослав Лазански неодамна тврдеше дека зад последните вооружени инциденти во Македонија стои намерата да се спречи изградбата на рускиот гасовод "Турски тек". Тој во своето гостување на ТВ Пинк, објаснил дека Македонија е најпогодното место за да се пресече "Турски тек" и да се спречи неговата изградба. - Македонија е најслабата алка на таканаречениот "Турски тек" кој треба да оди преку Русија, Црно море, Турција, Грција, Македонија и Унгарија. Тука е најлесно да се пресече. Турците ќе го дозволат, Ципрас исто така, Србија ќе се согласи затоа што повеќе ќе заработи од таа траса него ли да одеше преку Бугарија. Орбан ќе се согласеше и ете го рускиот гас во Австрија. Како тоа да се пресече? Најлесно е да се дестабилизира Македонија, објасил Лазански коментирајќи го заземањето на една полициска станица во Македонија. Тој додал дека не гледа ниту една друга причина за нова албанска побуна во Македонија, имајки в предвид дека по Охридскиот договор тие ги имаат бараните права и дека нивни претставници освен на други високи функции се наоѓаат и на чело на безбедносни служби во Македонија. Инаку, Турски тек е замислен како алтернатива на Јужен тек чија изградба под притисок на ЕУ и САД ја блокираше Бугарија.
Е држи тоа секој го знае. Само дали ќе има или не ќе видиме. Мислам дека ситуацијата до тука прекина.
e ова ич не ме бендисува што му е крива полицијата сега ? https://www.facebook.com/267691369985768/videos/826370524117847/
https://m.facebook.com/profile.php?id=267691369985768 Слики после акцијата во Куманово. Не разбирам што пишува на постовите. Ако знае некој нека преведе.
Сега им се полицајците убијци... Македонија како личност од секојдневието е таа секогаш добрата што гледа на сите да погоди и угоди и на крај си го добие од преголемата доброта.
Племе е племе и друго не може да биде, ма колку и глумеле добри. Требаше нашиве да ги остават, да си умрат од своите, а не испогинаа за да нема нивни цивили-жртви. Влегуваа по куќи за да ги спасуваат. Пу гниди едни.
За мините и мене ми е чудно.Зарем не бара нивното поставување време на пример.. Со ќерка ми пред малку ги гледаме сликите на терористиве и велам можеби пред некој ден кога бев на пазарот сум се разминала со некој од нив, Се наежив. Одвреме навреме има по некоја детонација.
Па нели рече Иво дека од пред неколку недели дошле тука, време може и на претек имале, и баш и до пазар да идат.
Не знам зошто не се соопштуваат загинати цивили, со сигурност читам се тврди дека има такви случаи а нашиве официјални лица не известуваат. Се остава простор за секакви шпекулации. Друго, министеркава вчера кажа дека се држат мажи, жени и деца, не се изрази добро што и да сакаше да каже, ама можете да замислите во која насока некој може да го сврти ова. Добро спроведена акција? Ужас!