@Doozy Prvite trojca ama facii se strasni .. pa dalii se samo tie fateni koj znae .. i zalno e ako navistina ima tolku minii postaveno kazete nekoja informacija poveke @Peppermint Uspokoj se segaa .. gledam baska dekaa ovdee skoro site imate bliski lugee sto se bile tamu .
Мислам дека значи нешто како: а дали е целата акција наместена? Ако има некој со поголеми познавања од албански од мене, нека пише.
Се мислев дали да прашам или не но морам.Од тие што се од Тетово,Гостивар,Кичево..дали децата ке ви одат утре во школо?Свесна сум дека со тоа ако ги оставиме дома ке крениме само фама но јас се плашам.Рекоа дека цел на напад им биле градинките и школите.Што се криви децата бре?
Јас да ти кажам да не веруваш секогаш на такви работи и муабети , на други места викаа спортски сали , па на 17ти маршот бил , па државни органи , па ова , па 4 града ,.... Целта на таа една одредена група е да се пуштат муабети и информации да се влее страв ...
А сакаа да се пофалат со "успешната" акција, па објавија кај се се планирало да се изврши напад? Или само да влеат дополнителен страв? Која е поентата? Јас веќе не верувам на ништо што ќе прочитам, до таа состојба дојдов. Дали не успеаја да ги разнишаат меѓуетничките односи, па откако излегоа видеа од албанците за поддршка. почнаа со објавување на спротивни видеа? Објавување на стари видеа? Се е само некакво спинување, а обичниот народ како и секогаш го извлекува подебелиот крај.
Во мое време кога беше ден на жалост се даваше само сериозна музика и вести.Ништо друго. А денес и филмови и серии...
Абе како расипан телефон се. Грујо направи споредба дека загинале 8, наместо 8,000 и овие одма проценки даваат дека ете толку луѓе ќе загинеле. Бог да чува се значи..... Не викам дека може тоа им бил планот, ама од кај знаат што би било кад би било, може на маратонов, на пример, ако решиле да прават мучки, може ќе имало 3 илјади, може 50, може ич..... Битно да се каже нешто и статија да се објави, нека клика народот.
Никое училиште нема ништо објавено на официјалните страници,значи ќе се оди нашколо. Не дај Боже да се деси нешто,нека заврши ова еднаш засекогаш.
Не јас... не можам повеќе, абре вести да не можеш да отвориш на интернет какви глупости пишуваат ова ли се новинари??? Да ми се пред очи да им се исплукам на сите, каде ќе ви оди душата во вакво време секакви глупости да пишувате??? Пред некој час ми кажа комшивка, на некоја телевизија идело дека се пука и во Арачиново ставете ги и овие во затвор! Како е можно да се пуштаат секакви информации во етер? И кажете ми после дека целта не им е да се крене паника. Пу!
Decki pred se najgolemo socustvo do semejstvata na zaginatite.Na portalive se pojavija slikive sto mislite dali ova moze da bide nekoe scenarijo stvarno od vladata da ni go privlecat vnimanieto.Ako e taka strasno sto nekoj otide za nivnite foteljii.Site so vmro sdsm dui dpa site neka odat vobestraga za ova sto ni go storijaa.
Знам дека помина се и не сакаме да се потсетуваме... но дали некој може да ми каже како се' започна? Не може некој да дојде да пука и да нема жртви-цивили (фала му на господ што нема). Пукале во воздух? Во објекти? Пошто колку и да се брзи војниците, сепак....
Вака, нашата полиција има дојава дека во Куманово има група терористи кои подготвуваат напади. Откако се потврдува дека таа информација е точна, испраќаат полиција да се провери и тогаш започнуваат нападите на терористите ( околу 4-5 сабајле), понатака се е јасно.