А од каде ти знаеш што имам јас со бившиот и дека можи сум била со него во моментот кога се дала некоја наредба..Молим те не зборувај напразно.Инаку бившиот мој не беше во срање туку во прва борбена линија.Го чуваше твојот гз!Скраја да е никогаш да не осетиш на твоја кожа како е...Толку имам да кажам
Дефинитивно кај мене ништо не се слуша...очигледно е дека сум глува... Ако има случајно нешто ќе ве известим на време
Абе некој чуден звук. Не сум слушнала така слично до сега. Најблиско до авион ми звучи. Еве пак се слуша.
Мене само не ми е јасно како во тек на целиот конфликт 2001 загинаа тројца припадници на специјалните сили на МВР , а сега за еден ден масакрираа осум и ранија којзнае колку. Кој ги прати специјалциве во касапница и дали конечно некој во државава ќе понесе одговорност за нешто што е во нивна надлежност?
Еве како секој си ја гледа својата страна на приказната http://www.kurir.mk/makedonija/vesti/199910-VIDEO-SDSM-bez-sram-tera-politika-vo-den-na-zalost
Еве колку соживот има помеѓу албанците и македонците во Куманово https://www.facebook.com/267691369985768/videos/826372267451006/ https://www.facebook.com/luftanekumanove/videos/1445642029062675/?pnref=story
Дај бе одје*ете веќе со ова препукувањава. Луѓе гинат вие се расправате кога и чиј татко чиј г*з чувал досадни сте мајке ми. Инаку зошто не кажаа дали има настрадано цивилно население? И вистина ли е дека имаат убиено 8/9 годишно девојче и некаде околу 50тина души? Се замрзнав синоќа кога ми го кажа ова другар чиј татко е полицаец. Не смеат јавно да изнесат вакво нешто или? И баш прееска на статус прочитав повозрасен човек имаше пишано за девојчево. И морав да редактирам, кога бе луѓе успеавте да се слушнете со вашите? Имам братучед на моја возраст што е на терен таму, ако ви се верува неговите се испаничени до небо, само стојат до телефоните и се припотресуваат кога и да заѕвонат, немаат никаква информација за него ниту пак се имаат слушнато со него.
Кој се кити со туѓи перја несреќо?!Кој зборува тука за романтична приказна бре?!Па треба да сум ментална за да не се секирам и патам за човекот што бил мој толку години.Зарем можиш да си толку бездушна човече не ми се верува еј!
типично за нас македонците, се караме меѓу себе додека трети од страна користат и создаваат вакви ситуации како што се случија изминативе денови...за среќа во Куманово сега е мирно баш сега на враќање од работа поминав немаше ни полиција ни луѓе по центар, како ке се одвиваат работите понатаму ништо не се знае но работава е сеуште тензична и напната....
Ако веќе кажувате нешто, докажете го до крај, а не до пола Најубавo уопште да не кажуате ако нејќете да докажете
Ај бе доста со драматизирање и вртење на работата околу вас -.- Виде некој дали има некоја изјава за цивили? Можно е да нема жртви цивили? Ај израдувајте не
за цивили уште нема никаква информација дали има жртви, првин се шпекулураше дека девојче и нејзини родители се убиени но потоа излезе дека информацијата е невистинита мислам дека цивилни жртви нема
Не сакам да контрирам ама - што да кажат? Како некој не знаел каде и зошто го праќаат? Да ви раскажат како срцето му било во петици? Да ви кажат колку пати му поминало низ глава дали ќе си ги види децата, жената, мајката? Како замислувате дека се тоа функционира? Им читаат наредба, зимаат опремата и тргаат ... и после додека се друго прават ние гледаме на ТВ и јадеме трици на нет. Некои се враќаат, други не. За некои ова е кошмар, за други дешавка. Живот, да му се плукнам! Извини ако не ти го разбрав постот, ама и погоре имаше прашања, за кои не е место.
levraipessimiste @therealpsmst нормално дека сакаме да биде геоплитички конфликт планиран од големите. тоа нѐ прави важни. ако е криминал за власт, тогаш сме само глупи. Да ја привршуваме вечерва...
За оставки не сметајте дека ќе ги има , после 30 бомби и еден куп докази за криминал и срања не дадоа , не па сега да дадат....
Да, и јас сум против што прашуваат вакви глупости ама ете радознал народ. Инаку нив (специјалци, војници, полиција) тоа им е работа, значи мора така да прават. Како доктор што лечи, професор што предава, готвач што готви така тие се должни да ни ја бранат државата. Ние сме гледале тв и сме јаделе трици? Па што треба да правиме? Да земам пушка и јас да одам да се борам? Тоа им е должност и за тоа плата земаат. Свесно ја одбрале професијата сами. Сега кога примаа млади полицајци сите се тепаа да бидат примени, зашто мислеа дека постојано ќе биде мирна состојбата во земјава па по цел ден да се перчат по улици. А сега кога се вжешти сите кукаат, бегаат, се кријат кај мајка им....