Како тоа троjца загинале во тек на целиот конфликт? Или мислиш само на припадници на ЕБР? Извини ако погрешно сум те разбрала
@JollyGirl А што ако ти кажам дека половина од младите полицајци не сакаа да бидат во Скопје и да работат за специјалните сили?!Си беа на обука,си потпишаа барање да бидат распределени по градовите каде што живеат...
Уште ова да додадам синковци (да, синковци). Да земеш пушка или да застанеш зад цел батаљон, чета и така натака, треба да имаш знаење повеќе и од еден доктор. Еден погрешен чекор може да бидат многу изгубени животи. Вие правете ја математиката кој е крив, мислам дека сите добро сметаме и знаеме, но ... времето ќе покаже. И што се однесува до мене, бомбата за смилковско не сум сигурна дали е паметна идеја, освен опасен потег. Но тоа е веќе дискутабилна работа.
И тоа како треба да ја прикажат бомбата , што побрзо и тоа , верувам дека сега сите сакаат да знаат што има таму толку што мора да гинат луѓе само за да се прекине бомбата и да се спасат овие на власт... али еве ќе видиме во вторник што ќе биде.
Па нормално дека не сакаат во специјалните сили, кој сака животот да му биде на ризик? Сакаат ем униформа да носат (да имаат привилегии), ем настрана да се од сите настани. Секоја чест на исклучоците и на вистинските патриоти, иако знам дека се мноооогу малку. А другите сите се малди дечишта што не сакаат да се замараат со учење. Барем тие околу мене поради таа причина се пријавуваа.
Во никоj случаj не е паметна идеа! Што и да слушнеме колку ке биде лошо за "власта", толку и за сите нас. Само се молам да не испадне дека не се тие вистинските убиjци
^ Ќе речам млад си.... го разбирам твојот ентузијазам, но исто така и брзоплетост. Остај го ти Заев што зинал за власт, народот си ја знае вистината и ништо не се промени. Да, бевме на протести. Ама знаеш колку пати се прават спонтани протести, а потоа се истапува со независна група која ќе поднесе барања и ќе се жали до соодветни институции? За некои работи треба трпение и мудост. На Заев му е гајле, пуч не пуч, денес седеше во советот за безбедност, го викнаа. Зошто мислиш дека веќе не се променети работите зад кулиси и во неговата игра? Ја должат вистината, ама секое избрзување значи уште поголеми жртви. Интересни ви се тие хипички идеи и однесувања, ама последиците... кој ќе ги сноси? Никој не презема одговорност...никој пак не сака да застане зад маса народ и да биде лидер, сите бегаат од одговорност, дури и протестирачите. Од друга страна сите сакаат да се херои и пред се изигруваат херои по улиците. И да, импресивни беа фотографиите од девојките, и навистина храбри... но која од девојките е способна да седне да маса и да сработи барања и да понуди средба за разговор и да биде упорна во тоа? Нека не ве завлекува масата. Убава и прекрасна е симболиката, идејата за слободарство, ама ова не е слободарство, како да ви објаснам? Ова е влегување во уште една затворена истомисленичка група која не менува ништо туку создава гнев кон друга група. И сакате ли да ви пишувам кои се луѓето на социјалните мрежи кои целиваа задници на сто места и на крај секогаш се решаваат за протести на кои немаат барања или имаат барања кои сериозно се се спротивно од она кое они го проповедаат? Тинк смарт. P.S. Тие да ми опростите, пички, десет саати до овој час не се активни на социјалните мрежи. Доволно ќе ви каже за нивното чувство за одговорност. ЗАТОА ШТО НЕМААТ СТАВ И ЗАТОА ШТО САКААТ УТРЕ ПАК ДА СЕ ПРАВАТ ХЕРОИ КОГА НЕМА ОПАСНОСТ И ДА СЕ КРИЈАТ ВО ТОЛПАТА! Во ред е и да се плашиш и да си загрижен и изваден од памет и расплакан ... не е во ред да си егоцентрик во лоши времиња и да водиш морални дилеми сам со себе наспроти реалноста. P.P.S. A толку бомби нанижаа, за оваа оставија толку простор, што мислите зошто? Заев за три килограми чушки ќе те продаде. Бидете реални.
Прошла ноќ око не склопив, а вечерва сум заспала порано и тоа облечена..заморот ме надвладеал... Сеа се будам..со благ уплав, ви текнуе коа ќе се исплашите/стресете и разбудите истовремено?! епа така... Станав по вода, да облечам пижами и уклучив пц во меѓувреме само за да ве проверам. Добри ли сте? Заврши ли?? Си ги гушнавте ли конечно најмилите?? Се надевам дека утре кога ќе отвориме очи, лошото ќе биде избледено. Чувајте се!! Сите!
Луѓе, а да не има некои новости низ градовите освен тие леталата? Кај мене (Ск) повеќе ништо не може да се слушне поради непрекинато лаење на едно куче веќе 2часа.
Нема ништо, завршено е се. Спиете на раат. Утре ќе биде подобар ден. Добра ноќ на сите, опуштете се малку
E ne znam koj se krie ................................................................................................................................. uf da ne si vo nasa koza ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ne mi se komentira oti ne vrede ne vrede ne vrede
Не само што ги пратија во касапница,туку и се пофалика дека акцијата била успешно и добро планирана. Да,операцијата успешна а пациентот мртов. И ве молам ,текст во вечер: "Странските служби морале да знаат за Куманово, ова е аларм за целиот регион!" ... а домашниве во меѓувреме што правеа?! Ги ловеа тендерите,провизиите и ги будеа "заспаните мечки во пештера со 1500 евра плата"?
Осуммина се многу жртви за планирана акција од оној обем. Во саботата дури си помислив и дека отиде државата гледајќи како цел ден носат полицајци во болница. Лесна им земја на загинатите. Сочувство. Останатото личи на пародија. На параноици што веруваат во се што ќе прочитаат на нискоразреден портал и шизофреничари кои час се препотуваат, час изигруваат стручњаци би им се изнасмеала во лице. Башка што мразам мудрувања. А и темава, премногу анксиозност на едно место. Во неколку наврати прекинав да ве читам зашто ми се собра желудникот. Некој да се информираше од вашиве коментари, ќе си помислеше апокалипса избила. Ова се надевам запира тука, нешто слично на судирите во Грозни минатиот декември. Духови од минатото. Дали и кој ги повикал, што стои во позадина, повеќе опции се отворени, јас се воздржувам од шпекулации. Не за друго, има навала од експерти насекаде, да не правам гужва.
Јас за момент помислив дека е масло на Американците, ама сега сум сигурна дека власта, а особено првото лице од таму е една тешка патологија, во психологијата нема име за овие болноумници. На кого продаваат бе памет, доаѓаат "терористи" да прават голема Албанија, и се предаваат, а дел се толку обучени што отишле одма15 души јабана, а ги кажуваат ко најопасната терористичка група ахахаха. Осум полицајци ни гинат ко од шала !!! Кажа Стојанче колку е платено за проектов, само со душа го чекам денов кога еден по еден ќе платат за ова. Мочкото Артан Груби па пишал да не се шират дезинформации на фб статус и дека Али Ахмети и он работат за да се среди ситуацијата, ќе сме го виделе исходот. Кој исход бе ненормални, кои стресови ни ги набија заради нивните политички цели, дупло да им се врати за се што направија низ теков на годиниве (and that's a Lot!). И ми е гајле ако некоја напалена вмровка почне да се вади од такт од муабетот, нека не ме цитира затоа што ова е едно лудило и нормален човек не може да функционира више во оваа квази држава.
Ми се насолзија очите, гледајќи го видеото.. Се бореа како лавови, за на крај да бидат нарекувани убијци?! ..и имам да додадам уште нешто, ама се воздржувам, затоа цело утро гласно плукам по племето.
Не сум вмровка, далеку од тоа, ама ќе ти пишам. Единствена ли сум во државава што се труди разумно да гледа на работиве, општо и за претходната ситуација со телефонските разговори и за ова сега? Не бранам никого, не напаѓам никој. АМА! Додека немам докази, цврсти докази за нешто, не рипам одма и не го напаѓам тој што не ми се свиѓа каква фаца има. Луѓе гледате ли во каква ситуација сме?? Што само ако не е вмешана државата?? Сами меѓу себе очи извадивме! Жално ми е како гледам дека млади животи згаснаа бранејќи не, и сега и во 2001, оставија семејства позади нив кои тешко дека некогаш ќе се помират со тоа, А НИЕ, на Фејсбук меѓу себе војна водиме! Сите овие претпоставки што ги имате (што не знам и не тврдам дали се точни или не) ви го зедоја паметот. Политиката ве заслепи и секој си верува во тоа што нему му одговара. Можеби никоаш нема да се дознае вистината за жал, ама во тој случај јас никогаш никого нема неправедно да осудам. Продолжете со протести како ништо да не било, како ништо да не се случи во Куманово вчера и завчера. И за да не ме нападнете одма дека сум вмровка, не сум, не ми се допаѓаат многу работи кои ги прави владата, но кои гледам дека навистина ги прави. А дека целиов настан е местенка нивна, немам докази и нема гревови да си пишувам на душа. Најлесно е да се покаже со прст и да се реши ситуацијата.
Не им е срам го**да едни , уште ууу викаат а им го чуваа г*от абе ние сме криви остај ги таму што ги спасуваш , каква помош давање нека испоцркаат ,на такви ли ќе помагаш ???? Koj што сака нека мисли ама со тоа племе неможе да се има соживот!!!