Пукотници во Куманово

Discussion in 'Политика и настани' started by fighter, May 9, 2015.

1. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Баш така - нема никаква логика во ништо што кажаа. Јасно ми е дека голем дел од податоците се класифицирани и нема што да се објавува се во јавност. Во јавност се кажува доволно за да се долови ситуацијата и толку. Ама вакви нелогичности само потврдуваат дека нешто смрди.

2. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

@Cka , па да не се лажеме, ама министерката не ни е најпаметната личност на планетата Земја.:(

Инаку, да не имате сретнато некои официјални вести за загинати цивили, или барем шпекулации.
    Утрово ја гледав контактнава емисија на канал 5 Здраво Македонијо, или така некако беше, и се јави слушател од Куманово, и кажа загинати биле 22 цивили..

3. An-na

An-na Форумски идол

Не бе, ти не си жива ако не вметнеш политика во секој твој пост :x

Инаку, прашањето е на место:
    Влегле 70?
    Се предале 30?
    Елиминирани 14?
    Недостасуваат 26,каде се?

Елиминирани се 14 (убиени) Каде се остатокот?

Luna91 and Summerlover like this.
  4. slavica999

slavica999 Популарен член

Ма тоа е обично собирање, а равенка со непозната е виша математика.
    Им избегаа, незнам колку души ама и по Центар на Ку-во ги маваа како да си играа ,,бам,,бам,,а цивили ги снимаа со мобилни.
    Зашто Ѓорѓе не зема еден Миг 21 од Путин кога веќе се прошета до Москва за сликање, па да го срамни целиот кварт Дивљо Насеље или бар некој снајпер да прошверцува наваму барем нема да плати тој царина.
    Уствари па дали воопшто знаат колку души биле. Се смеам на моја мака...

sadgirl21 likes this.
  5. Cka

Cka Форумски идол

Ти па жива си ако не ми се сконтраш за нешто :) Напишав, кажаа дека им убиени во куќите, ке ги избројат и ке викнат некој од фемина да попише и да реши равенка. Попис за убиените во 2001 имаше?

6. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

На Алфа сега во вестите кажа дека 18 биле странски државјани, двајца од Мк со косовско државјанство и еден со германско државјанство и за другите не се сеќавам баш убаво.
    Ќе прогуглам сега.

7. mila25ve

mila25ve Истакнат член

8. gothchick

gothchick Популарен член

Тие 70 или колку и да биле сега влегле, а што правиме со оние кои тука живеат и се вмешани во ова или допрва ќе се вмешуваат?
    И не е можно на толку пукања да нема ниту еден загинат цивил, иако ми е тешко да го кажам тоа ама не е можно, освен ако терористите не чекале да ги извадат сите од куќите и улиците па тек тогаш да пукаат. Кога политиката (кој и да е) го сокрива тоа, зошто и Кумановци не кажуваат?

9. veren

veren Истакнат член

ДБК - разузнавање и контраразузнавање плата земате за ?????????

Nausicaa and artemidis like this.
  10. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Го слушам ИВанов сега.
    Пратил известувања до 17 служби на земји на Еу и регионот, дека имало вооружена група, а овие мува не ги лази да преземат нешто.
    А и нашиве пак, чекаат некој од надвор да им каже што да прават, цели 5 месеци чекаат.
    Не ми е јасно.

11. Hipster

Hipster Форумски идол

Ќе се изедете за партииве значи еј. Не знам што треба веќе да се деси веќе за да се свестиме. Неоправливи сме.

Не мие јасно како процурија видеава со снимки и слики од МВР на интернет кога се работи за нешто толку доверливо. Ни имињата на сите не сакаат да им ги кажат нели доверливи информации нормално, ама вака само се контрадикторни и смешни.
    Остава простој за милион шпекулации и рекла казала муабети, кај ида се десеше ќе беше ова тек кај нас, земја на скандалите и нејаснотиите.
    Не дека оправдувам рекла казала, ама изгледа е неизбежна. Плус мене ми е многу човечки да се секој сака да знае што ми се дешава дома и зашто 2 дена по ред Куманово и цела држава немаше крв во себе.
    Јас сакам да знам зашто и како?
    Треба да знаеме сите.
    На најдобрите и најорганизираните држави може да имсе деси тероритички напад тек на една распашана команда ко ние што сме. Туку реално никој не е за обвинување и вперување прст. Секаде се влегува илегално и тоа не ми е нејасно, ама е загрижувачко посевбно знаејќи со кого граничиме.
    Само не ги разбирам властите што никогаш не научија да не го делат народот и да ја смират топката за еднаш у нивата долгогодишна власт. Не се од вчера у фотеља.
    Сите искрено ми звучеа и изгледаа лажно. Без ни малку тронка искрено сочувство и загриженост. Господ нека ми пише грев ако се лажам.
    Реално на никој од политичарите не им е гајле за никој за нас. Ама овие ни да изглумат не знаат дури.
    Па они ја разгневија таа паника и почна со заплашување на својот народ.
    Не очекувам оставки не очекувам превземање одговорност од никој. Сите кои мислат спротивно се залажуваат.
    Се што правиме ние како нација го правиме површински, нетемелно и не до крај. Затоа ни се дешава тоа што ни се дешава.
    Само па и јасно е ко ден што вика Лилит дека сите бегаат од одговорност. Кога викаме уа ни е лесно ама дали ќе се понапаме исто ако кон нас биде вперено тоа уа. Сите сакаме моќ ама заборавме дека таа носи одговорност и многу обрски.
    У толпата сме најјаки, на само сме безгласни букви.
    Вајда некад ќе ни пораснат муда и ќе се јави некој кој знае освен да вика уа и да вперува прст да преземе одговорност и засука ракави.
    Али јасно ко ден е дека е време за промени од корен.
    Кај нас одамна нешто смрди а на сите носовите ни се отнати, или на повеќето.

12. corto.maltese

corto.maltese Истакнат член

Еве ти ги
    Ваљда тие 22 се таа бројка. Тоа е рачуницата. Секој јагленосан, раскомаден и избушен кo ементалер муџахедин, ќе биде претставен како цивилна жртва.

И потоа следуваат невладините, обсе мобсе, слики од размрсулени деца, протести по европски метрополи и на крај ние сме виновниците. Познато сценарио. Нашиве полицајци наместо да ги искористеа хермелините и бтр-те да им помагаа на своите колеги, они мкнеа мажи, були, дечурлана кои денови па и месеци наназад им биле снабдувачи со храна, информации и добра логистика на ликвидираните и уапсените. На крај, на заминување од населбата дочекаа да бидат исвиркани и понижувани. Реално и да има погинати албански цивили сигурно не биле невини. Иако се прават мутави, кај зелките во вакви места има развиен систем на информирање особено во чајџилниците и со 100% сигурност главите на фамилиите знаеле што се случува во соседството (нови ликови, складирање оружје, стратешки позиции). На крај краева локалците добро ги запознале со населбата, улиците, инфраструктурата, битните точки.

13. Hogarica

Hogarica Истакнат член

1,Ако не си знаела такви бели одела носат инспекторите кога го истражуваат местото на злосторот.Зошто овој е вака облечен?
    2,Ова не се случува на планина па да не кажат колкав број на мртви тела имаат.Кога се чисти теренот не мислиш дека ќе ги прескокнат телата.А ако веќе не кажуваат за да не испаднат контрадикторни не мислиш ли дека е време да променат нешто.Сакам чисти информации.
    3,Па не знам,никаде не сретнав некој да ги каже идиоти,освем оној новинарот Тренчевски,за мене и за многу други се само жртви.Сега дали живот дале зашто некој им кажал таму да бидат или го изигравале Стивен Сигал?И како тоа едниот бил убиен подмукло?Што значи тоа?Срам им е да кажат дека оние им поставиле стапица т.е. ги навлекле со лажно предавство.
    http://www.dokaz.mk/ekskluzivno-pov...tsajtsite-da-vlezat-vo-zaseda-i-da-bidat-pok/

Last edited: May 11, 2015
  14. slavica999

slavica999 Популарен член

Вчера што го дадоа она на Канал 5 ли беше не ми текнува...како албанец и македонец се грлат албанецот е зет на Бајруш а кој е Бајруш прогуглајте.
    На мајка ми прв комшија е шиптар, староседелец е и прв и понуди подрум за криење (ипак таа дојде кај мене).
    Резонирајте сами, ипак они се посплотени за разлика од нас и верата си го прави своето. А од друга страна пак ова е организација која траела со денови и неможе никој да ме убеди дека сите биле на подрум месец дена и никој ништо не видел, не чул и не знае.

Hogarica likes this.
  15. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Каква е ситуацијата сега??
    Јас само од вас дознавам што се случува.. :(

16. babyblond

babyblond Популарен член

Целиов настан укажува колку сме за никаде во секоја смисла на зборот. Во ниедна нормална држава не се известува за дејствијата за време на полициска акција против терористичка или криминална група, од многу проста причина затоа што тоа им оди во прилог на криминалците или терористите,а цивилите навремено се евакуираат. За тоа се дава едноминутен извештај на вести откако ќе заврши акцијата. Од друга страна во ниедна друга земја после вакви полициски акции толку брзо не се крева паника дали ќе има војна или ќе се прогласи вондредна состојба. Исто така од почетокот на годината досега во САД биле убиени над 100 полицајци, само од почетокот на овој месец се убиени 6 полицајци, ако за секој од нив е прогласуван ден на жалост и се кревало толку фама и сите можни настани се одложувале, цел шоу бизнис на САД би пропаднал и банкротирал. Полицајците се свесни за ризиците при извршување на должноста како и сите останати работници, барем се надевам дека е така, а не само трчаат по платата и решението. Сепак им изразувам сочуство на семејствата на загинатите полицајци и убаво е да се тешат дека тие загинале за Македонија како херои, а не заради нечии каприци. Сепак ако знаеле дека таму има толку населени криминалци, полициската акција можела да биде превземена било кога, што укажува дека МОЖЕБИ е се пресметано направено со оглед на целата ситуација во државата и да се прогласи вондредна состојба, за да не можат да се организираат масовни собири.

17. kukla21

А на Албанецот од македонската полиција на чело да не му пишуваше дека е Албанец па намерно го пукале?! Ајдеееее

Ова е ново и има повеќе логика. Јас само се осврнав на она кое беше вчера попладне кажано од Иво на официјален прес кој го следев во живо.

Victorian and tessie like this.
  18. gothchick

gothchick Популарен член

19. kukla21

и што пишува тука?

20. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Кратко и јасно дека ќе почне голема војна на 12 :
    Значи демек утре