Пукотници во Куманово

Дискусија во 'Политика и настани' започната од fighter, 9 мај 2015.

1. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Со помош на гугл транслејт дека никој не е приведен од нив, приведените се некои цивили, имало само ранети но ништо повеќе и се спрема војна поради убиството на некој командат нивен кој бил убиен на 12 мај 2010 година

2. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.717
    Допаѓања:
    9.458
    Страшно и грозно.Независно дали политички партии го организирале ова,терористичкиот напад е права војна.
    Уште колку невини животи треба да се одземат за да некој во државава се опамети?
    Јанкуловска плаче оти само тоа знае:^)

3. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
  4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Govoreći o odluci da se podigne nivo borbene spremnosti za Vojsku Srbije, Cvetković je rekao da se to, prije svega, odnosi na onaj dio vojske koji se nalazi u Kopnenoj zoni bezbjednosti i da je to potrebno kako bi se povećala budnost, jer postoji opasnost da se jedan dio pripadnika oružane grupe izvukao iz Kumanova, jer se "procenjena jačina te grupe ne slaže sa brojem ubijenih i zarobljenih".

5. corto.maltese

corto.maltese Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.030
    Типот уште од старт изгледаше на манипулант, преварант и прекален учк-аш. Типични муабети кои се слушаат од нив. Тие не се заинтересирани за конфликти, кај се политичарите, немаат за леб, немаат работа, гледаат да прикрпат ден за ден, ама имаат за неколкукатни куќи, цврсти подруми, бетонски ѕидови, челични капии и за поддршка на муџахедини. Местото на изјавата, ако не се лажам, е истото на кое по неколку часа од гушкањето гадовите што беа за братство и единство урлаа по колоната преморени полицајци на заминување.
    На Балканов од деведесеттите па до денес куп такви грлења завршиле со пресечено грло на едниот од другиот гушкач. Нема веќе меѓуетничка доверба и љубов, освен можеби кај некои случаи кај постарите генерации кои за 10-15 години ќе ги снема.

Ако веќе ја немала, за месец-два мајка ти нека очекува понуда за куќата. Токму од тој што и понудил подрум или децата негови.

На Valerin, BezglasnaBukva и НаталиЛили им се допаѓа ова.
  6. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Мене на гости 5 души да ми дојдат цело маало знае.
    Како никој не примети дека 70 луѓе (не луѓе) се гости таму некаде, во некоја куќа.
    Многу фин не радознал комшилук или сите си знаеа и се дел од организацијата тие кутри цивили.

Погоре, за контролата аеродром... копнената граница за терористички упади е приоритетна и како таква стратешка цел е таа да се обезбеди ( всушност тука е и пропустот - треба секогаш да биде обезбедена, но ...) . Во авион пиштоли, бомби и којзнае уште што не може да пренесат. А евиденција на патниците е неизбежна, така да незнам што очекувате да се случува на аеродром?

7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.836
    Допаѓања:
    163.246
    После секоја акција се прави анализа и особено се согледува како загинале ако има загинати. И да, тоа е грешката од која што учат.
    По сите параментри ова НЕ Е успешна акција и тоа ќе ви го кажат луѓе знаете со какво искуство? Кои поминале многу повеќе од две акции и кои командувале цели чети. Ова е за барање на одговорност од старешина и барање оставка. Ако ги земете истите променливи со 2001 можете слободно да направите пресметка кој би ни бил крајниот биланс на жртви... по-гу-бно!
    Да, битно е од каде е пукано и на која положба бил, колку време бил така и што му било командувано.
    Не е ова, ај помина, бац бац бац да помине.

Како бе можете така, тоа им било работа?

За мене е страшно и монструозно, Гоца додека ги бричела брковите од сабајле требало да размисли да даде оставка, ама прво да си расветли кој и како командувал со акцијава. За право, во 2001 излегуваше по некој таков кој даваше изјави за јавноста, а не само некој министри и портпароли, евентуално платени новинари и некакви квази аналитичари.

На SV1911, simoncelicius, Edie.S и 5 други им се допаѓа ова.
  8. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.164
    Допаѓања:
    20.576
    Најповеќе ме погоди кога викаа УА по полициските возила ;( Ми дојдоа солзи.

На okcenzi, LittlePinky, Rama и 5 други им се допаѓа ова.
  9. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    https://twitter.com/search?q=#tetovo&src=typd

Некој да каже за ова?
    Јас скоро половина реон накај границата со Јажинце го гледам како на дланка и не гледам хеликоптери наваму.
    Како е во селата над Тетово?
    Се слушнав со моите не слушнале ни тие.
    Целата сум во прашалници??????

10. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Аеродром како место за пренос на луѓе, не зборувам за оружје, беше даден од мене како пример. Јас очекувам секаде да ги имаше! И на аеродром.
    Па една од приказните што вчера ги читав по тоа демек терористички групи како ги повикуваат на број од Германија ли или не знам што друга држава беше. Со што можат да дојдат тука? Пример давам, не дека тоа е точно. АМА во вакви ситуации, кризни моменти, треба поголема контрола- секаде.
    И всушност само се надоврзав на претходниот муабет дека секаде има полиција со панцири, а јас само кажав дека никаде ги неам видено. Толку.

Последна измена: 11 мај 2015
    На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Би сакала се да ми е така едноставно, црно и бело како на некои од вас тука, јас имам милион прашања во глава

На LittlePinky, Magnolija, Nova и 9 други им се допаѓа ова.
  12. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.260
    Допаѓања:
    67.818
    Полицемерно и помизерно нешто од Јанкуловска не сум видела. Одвратен човек, дури и ми е срам човек да ја наречам. Да се прави ужалена, а слушнавме сите како се смееше на смрт на дете, на смрт на друг човек, и таа ќе излезе и ќе жали. Се полнам со бес кога ја гледам!
    Не кревајте меѓуетнички тензии од едно видео, почекајте, не донесувајте пребрзи заклучоци, го немаме тој луксуз во време кога излегуваат секакви глупости и невистини од секаде.

На bubic.k, SV1911, okcenzi и 14 други им се допаѓа ова.
  13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.836
    Допаѓања:
    163.246
    Сега ОБСЕ ќе го завршат поетскиот дел од приказнава.
    Низа неправилности, прекумерна и несразмерна сила, цивили...
    Оооо ај нека одат каде што војуваат американциве да видат што е несразмерна. Кога ќе им пуштат 10 тонска бомба, збришува се во размер од 3 км, случајно селективно да не уништува?
    Кое посрано лицемерие е светов...

Ај ја замолувам паметницата која е многу храбра во последно време, особено храбра кога се случуваат протести каде шо може да се истакне во сезнаештво и сатира, да искочи на протестите и да формира независна група која ќе се бори за барањата до крај, еве јас лично ќе ја следам прва. Зошто нели лесно е да се лае од сите страни, а најтешко е да бидеш одговорен за последиците.
    Ај бе више заќутете полуписмени идиоти со уметнички нарави, сериозно ми предизвикувате мачнини во стомакот. Ми се смачи више од блуеници без зрелост.

На SV1911, simoncelicius, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  14. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.196
    Ај те молам препрочитај си се полека што си напишала па сама одлучи дали е во ред да сподедуваш САД и Македонија според број на жители и според тоа како помина 2001 кај нив и кај нас, И во други земји се собираше цел народ од сите националности да изрази почит кон загинатите и незадоволство и одбивност кон тероризмот со огромни протести а овде некои дискутираат кој е херој а кој не. Свашта човече!

На Rama и Nausicaa им се допаѓа ова.
  15. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.277
    Сакате братство и единство со албанците?
    Во ред, ама после да не се жалите кога ќе се фатат за првиот политички фитиљ запален во џамија, каде ќе се даде наредба за обединување и голема Албанија. Е, тек тогаш ќе ве прашам колку и тие (не)подлегнале на политички манипулации како вас, и како боли мечот со две острици.

Башка, имајте предвид дека специјалците кои до вчера животот им го послаа на дланка, тие ги пресретнаа со громогласно ''уа'' под изговор дека тоа се однесува за апсењето на нивните роднини кои дошле да им донесат нешто.

И не, овде се оградувам од секакви политички заврзланти, или бранење на полицијата дека била максинално коректна и праведна во постапките изминативе години, или околу самиот случај бидејќи сакале вие да ја прифатите вистината или не, ние немаме поим што се случувало таму а се соменвам дека и некогаш ќе дознаеме. Но, како и да е, поентата ми беше дека тоа апсолутно не беше никаков разлог да се излезе надвор да се снима и урла со толкав револт, без притоа да се има почит кон загинатите жртви.

Ме здоболе за ОБСЕ, и нивните посрани коментари. Од надвор ниту се видело аир, ниту ќе се види.
    Од мене толку, пријатно.

На MacaLove, SV1911, okcenzi и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    30-40 албанци викаа уa на полицијата и се радуваа на терористите , не цела 3-5 милионска албанска нација на балканов

На deliza, eloves и theowndemon им се допаѓа ова.
  17. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Бев во ваша кожа во 2001, кога го мобилизираа населението и татко ми го заедоа да оди бранител да биде. За среќа се врати жив и здрав, а таму во неговата група убија многу младо дете, 22-23 годишен. И кога разбравме ние дека некој од таа група го убиле, а име не се знаеше е тек тогаш подобро никогаш да не дознеш како се чувствувавме. Никогаш нема да ги заборавам лицата на мајка ми и баба ми.
    Комшија полицаец низ градот остана да се мафта, а татко ми го однесоа во Тетово во најжестокото. Во сред војна. А неговата професија нема допирна точка за да се бори, тепа, мава, пука....место да ги пратат војници, полиција, специјалци да се тепаат, пошто се обучени многу подобро од татко ми кој служел војска пред 20 години, Тие секој ден имаат вежби да пукаат, физички активности и од кај знам што, значи многу поспремни се од останатото население.
    И крај краева пак ќе кажам дека тоа им е професија. Од тоа плата земаат, семејство гледаат.
    А сега (не дај боже, ако почне нешто пожестоко) пак само нека се осмели некој да дојде на врата и покана да донесе за татко ми. Абе тука на лице место ќе ја скинам и во г*з ќе му ја пикнам на поштарчето.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.836
    Допаѓања:
    163.246
    Добро, вам која ви е идејата за да бидеме етнички чисти и да нема братство единство?
    Ајде смислете формула како да станеме етнички чиста држава без војна и без жртви и потоа да нема меѓународен притисок?

П.С. Паметницава не е членка на форумов, туку активно чита, па хавалоспева срања како да се нејзини по твитер и фб. Оти ме прашаа, да одговорам.

На Edie.S, deliza, Victorian и 4 други им се допаѓа ова.
  19. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.260
    Допаѓања:
    67.818
    Епа ајде тогаш пак нека ни се случи 2001 @Valerin , поради едно видео на кое некои се собрале и викаат.
    И што, пак де се истепаме меѓусебе и?
    Еве поинаква гледна точка.

Изгледа работата е на што ќе одбереш да веруваш.

На SV1911, deliza, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  20. veren

veren Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    1.270
    Секој со својата вистина е работата........ Балкан тоа е