Еве падна мрак и мене ме фаќа пак језа и ми текна дека уствари јас требаше нов пасош да вадам,ми истекува за месец. За бегањето ми е де...
А мојот излезе уште во Јануари а уште немам направено нов. Ама ај може со лична карта ќе ме пуштат до Србија Се надевам дека утре кога ќе се разбудам нема да има лоши вести како во саботата.
Она дека УЧК си има свој профил што си го апдејтира у стил „Пукаме со срцките, лол“, е подеднакво веродостојно ко малиот од Кумановска Ратна Зона што се изнатресе зелени за цел живот. Не дека не е можно и тие од уво на уво да пренесат нешто точно, али гледам коментарите се претежно попалена дечурлана ко ние порано што правевме „Фак Грис“ на секое нивно видео и они на наше. Али нема да е лошо да ја нема. Јас веќе направив репорт, може и вие ако сакате. Избрав I think it shouldn't be on Facebook, па можете или threatening, или hate speech, или тоа дека е drugs, guns, etc. Јас хејт спич избрав, па раса или етникум. А ако се отвори прозорче, може со додатен коментар дека е наводно терористичка група што шири омраза и разни закани. Бар тоа може да им направиме оттука, кои и да се.
Да луѓе, оставајте коментари и објаснете им, така е поверојатно дека ќе го проверат акаунтот. Еднаш пријавив група за насилство на животни и ми го одбија барањето, па откако им пишав огромна порака со објансување, ја избришаа групата.
Девојки дали слушате вести. Не разбрав со ова паричниов надомест за бранителиве. Ајде појаснете ми. Греота е семејствата на починатите да не земат помош, па валда ова бар малку ке им го олесни животот.
@JollyGirl Душо доста се замараш , дај оди со дечкото некаде правите нешто, секој збори сешто сега напнато е, ама ти у се веруваш
Nema cena zivotot na branitelite, ama sepak za semejstvata ovaa pomos e dobredojdena. Od toj stres koj znae kolku vreme ke se vleckaat po bolnici, da ne zboruvame za decata sto ostanaa siraci
Не не, не реков дека не ги заслужуваат напротив, само искоментирав онака зашто се ми е загорчено веќе.
Па го чекам сега да ги земе уште панцирите да ги ставиме и ќе одиме да шетнеме малку Ти се шетка и тебе?
Искрено јас сум преплашена од тоа што цела тема ја исчитав, и што некои велат дека можно е пак да напаѓаат..
Дека нашиот премиер ова се го смислил, да има полициска акција на 9ти мај. И Заев знаел преку телефонските разговори дека ова ќе се деси. Затоа цело време Заев вика, чекајте луѓе смирено, чекор по чекор ќе го видите вистинското лице.
И ај сеа ја сум на ред да ги прашам тие шо ја гледале емисијата:Ке има напади утре или не?Шо заклучивте?Јас ништо
Нема да има, не разбравте дека акцијава беше за да се спречи тоа? Мене ми е непријатно чувството ради прошлите денови,јбг потсвест. А и кој би го знаел тоа точно?!