Да можев безброј пати ќе ти лајкнев, бидејќи сите сме преплашени до смрт за нашите и животите на нашите најблиски, и многу ни е гајле дали Грујо или Заев е крив.
@Abeja што зборуваш бе??? Па има соживот, само што јас (како што рече @Magnolija) и ти не размислуваме, не излегуваме надвор и не се дружиме. А знаеш зошто ги ставаат црните слики? Затоа што не осетиле на своја кожа како е...
Како може да е терористички напад ако полицијата прва развила оган? Како не убиле ни еден цивил, а планирале да напаѓаат училишта и болници? Кој и зошто дозволи да се изгубат толку човечки животи? Што добија хероите од 2001? Како може Заев да има снимки од 26000 разговори, а овие може комуницирале со гулаби? Зошто ја доведоа полицијата во положба да гине, зошто не ги опколија и чекаа?
Ова би требало да е генералот Стојанче, еден од провокаторите пред влада, не знам колку е точно, ама знам дека колку и да се гадни ѓубриња Грујо и Заев од овој највише ми се
Јас пак ке речам тука кај нас ( а и на секаде) не е битна идеологијата, туку биологијата и генетиката. Не може да ми биде мој, некој што не ми е генетски близок. Секогаш ке ја има таа поделба на ваши и наши и пак кога ке имаат прилика, пак ке ни забодат нож во грб. Вие сонувајте за соживот со некој кој те мрзи од дното на душата. Само едно прашање имам до вас, кое не сакам мене јавно да ми го одговорите, туку сами на себе. Зошто истиве наши сограѓани кои денес спомнуваат соживот и кои се криеа зад нашата полиција и кои ги уживаат сите права во НАШАТА-МОЈАТА земја, не станат да се побунат за правата на Македонците во нивната МАТИЧНА земја? Зошто ниеден од нив досега не разви знаме од земјата која го храни, школува, лекува, брани и во која живее? Зошто сите тие веат знамиња само на нивната матична земја? ФАЛА МНОГУ ПРИЈАТНО
Луѓе не ја испревртувајте темава за Грујо и Заев. Искажете се на другите теми. Ако сакате да постирате нешто прво прочитајте како што треба или прашајте ако не знаете. Како може да е Стојанче, кога човекот е во Ирак, плус овој изгледа доста помлад? Деновиве го напаѓаа дека лаже. Човекот се сликаше на терен да докаже дека навистина не е во држвава. И ај отиде предалеку темава не и е метото тука
Не тврдам дека е он, лично не сум го видела, сликата ми се појави на фб. Ама многу мои познаници што беа на протестите рекоа дека го виделе.
Објаснив мила дека први пукнаа тие, ама медиумиве сакаат да ја извртат реалноста. Пишано е предходно дека тие први ги нападнаа нашата група која имааше дојава за тоа место и понатака знаете се како се одвиваше. Медиумите доволно не прелажаа.
@okcenzi , @НаталиЛили Не сакам да полемизирам, може и не сум во право. Најстрашно е што имам чувство дека никому не верувам и дека многумина како мене веќе се сомневаат во се, ти ибам таквиот живот. Муабетот ми е дека курбан се знае кој оди, народот. ,,Тие си се верни до гроб“, парафразирам.
А што менува кој прв почнал да пука? Демек ако полицијата ги пронајде и за да ги уапси. нема друг начин освен да почне да пука, не се смета за терористички напад? Така си играле жмурка терористиве нели? Ќе чекаме први полицајциве да пукаат да излезе дека не е терористички напад? За жртви пишав и вчера, јас колку што дознав имало од цивили, и прееска некој пиша дека имало сепак цивилни жртви. Како и да е, ако ги има ќе се дозне, ако ништо друго меѓу себе, во Куманово ќе се почне тема.
Се познава дека ова не е тој, лајкот ти е за мислењето што го изрази. Голем дел се заслепени и го гледаат со симпатии, не знам како му успева.
Медиумиве ептен сакаат да ја испревртат работава т.е. оние кои им ги даваат ваквите информации. Со право се се прима со неверување.
Игра на картата "бранител во 2001". Во моментот кога се замеша во политика на повеќето им стана одбивен