Експерти, смирете се мaлку. Ќе гo решите цел случaј пa зa влaстите ништo немa дa oстaне. Стрaст и емoции кaј луѓетo се дoбрa рaбoтa кoгa се рaбoти зa прoмени, нo вo истo време сo стрaст и емoции нaјлеснo се мaнипулирa. Смирете тoпкa и aмaн oд реклa кaзaлa.
So ve cudi sto ne priznavaat. Tie tolku bombi slusnavme na lice mesto se sto zborat i pravat pa muva ne gi lazi. Ednostavno nekoi luge mesto lica imaat gonovi.Ma kakov stram kakva sovest. Sto bi rekla baba mi,pokojnata,da i e lesna zemjata,IZVITOPERENI. Ili pak nie sme izvotopereni stom tolku zustri podrzuvaci imaat,gi imame primeri niz temava. Iskreno da e do nas koi poinaku razmisluvame,eve sega vo momentov ako moze neka mi dojde umot da se svestam.Ili ova Zlo nikogas nema da se svesti. Kakov Hitler kakvi bakraci.Toj bil eden a ovie se poveke isti takvi.
Да точни се информацииве , сите медиуми потврдија. Е сега и тоа како можат да се спуштат на ниво на курирци и шител и остала багра медиумите што се на опозицијата и да почнат да вадат приказни како бил со јанкуловска па ова па она , како што се утепаа овие со на пример селфито на заев , некаде дури имаше дека заев сакал селфи со терористите тие што се фатени да направи... е тоа треба сеа да се почне да се пишува.... А за терористот како припадник на мвр не треба да бидете изненадени , чим за министри ги има , овдека сигурно ќе има по некој ...
Не дека се првиме експерти како што велите некои! Проблемот е што има многу пропусти у целава акција! И како граѓани на Р. Македонија имаме право да поставуваме прашања, да бараме одговори и одговорност ако треба, затоа што пред се има 8 загубени животи. Што според тебе треба да направиме? Да и кажеме на министеркава БРАВО за претходно планирана и успешно спроведената акција и за 8те загинати и 38 повредени! Како е можно у претходно осмислена и планирана акција да имаш 8 загинати специјалци у толкав број на ранети ( за нивна голема среќа и фала му на Господ што биле полесно ранети)и да биде прогласена како успешно спроведена акција? Тогаш што би било ако акцијата била ненадејна и непланирана? И за Гордана колкав треба да биде бројот на жртви и повредени за да биде квалификувана како неуспешна и лошо спроведена? Еве сега испадна дека двајца терористи се од нејзиното министерство! Не си ги знае вработените! Нема контрола што се случува у МВР! И не може Македонија да губи свои луѓе заради нејзината неспособност како министер! И затоа под итно мора оставка! Велите на властите да оставиме да решат. Видовме како решаваат тие со прекривања, со криење докази! И уште едно што ме буни како може претседателот, прв човек на државата и врховен командант, кога знае за терористичката група у при изведување на планираната акција да ја напушта државата и да оди на ексурзија во Москва? Акцијата завршена, терористите фатени, загинати, повредени, овој после 3 дена состанок на безбедносните сили свикува! Терористите и министри ќе станат, додека си дојде од Москва! Ете колку сме неорганизирана и неспособна држава! Нека Им е Вечна Слава на загинатите бранители!
Излегов после 5 дена во чаршија.На прв поглед се изледа мирно како ништо да не било.Немав храброст да прошетам низ „Диво Насеље“,иако сакав да видам како изгледа... Овие двајца што си ги предале колегите ги знам.Помладиов секогаш бил таков... надмен,а вториот ако би се кладела дека е од нивните би изгубила.
Акцијата беше дебакл на државата. Се виде колку сме слаби, со полиција и војска каде врие од шиптари и воедно терористи. Еден Македонец од Дива населба кажа дека таму полиција оди ретко само кога нешто ќе се случи. За Албанците на форумот, гледам пасивни сте и зошто никој на тв не ги осуди соседите што дома примиле терористи? Не ви е жал за тигарот Исамедин Османи од Студеничани? Никој не изрази сочувство јавно, ни граѓани ни партии?
http://forum.femina.mk/threads/Бомбата-на-Заев.22646/page-59#post-2404490 Пишувајте за оставките во темата за бомбите, оваа нека стои за информации како ќе се разрешуваат работите со Куманово.
Стојанче Ангелов кажа дека има и во тигрите има некој процент на Албанци. Инаку ако е припадник на УЧК, значи сега загина Исамедин на 31, а тогаш имал 17 години. Не знам што да кажам родот да им се сотре на сите што и мислат лошо на Македонија. Албанци на форумов, ви е жал или не ви е жал за тигарот што загина?Ве прашувам затоа што секогаш сме многу паметни кога се во прашање меѓуетнички односи.
Isamedin bese mn dobar covek.Prijatelka na majka mi raboti vo alfite,i se znae so nego..Ona kazuvase deka nego ne go racunale ni za albanec.On im kazuval deka se mrazel sto bil albanec,plus jadel svinsko ...
Овие од УЧК преку Приштина ќе барале од ЕУ да се ослободи тој командантот Сокол и неговата група. Не знам колку точно ова од нивната фб страна е, која демек ја водел еден од нив.
Значи јасно е зошто толку лица загинаа, за неполни два дена. Нивен ги наместил, им ја открил позицијата, тактиката, планот... А кој ако не пак шиптар... Има уште некој да се јави за соживот меѓу Македонци и шиптари? Јипмен ? А и да, на ова мирниве протести ( собирања) да се искаже почит и благодарност кон полицијата, многу ме интересира колку шиптари имаше? Затоа што не беше наменет исклучиво за македонците, тие 8 души изгинаа за да спасат и шиптари ( истите оние шиптари кои им биле логистика на терористите). Е жими се после ова ќе терам се во к*рац што ќе ми каже нешто позитивно за племево.
Не сакав да ви се мешам во муабетот ама зошто мислиш дека е дебакл на државата, што има врска државата со акција на полицијата, плус гледате ли низ какви сокаци се одвивала акцијата, терористите имале предност со тоа што биле на домашен терен и предходно подготвени за напад, полицијата отишла со намера да апси а не да се бори.
Јас ја разбирам сета ваша фрустрација заради погинатите.Лично тројца познавав од нив. Но,треба да бидете реални.Во секоја борба,војна има мртви и од двете страни.Сурово но вистинито.Колку и да пазеле,биле спремни,никој никогаш неможе да знае 100% што спремала спротивната страна или колку души биле. Затоа не ви држи вода дека пратиле неспремни платеници или дека мисијата завршила неуспешно.Зар не е добро што ги фатија,разурнаа,убија дел од нив?А да беше СЕ од ова обратно не дај боже??
Ние од Тетово никогаш нема да заборавиме што направивте за нас. ВИ БЛАГОДАРИМЕ ХЕРОИ <3 Вечна ви слава!!!
Се наежив кога видов колку многу народ се беше собрал да им оддаде почит на загинатите полицајци. Така и треба! Дури имаше и по некој албанец а пак за турци да не зборувам. Кој колку го покажа вистинското лице, незнам но знам дека оваа маска одговара. Сите сплотени како едно... иако незнам колку е тоа можно
Ова за Ресен зборуваш претпоставувам?Зборот ми беше дека во 2001 за неколку месеци загинаа 70 бранители, а сега 8 во 25 часа борба. Многу е. Туку кај се изгубија Албанците од форумот? Еден нивни загинат, а и меѓу ранетите сигурно имало нивни?