Пукотници во Куманово

Дискусија во 'Политика и настани' започната од fighter, 9 мај 2015.

1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.730
    Допаѓања:
    162.540
    Не ширете информации кои само ја подгреваат потребата за драма и кај вас и кај останатите.
    Не е точно за Попова Шапка.

На tessie, IronLady, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.601
    Допаѓања:
    140.326
    Не е точно дека од вчера им рекле да дојдат на работа во болницата во Куманово. На мајка ми колешка ја викнале од дома во 7 наутро, а требало да е слободна, а од денес и во останатите во Скопје од здравтвени домови и болници им се јавија да бидат на повик спремни за работа, да не одат никаде и веднаш да се појават во болница на повик. Не ми мириса на добро. И на Шапка наводно имало пукање.

ПС имам братучед во Тигри, отиден е и он таму. Жена му е за никаде од паника. Он беше и 2001ва, ама тогаш немаше жена и дете. Наводно, не му било сеедно да отиде. Веројатно знаеле што ги чека.

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    55.214
    Не сакам да се повторува сценариото од 2001 , ако не и полошо:( не сакам војна,како и поголемиот дел од вас нели ?
    Не сум никој битен фактор, секој има право да протестира или да се изразува по форуми , ама ве молам да бидете смирени , не се раскарувајте уште повеќе меѓусебно , ние самите со себе си ги вадиме очите МАКЕДОНЕЦ со МАКЕДОНЕЦ......се знае дека состојбата е лоша , ама не давајте и некои дезинформации, нема точна бројка или потврда дали е некој загинат (посакувам да нема ни една жрртва ) лошо ќе биде и жално да се губат млади животи, знаеме и за порано , секој што го положил живот за нашава татковина , подоцно бил заборавен ,со само еден изграден споменик, тешко ќе биде и на семејствата што ќе изгубат млад живот,дали е смислено сценариово или не незнам, не се замарам со партии воопшто, само знам дека работата не оди на арно и дека , МАКЕДОНИЈА од како постои е мета на крвопијци,една педа земја била , опстојувала со делби со разграбување, ама прашањето е до кога и по која цена ? по цена преку млади лешеви , по цена раскарување брат со брат!!

На ArmaniCode, IronLady, Unica и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    Ne tresete gluposti i e sirete lagi od rekla kazala,momentalno gledam vesti,nema oficijalno nikakvi informaci za nitu eden zaginat zatoa vozdrzetese od sekakvi komentari za koi pojma nemate,ima samo podatoci deka ima raneti,i momentalno pak deka se vzestila situacijata vo Kumanovo...

На mirandaa и joy1 им се допаѓа ова.
  5. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Додека цело Куманово е потресено, додека семејствата чекаат повик од оние кои се во првите борбени редови, многумина од вас си земаат за право да ја разглобуваат политичката заднина на овој немил настан...

Воопшто не е хумано!!!

На tessie, galapce, crazylady и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.214
    Допаѓања:
    17.881
    Јас за инфото што го дадов потпишувам. Се работи за маж на моја пријателка. Не е дезинформација. И ги прашувам они кои имаат инфо за Тетово да кажат од кај им се истите? Ве молам ако не сте сигурно не пишувајте.

7. Night Rider

Night Rider Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    716
    Night Rider, 22 април 2015

Нема што нема да сторат за да останат на власт.

На kim.k и Summerlover им се допаѓа ова.
  8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.988
    Допаѓања:
    327.746
    Се сложувам со ова.На овој начин се шири само паника мегу луѓето.Ве има мн од Делчево,Радовиш,Струмица..но замислете како ни е нас во Тетово,Гостивар кога читаме дека следни сме ние на тапет за напад.

На ArmaniCode, Doozy, okcenzi и 4 други им се допаѓа ова.
  9. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Ако слушате вести за да дознаете нешто тогаш гадно ќе се заебете.... Ништо точно не кажуваат, повеќе по форуми ќе дознаете нешто

10. eminik

eminik Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    68
    леле шо траска овој Латас не го можам еј !!!!

На ph.orhideja, lunicka, galapce и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.601
    Допаѓања:
    140.326
    50 пати ми поминаа хеликоптери над глава, сите ги носат во Скопје. Не е точно дека дечишта биле во први редови, не може војник да е на 60 години. Братучед ми е по втор пат во ваква каша, во 2001ва беше детиште на 19 во војна. И нормално дека прво на семејстваѕа ќе им кажат дека им умрел син, брат, маж, а после нас.

На SimonaTino и Abeja им се допаѓа ова.
  12. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Нема официјално податоци од МВР, а амбасадата на САД изрази сочувство до семејствата на загинатите полицајци и граѓани. Мислиш дека би излегла со такво нешто од рекла-казала, а не потврдени податоци?

13. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    На anel му/ѝ се допаѓа ова.
  14. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.670
    Допаѓања:
    4.628
    Леле скраја да е од лошо ! Аман нека заврши се тука со мирно и без понатамошни жртви ! Мора да има начин со мирно да се среди ситуацијава ! Не кревајте тензија меѓу себе !

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    34.598
    Лелел, не дај боже...2001 год бев 5-6 год. на секоја страна летаа куршуми, кај комшивката дома и влезе куршум, изгубив братучед, дента последен пат го видов...Не сакам, не сакам војна пак...;(

16. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    Сте се фатиле за тоа исценирано е па исценирано е , па толку сигурни како вчера да седевте на тркалезна маса со главните актери и од прва рака да слушнавте што се планира.Па уште некои од вас имаат доблест и во вакви ситуации да величаат партии, а ваму луѓе се тресат, повредени се и умираат.Треба да се свиткате од срам.Користите само прилика на свенешто топки да префрлате на Груевски или на Заев.

Ниту јас, ниту никој не треба да се удира во гради и да излегува со претерани прогнози.Сите имаме мислење нормално и треба да имаме, ама дотолку очи да се вадат а уште никој не излегол со официјални информации.Искрено јас мислам дека ниту на Груевски, ниту на Заев вакво нешто не им беше од таква неопходност, па за да го исценираат.Се мислам дека некој од страна реши да ја искористи нашата фокусираност на други прашања, на едни им гори под нозе власта да не си ја изгубат, на други да ја добијат, народот по протести и контра протести и мислам дека е можно на некој да му се виде идеална прилика сметајќи дека ќе не фати неподготвени.

И кај е Груевски цел ден? Една изјава не даде, барем да упатеше порака до граѓаните. Ама сите си го чуваат газот кога ќе загусти.И тој "сирот" не знае што го снајде, да се случеше ова а СДСМ да беше на власт 10 години ќе трубеше на митинзи дека е нивна вина.А и Заев којзнае колку се потресол што протестот ќе се засени со овие случувања па не дај боже и да не може да се одржи.

Дај боже да се реши целава ситуација и да се оспокоиме, оти не ни требаат нови жртви, ни полицајци,ни цивилно население, доста ни е од црнила веќе.

На SV1911, An-na, Doozy и 10 други им се допаѓа ова.
  17. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    Pa eve gi gledav poslednite vesti sekade i nikade ne dadoja podatok za nitu edna zrtva i koga nemat izlezeno oficijalno so tocni podatoci za zaginati i povredeni za mene to rekla kazala e da...

18. jloves

jloves Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    219
  19. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.907
    Мислам дека уште вонземјанци им фали да донесат само народот да се уплаши, затвори дома и да не се протестира. Бетер Ворнер Брос испаднаа. И што е најжално, дебелиот крај секогаш ќе го извлече народот.

На Oxymoron, Mishela, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Дај бе некој од Куманово нема да каже шо се дешава?

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.