Луѓе, каква војна??? Смирете се!!! Денешниве случувања биле планирана акција на полицијата... Можеби затоа им било наложено на лекарите од клинички да бидат достапни... А тоа дека има многу повредени е сигурно... Цел ден ги слушаме хиликоптерите над Скопје!!! Се надевам дека нема загинати... Според описот на акцијата ми личи на случувањата во Арачиново 2001 г. - тесни улички, куќи со високи огради, локалното население користено како жив штит... Полицијата мора куќа по куќа да проверува и најверојатно при тоа наишле на отпор од терористите, па затоа има толку многу повредени!!! Се надевам дека сите полицајци се со панцири... Ништо официјално не кажуваат медиумиве...
Не знам што тв канал гледаш, ама после изјавата од амбасадата на САД дури и сител изјави дека е извесно дека има жртви, војници и цивили, ама не се знае број.Само им треба време можеби ден два како во случајот на Мартин да се координираат па да излезе МВР со официјално соопштение.
Ај да почекаме изјава од МВР и после да пишуваме официјални информации, зашто никој се уште не излегол со ниеден потврден податок. Во 5ипол ќе имаат прес.
Не драга, не сум ВМРО не сум ни пак СДСМ. Јас само сакам подобра Македонија ама мене ми е преку глава од тоа како едните или другите исценирале, или дека некој се сител на тоа што се случува. Никој не се сити, ниту јас ниту некој трет, како бе може да се каже тоа? ВМРОВЦИ се сителе? Луѓе загинуваат а некој ( не ти ) си зборува овде како му одговара и сите мислат дека се во право. Не дека и јас сум де. Не може секој ВМРОВЕЦ да се сити на ова што се случува. Инаку, што ќе кажеме за она што ЗЗ си го испратил семејството надвор од МКД баш кога почнаа нередите? Чудно? Никој не кажува конкретно што се случува туку се водиме по тоа што кажала вујната од трето колено.
Магично, баш во овој период, се избацуваат терористи од Улк, баш га Груевски ден пред тоа откажува посрта на Куманово, а и се зима 75 милиони евра, Човек и со една нервна клета ќе сфати што се дешава, и неутралец баш како што сум јас ! 17 се ближи, доказите за Монструм доаѓаат, глувчешката дупка е мала, нема од кај да се излезе веќе. Секој НОРМАЛЕН граѓанин во земјава знае што се случува, ама овој пат нема да им успее, нема да има крв меѓу нас и Алабанците. Како е можно НА СВОЈ НАРОД да му правиш вакво нешто еј? Толку ли МЕД ИМА НА ТАА ПОСРАНА ФОТЕЉА, па рацете со крв да ги мачкаш ГНЕВНА сум деновиве, гневна! Со господ напед ене го 17ти. Колку што начитав, имало 3 загинати полицајци, ако е вистина нека им е лесна земја, ПОСЛЕДНИ СТЕ! нема да има нови ! СРАМ И АРАМ, до ендеци сте стигнале со заканите, па уште и ПО ДЕЦА! Пу ПЛУКАМ ПО ВАС!
@ludoto19 чекај, сега ќе почнат да фрчат коментарите кај што ќе те направат ненормална некоја што го брани СДСМ..Страшно. Жал ми е за невиното население и специјалците што се повредени за кејф на Грујо да си седи удобно на фотељата. Ама ај не коментирам веќе, што повеќе читам коса ми се крева.
Значи се нервирам дека на тв ништо не кажуваат, а од сигурни извори знам дека 3ца има загинати. Уште се прават дека ништо страшно не се десило во земјава. Останете смирени...хаха.....смешки прави п.с. е дури сеа на канал5 таму горе поминуваат вести дека има 3ца загинати и 20 повредени...ќути што кажаа...
Форумот е место кај што секој може да си искаже мислење, мислам се уште е дипломатија овде нели Кој што сака ќе си каже на темава, нити СДСМ ги бранам, нити тие не се ништо поарни бре, никој не е поарен. Само се знае што и како е веќе.
Демек да немало простести на 17, Груевски направил војна?! Нормални сте? на 24 декември не ви исплаши никој, кога БЦ кршеше се, сега па...пусти занесени дека кузнае што прават. Бацуваат полицијаци, пишуваат статуси да умреле полицајците, да гореле ко факли, а денекса па се потресуваат оти умреле 3ца. Не сфаќате дека нема веза ова со вашите прошетки пред Влада или пак 17 мај? Србија испраќа 450 полицајјци на граница, вие мислите дека сте толку битни простествантиве, па сите ке паѓаат у несвест заради вас? Напад има од надворешни војски, не е битен Заев ич у приказнава. А тие што чекате да кажат за жртви, почекјте прво на домашните да им кажат, после вам.
Еве јас. Се пука уште, луѓе од таа населба ги напуштаат домовите, на ТВ не даваат се...СДК Ку-во е колатерална штета како опозициски град за водење политика и перење пари од ,,војна,,. Еве во живо гледајте на 24 вести...
se e scenario na Grujo, sram i aram da mu e, na dusha ke gi nosi zrtvite....treba da si totalno glup da ne svatish....se se pravi da se sabotiraat protestite na narodot....i eve nesto nemozam da svatam....se sobiraat vo site gradovi vmro po stabovite????? sto bi napravile tie vo ovoj slucaj?????vo voneredna sostojba se mobilizira policija i ARM a sto bi napravile kutrite VMRO vraboteni po instituciite???? ama naredba sto da pravat kutrite....a Zaev normalno ke go zastiti semejstvoto covekot se prepoti da go osvesti narodot....a nemu????? mu bilo super vaka....ke tera do kraj???? sepak mu e strav da ne udarat tamu kade sto najmnogu boli...a toa se decata...sto mu vredi posle se ako nesto im se sluci na decata....I imam uste edno prasanje do VMRO: zosto bi isceniral Zaev nemiri i vooruzeni napadi koga vidovme nekni kolku narod izleze na plostad a brojot ke se zgolemuva....zosto bi rabotil protiv sebe??? Trgnete go prevezot sto go imate i ke vidite deka se e maslo na vlada...zar ne vie cudno sto se e organizirano i na gotovs se i helikopteri i bolnici....nie eden sneg na sred zima go docekuvame nespremni...a ne nenadejni vooruzeni napadi....
@JustFun тоа што Заев го испраќа семесјтвото во Швајцарија е само доказ за тоа со какви убијци си имаме работа. Ти да објавуваш такви материјали и да знаеш дека овие кријат секакви убиства, нема да се плашиш за своето семејство? Пошо реално да ти кажам јас се плашам за моево семејство иако сум вака пасивна. Бејб, значи читам вмровци на нив срцето и се полни тоа што ги гледаа луѓето како се тепани на протестите. Но не сите вмровци, имам кажано порано. Познавам многу вмровци кои ми се добри пријатели, многу од нив или нивните родители се на функција. Овие со повисока функција се многу порезервирани и си ќутат пошо не се глупи и се свесни дека не е во ред и самите ми имаат признаено. Но овие, необразованите, клошариштата, што немаат леб да јадат, а лепат постери од Груевски во собите - е, тие се највулгарни. А мене ми е толку жал за нив,пошо немаат никаква информација. Не се биле на протести, а знаат се повеќе од мене бре, што сум била. Кога зборев на ситење мислев на оноа за протестите, ко да не знам, ако си добијам ќотек на некој протест одма ги знам тие што ќе кажат: е, ако и е на курвата. За некои работи размислуваме слично, фала богу дека секој сака подобра иднина. Но многу се неинформирани и многу се.... едноставно, глупи. Тие глупите се помало зло, но тек тие што знаат што се дешава и пак се во ред со тоа, од тие треба да се плашиме.
Ајде се надевам побрзо ќе заврши овој кошмар што трае повеќе од 12 саати, а бројот на повредени нека остане на толку колку што е сега. Да нема повеќе ни жртви, ни повредени. Господ нека им помогне на сите повредени, сите нека ги чува. И вујко ми (што е во специјална единица) бил од сабајле заминат во Куманово, а јас сега дознав. Се молам и за него, се молам за сите. Сите имаат дечиња мали, сите имаат семејства дома што ги чекаат. Треба тие гнасите политичари да се тепаат, а не да се кријат ко пи*ки. Господ нека ги казни сите политичари. Бел ден да не видат.
Искрено крвта ми е смрзната, од сабајле е мобилизарана моја најблиска особа и поим немам каде е и којзнае кога ќе дознаам... Не знам што да речам...не знам. Не може човек од претходно да се спреми за ова психички...
Голема жал и сочувство до семејствата во Гостивар кои денеска изгубија по еден член од семејството во Куманово. Што и да се каже, излишно е... Душата ме боли и можам да си умрам од тага моментално...
Искрено, во ситуацијава немам став, но не сум репер затоа што имам помината траума од истото и за мене се што е војна, се што е истрел е страшно нешто. Се што сака е се да заврши најдобро за СИТЕ, а не за поединци. А и рака на срце, интуитивно и со факти, со ставот не сакам да избрзувам, но... ништо не ми е јасно. Што се однесува до политичарите денес докажаа дека се безрбетни идиоти и од двете страни. Оној Заев, има муда како на зајак, Грујо веројатно е во хаос, па фала богу не ги ни има. Жалното е што во оваа реална гејм оф троунс, ние обичните граѓани сме оставени само на себе. Само да ви потенцирам што ме заплаши месецов уназад. Како што пишав, налетав на група бегалци кој знае од каде беа, пријавив, ништо не преземаа, се случи истото неколку пати, потоа татко ми ги сретнал исто, ми вика - не ми делуваа како Сиријци, Либијци, ама ајде да не зборам, пријавил, директно во полиција, тие хм ај шо знам, чекај записник, абе пушти ги... Горе-доле ми стана јасно колку сериозно се занимаваат со сериозни работи, а колку повеќе за бомбите на заев и раскалашениот режим и дневно политичките глупости. Место да стегнат коланот и да се фатат за сериозна работа. Државава има третман од нас, ништо поарен и поразличен уште пред да ни направат држава, баш сме онака нулта територија, секој се шета како на корзо.
Еве ме мене повторно. Како тоа очекувате официјални информации? Не ви е јасно дека во Куманово сеуште има пукотници? Лесно е кога безбедно седејќи дома, штракате по тастатурата, дигате тензии, смислувате сценарија и одеднаш сите сте политички критичари. Не е една личност во прашање, виновниците се во многу поголем број. Имајте малку осет кога се дрзнувате да плукате по првиот што ќе ви дојде на ум!!! На многумина во овој момент им "гори под нозете". Ама се додека не го чекате повикот дали вашиот брат, татко, маж, роднина е жив, мртов или некаде на средина, се додека не ви дојдат на врата за да ве евакуираат, се додека не го слушате звукот на хелихоптерот над вас или застрашувачките звуци од пукотниците, сигурна сум дека нема да престанете да лаете!!!