Зависи кој од каде е... На голем дел од дијалектите (посебно оние од Тиквешијата) реченицата им почнува им заршува со пцовки. Тие дури и мегу себе не си забележуваат на муабет од типот -Кај е таа братучеда ти да ја е**м? -Дома е да а е**м!! -Шо праве да а е**м? -Гледа филм да а е**м. И како сега да им сел утиш кога тоа да го е**м им е како добар ден? Јас пцујам ама ретко, мнногу треба да сум изнервирана за да испцујам.
Знам понекогаш да опцујам, знам и да се покајам. И знам дека најмалку сакам некој близок, кој ми значи да ме нарече со погрден збор, а да не го мисли (или пак можеби го мисли.. хмм?) .
Па не би рекла дека пцујам многу често, особено во поголемо друштво и пред непознати луѓе избегнувам тоа да го правам. Ама некогаш губам самоконтрола. А пред блиски луѓе, повеќе си пцујам и гајле си немам. Исто така и во себе знам да си опцујам онака сочно, ама тоа не се важи.
Па последно време ептен карам.Посебно на апаратите за домаќинство.Редовно се горам од релната, шта чеш. Пи*ка и матер уште еднаш
ааа од апаратура, мебел и секаков вид на нежива природа све е*ам редовно на човек како узречица може да речам мами*ето ќе ти го е*ам, ама никогаш дирекно не сум опцула зошо ме изнервирал некој или стварно му го мислам тоа... (како песната на Врчак - не сум таква јас )
Дали и колку пцуете? Зависи. Пред моите дома не, тешко да ми се испушти. Онака пцујам за време на натпревари, особено кога гледам сама и исклучиво кога игра Македонија или кога нешто ужасно ќе ме изнервира.
Дали и колку пцуете? Нели е псуење, или јас глешно сум слушнала негде. Инаку да, пцујам/псујам сеедно, и тоа често.
Не пцујам, колку и да сум нервозна, а и општо внимавам премногу што и како говорам.Никогаш не ми се случило во комуникација со луѓе да користам несоодветни зборови.Немам таква навика.
Пцујам, да, но во себе Пред други не користам таков речник зошто сметам дека е несоодветно И не сакам кога други пцујат во мое присуство
Никогаш не пцујам и мразам кога тоа го прават други во мое присуство. Не користам погрдни зборови, никогаш не се изразувам со грд/а , малку поблаго со неубав/ неубава и така
Е јас многу пцујам ,така ми излегува нервозата. Секако ,одбирам пред кого ,нормално ,но во глобала имам гнасен јазик