Јас работам неколку дена од дома неколку од канцеларија затоа што се менуваме по тимови. Сите ми се чудат кога ќе кажам дека од канцеларија ми е милион пати подобро за работење. Најпрво заради тоа што од таму сум каде каде повеќе сконцентрирана, мотивацијата исто ми е поголем едноставно се што ми треба за работа ми е таму. Дома често пати се соочувам и со технички проблеми, и со проблеми кога треба да остварам комуникација треба дома се да се стиши. Понатаму бидејќи се пренесувам со документи наваму натаму ептен внимавам нешто случајно да не изгубам бидејќи сешто може да се случи. Но, да, би признала дека најголем проблем ми е задржување на вниманието затоа што многу ми е подобро од канцеларија едноставно од таму сум навикната најдобро да функционирам.
Jас работам од дома, на почетокот работев само како некој дополнителен приход, но сега веќе си имам свој тим, и сум многу задоволна, бидејки не ми одзема многу време, заработката е солидна и најважно од се уживам во тоа што го работам..
И јас благодарение ба коронава видов еден нов свет за работа од дома и можностите кои ги нуди. Засега учам, ќе виде дополнителрн приход, а за понатаму ќе видиме.
Знае некој дали уште важи одлуката за работа од дома на бремени жени за време на прогласена пандемија од страна на СЗО? Го искористил некој ова право во последниве месец-два?