Работењето на новата влада и нејзиниот состав

Дискусија во 'Политика и настани' започната од RainBow, 2 август 2017.

1. Rainman

Rainman Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2015
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    86
    Не дека и јас сакам рудници, ама реално на народот касно му текна да распишува референдуми. Колку што знам преку 50% ( а најверојатно беше и 70%) од изградбата на рудникот беше завршена. Сите дозволи беа дадени од општините, се одеше по прописи. Сигурно е дека ќе има последици штом ќе има “бесплатни медицински прегледи за децата двапати годишно“. Плус огромен дел на земјоделски површини има во југоисточна Македонија. Ама би се избрукале пред инвеститориве, кои не се ништо виновни. Е заради тој срам владата нема да ги откаже рудниците, а башка како што спомнаа други, плаќање пенали.

2. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.608
    Hello Skopje calling. Ако е во Берлин поарно што седиш тука па и да коментираме на вакни тематики а?:^)
    Ако сака некој да запали, ќе запали, забранувал движење или не. Мештаните ќе запалат како што секогаш е случај, ретко се туристи или планинари или што и да е. Диктатурата се понадевав помина,ама ова бетер некој да ти брани кај да движиш.
    П.С. не е применета забраната, барем јас ко што се уверив денес, изгледа лажни информации се да се заплаши народот. Типична сдсмовска матрица-заплашување ко вмровскана-диктатура. Јбг врти сучи народот секогаш е е**на странка.;((facepalm)

На Lianna Anna, clen1 и Tamatam им се допаѓа ова.
  3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.310
    Допаѓања:
    259.462
    @sanjaeva податоците ми се од вработени во рудникот и од екологисти кои уште пред да почне процесот реагираа. Бугарски екологист беше против и за кратко време го снема.
    Лужењето е со цијанид за жал.
    Рудникот е во сопственост на братучедот.
    Прашајте вработени што се прави, особено ноќе.
    Зошто не успева никаква земјоделска култура.
    Киселината оди во почвата. Правот од рудата, значи купот се разнесува низ околината.
    Не зборам ништо на памет и не ми се информациите од никакви медиуми. Имам работено на проект па затоа и имам вакви податоци.

Последна измена: 7 август 2017
    На anaja1, friendy и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  4. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Договорот со Бугарија све било платено 20милиони евра во џеб кај Заев.

На Lianna Anna и carangigia им се допаѓа ова.
  5. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Јас колку што знам секое лето има забрани за движење по шумите/националните паркови.
    Не мора некој намерно да запали, може случајно од немарливост. Лесно се пали, лето е. Кревате паника затоа што има пожари, а не сакате превенција?
    Речиси никој од тие фудбалските фанови нема да остане а да ти оди по паркови или да ти ја шета државата. 90% од нив се дојдени да гледаат фудбал и да си отидат.
    Не реков дека е Берлин поарно, зошто воопшто и да коментираме за ова. Зборев како една држава која е веќе навикната на големи фудбалски настани се справи со ситуцијата, ние потфрливме.
    Таму хотел од ранк 3-4 ѕвездички не беше ни 400 евра од вечер, а не 2000. Таму пивото беше иста цена како и секогаш, колку ќе биде тука? Таму ден потоа не се ни познаваше дека нешто имало во градот, тука можам да се кладам дека утредента ќе те дочекаат лименки од пиво и ѓубре на сите страни. Штама, мртвило, недела беше ни еден маркет не работеше, после 9 било кој ден ни еден маркет не работеше, а тука во "битниот град" продавачки работат од јутра до сутра во маркети за мизерни плати, и празник и делник.

На НаталиЛили, cresa-jagoda и JuLleE им се допаѓа ова.
  6. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.608
    Total off(facepalm). Мене ме заболе за фудбалот и во Берлин или Скопје поарна е фудбалската организација. Мене ми е битна слободата на движење. А пироман еднаш навек исто. И шо толку се потресе за фудбалерите. Ќе се изнамочаат насекаде и ќе го изгаснат пожарот. Она детенцето во некоја си војна од Белгија ли кај ли беше што се помочало на бомбата и спасило од многу штетни последици па во ЕУ дигнато му е спомениче како мокри. Ете нив во ген им е да мочат и гасат и превенираат од штетни последици. Што се притресе ти за фудбалерите и кој до кога работел. Божем ако не е купот кутрите продавачки немале да рмбаат пак од јутра до сутра. Па ако не им чини нек си даат отказ да не ти се притресува тебе душичето. Бадијалџии народ, не ја што праам, не комшијата што праи туку се што праи на лошо да му иде(facepalm)(facepalm).

Последна измена: 7 август 2017
    На Abeja, veteruska и carangigia им се допаѓа ова.
  7. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Тотално ми ја утна поентата на мислењето, воопшто немаше врска со фудбалот.
    Како прво, кога не било забрането движење по шумите и националните паркови во лето?

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Tamatam

Tamatam Активен член

Се зачлени на:
    12 јули 2017
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    160
    Што не ми реплицираше на мојот пост? Ем ме прозиваш ем бегаш.. Аргументи?!? Или слабо.. @DAngel

На carangigia и AURUA им се допаѓа ова.
  9. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Реплицирав и милион пати те прозвав за контрареплика, зошто ти не се јави?
    Аргументи, или слабо?

10. Tamatam

Tamatam Активен член

Се зачлени на:
    12 јули 2017
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    160
    Ја доби мојата контрареплика, пролистај убаво голема си! @DAngel
    Него ме интересира, ако добиете партиска наредба да ги правдате мигрантите за кои што ќе прави Заев нови населби, би ломотела пак на форумов?? :wasntme:

На Bitter-Sweet, Abeja, Aquamarine93 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Да, видов, извини си терав викенд :wasntme:
    Во општините кај што има над 20% албанци во администрација се вработени само албанци и сега, за останатите општини не важи законот.
    Не ми е гајле кој е на власт, уште овие неколку години да ги проживеам во државава па пут под ноге :) Не сум на државна работа и воошто не ме занима што се случува со неработниците во администрација. Еве им шанса да научат некој друг јазик, зошто да не.
    Моето дете ќе расте најмалку билингвално, ќе има родители кои зборуваат различни јазици. Плус ако живееме во некоја трета држава, еве ти три ;) Ич да не се грижиш

На cresa-jagoda, JuLleE и Someonespecial им се допаѓа ова.
  12. Tamatam

Tamatam Активен член

Се зачлени на:
    12 јули 2017
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    160
    Ако не те занима немој да браниш двојазичност!
    Секое добро :* @DAngel

На carangigia и Βικτωρία им се допаѓа ова.
  13. Βικτωρία

Βικτωρία Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    3.668
    Сериозно не ти смета???За каква економија збориш?Далу слушна дека ако ти дојде албанец на работа и не знаеш албански ќе ти ја скратат цела плата?

На Bitter-Sweet, carangigia, AURUA и 2 други им се допаѓа ова.
  14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.310
    Допаѓања:
    259.462
    Цитирај ми го членот каде ова се предвидува?
    Пример Струмица или Дојран нема албанци 20% и нема ни да има двојазичност. Во останатите општини си има албанци вработени или ќе има преведувачи. Казни веројатно ќе има ако им е ускратено правото да бидат услужени на албански или ако не се применува законот, а не ако јас не го знам јазикот.
    И не толкувајте вам како ви одговара може?
    На темата сешто прочитав, некои коментари отидоа предалеку, да не насочувам, туку секој со своите интереси. Овде би се повлекла. Вие останете и оправувајте ја државата и глумете патриоти.

На poenta, simonka93 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  15. Tamatam

Tamatam Активен член

Се зачлени на:
    12 јули 2017
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    160
    Сите се повлековте зашто постапките на Заев ја уриваат државата. Нели беше едноумие и само трубевте дебати дебати. Ќе се отворат дебати (омилена реченица на Заев). Досега се на сила и шверцерски беше избуткано - Дебати 0!

Него ме интересира па прашањето е и до тебе, ако добиете партиска наредба да ги правдате мигрантите за кои што ќе прави Заев нови населби, би ломотела пак на форумов и кои би ти биле аргументите?
    @JuLleE

На Rama и carangigia им се допаѓа ова.
  16. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.744
    Допаѓања:
    7.562
    Од каде сега излезе тоа дека Македонците,мора да зборат ал.Па тие ќе одат на шалтерот кај што некој,а е запослена по рамковен договор

На Tanjamm, referentka, poenta и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Βικτωρία

Βικτωρία Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    3.668
    Гледај повеќе вести,може и ќе слушнеш,а и логично е во двојазична држава тоа,исто како во мк да не знаеш мк,така и со алб.

На Rama и carangigia им се допаѓа ова.
  18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.310
    Допаѓања:
    259.462
    Се повлекувам оти ми здосади да коментирам се едно исто и да дебатирам врз основа на спинови.
    Жал ми е што ќе те разочарам ама јас во штаб досега немам влезено, но не кријам дека сум партиски определена. Ставовите овде се лично мои, доволно сум образована за да знам да разграничам што е добро, а што не.
    Знам и како во вашиот штаб се одвиваат работите оти ми беше под куќа. Така да, што да ти кажам, продолжи и спинувај, може некој ќе се најде да ја продлжи "дебата" со вас, доста ми беше толку години.
    Кога некој ќе почне да зборува за криминалот на Вмро, тогаш да, ќе дебатираме. Сега не. Ако сакам да читам вакви глупости, ќе отворам Курир.
    Тролање, тролање и само тролање.

На anaja1, Tanjamm, referentka и 4 други им се допаѓа ова.
  19. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.663
    Ацо Ангеловски „полицаецот Ацо“ извади огнено оружје и пукаше во сопствениот народ на 27 април. Наместо затворска казна Ацо е поставен за началник на Шестата управа во МВР. АЛО НАЧАЛНИЧЕ?

Ве молам отстапете, ќе пукам, го дигна пиштолот, полицаец сум, предупредувам, ќе пукам. И праша, ќе пукам претседателе, пукнете еднаш во воздух и оп застанаа малку другите, не беа доволно уплашени, тргнаа да му го земат пиштолот, пукам уште еднаш, пукна уште еднаш, двапати“, рече Заев во емисија на телма. Патриотите кои сакаа да си ја одбранат државата од уништувачите сеуште се во затвор и не се аболицирани.

http://infomax.mk/wp/пукаше-во-народ-поставен-за-началник-з/

Утре 8 август се 16 години од загинувањето на десет припадници на безбедносните сили на Р. Македонија беа убиени од албански терористи со зољи и минофрлачи. Утре ќе им оддаде ли почит Таљат?
    З.З казни ќе има 5 просечни плати за службениците, 5 000 евра за институциите кои не ја почитуваат двојазичноста. Тие што не веруваат во двојазичноста и казните за нејзино непочитување нека го прочитат член 22 од Законот.
    http://kurir.mk/makedonija/vesti/za...te-koi-nema-da-ja-pochituvaat-dvojazichnosta/

На Rama, Lianna Anna, Tamatam и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.608
    Ама што се мачиш да докажуваш,објаснуваш. Ти вели не ми е гајле за држава, двојазичност, кој кога убивал за која кауза. Ти вели гајле ми е стабилна плата да има па ако треба на албански ќе ломоти на работа.(facepalm)Душата за пари ќе си ја продадат,а ти се трудиш...џабе.

На Rama, Lianna Anna, Tamatam и 1 друга личност им се допаѓа ова.