Како воопшто не ти е срам да коментираш за Бубо Каров, т.е да користиш погрдни зборови за да опишеш една македонска легенда. Дали му е местото во политика или не, е дискутабилно, но никој неможе да го негира фактот дека покрај сето сивило во државата приредено од политиката, единствената светла точка беа токму тие К-15. Воопшто не ти требаат такви прости изјави.
Што е така? Што има реално во тоа? Понесени од стокхолмскиот синдром, всушност сите ви изгледаат како непријатели...
Па Цацко дудлаше кај Заев долго време и сега си доби награда, исто како и цела армија "советници" @GrimTheReaper
И да е така, не заслужува? Зарем, не се собиравте цела фамилија во 20 часот, од најмлад до најстар да гледате К-15? Зарем, тој еден саат додека се емитуваше, заборававте на сите проблеми и до последна солза не се смеевте? Ако некој заслужува нешто од некого, тоа е он. Јас би го наградила и повеќе од тоа.
@GrimTheReaper леле finally someone said it, да си ми жива и здрава, девојко! За мене ниту квалитетот и објективноста на досегашните сезони на Фчерашни не може никој да ги оспори ради влегувањето на Јована во влада, а камоли фактот кои легенди се со години К-15 заради вработувањето на Бубо. Ниту вмровци, ниту исфорсирани ,,богови на објективноста“ ала Јоци што едвај чекаат да исплукаат у поим буквално сѐ и сешто.
Ангела Меркел живеелa во изнајмен стан, готвeлa чорба од компир и сама влечeлa ќеси од продавница. Ех, Ангела, Ангела, да живееше во Македонија досега ќе возеше мерцедес од 600.000 евра, ќе пушташе телохранители до бакалче, ќе јадеше месо од коњ, ќе имаше 5 стана и неколку милиони евричи на конто. Ама пуста Германија... Затоа учи македонски B2 дури си помлада
Тоа е точно, израснав со К-15 и уште се раскажуваат тие скечови ама зборам за скечови пред 2001 година или кога и да беше. После тоа стануваа побледи и побледи и на крај почнаа да прераскажуваат вицови на кои им го знаевме крајот. Да не азборавиме имаа телевизии две, имаа кафана, имаа некоја фирма исто - све пропаднаа и за тоа не беше крив ни ВМРО ни СДСМ. Сега ете Миле си отвори портал си тера, Тошо отиде во Австралија а Цацко изгледа не се снајде па му текна да глуми жртва на режимот.
Што е проблемот крајно со Цацко? Да не е убиец или терорист? Ок си е, сигурно има школо, а тоа дали имал бизнис па пропаднал е лична работа и нема врска со ова. Видовте ли дека Таравари си ја вработил Шкодране Дарлушта, терористка од 2001. Имаше изјава на вести деновиве. Гуглајте, ќе ја најдете си пушка и униформа на Липковска брана, а вие за еден Цацко се буните.
Цаки од шарена револуција го ставиле директор на економските зони па тој трезен не бил никогаш, на страна што не знае да збори
Не е работата дали заслужува, туку дали е квалификуван за позицијата? Зошто нели, гласавме за промени, гласавме против партиски вработувања. Се мрчеше против патните трошоци на Бонева ама кога пратеник на сдсм ги зема, некако се молчи. Се крекаше Соња Тарчуловска кога се вработи ама се кути сега за Цветанка Ласкова. Ужасни се вработувањето на Лешковски, Васиљ и Петров, плукањето во лицето на народот се. Едвај еден месец на власт и од сите паметни и корисни промени што можеа да ги направат, битно ќе го менуваат законот на пушење. БРАВО!!! Идиотизам на ниво. Во цел (нормален и развиен) активно се работи на кревање на свеста дека пушењето е сериозно опасно по здравјето, ние одиме назад, ќе им се удвараме на пушачите и газдите на локали, кој го е*е народот. Како човек со хронични синуси, не можам доволно да објаснам колку сум лута поради ова. (Инаку, кога се рашири веста за промената во законот, знаете кој се потепа бранејќи ја? Лешковски и компанија Вмро да го вратеше пушењето, мислите дека ќе ја рационализираа одлуката? Не, туку ќе удреа во групна хистерија како Грујо не труе и како пушењето е опасно по здравјето. Ама, чим некој ти дава плата, ќе играш како што ќе ти свират) Очекував дека ќе бидат самокритички и дека ќе учат од грешките на предходната влада. Очекував дека ќе го осетат пулсот на народот и дека ќе ја оправдаат довербата која неопределеното гласачко тело им ја укажа на минатите избори. За жал, далеку се од тоа што можеа и требаа да бидат. Мој досегашен впечаток: и по вмро-вмро. Едните не чинеа ама за жал, и овие сегашниве не се ништо подобри. Очајно ни треба трета опција.
Кој пулс на народ кога народот не ги сака, изгубија на избори а ги донесоа странците на мускули за да ја разнебитат и така на колена фрлена Македонија. Затоа на локални ќе губат како магариња. Најмногу од своето членство и симпатизери кои останаа прелажани.
Проблемот е што сите овие луѓе трубеа за партизација, за вработување со партиска книшка и сега сите си се напикаа преку ноќ во администрација. Истиве не бираа зборови за вработените во админстрација - пијавици, лебарки, од наши пари живеат и тн. Еве јас на форум само ќе кажам дека неговото вработување е без врска и глупо, нема оправдување. Нема да се спуштам на нивно ниво и да викам од мене живееш, јас те хранам.
Не можеш да го споредиш едното со другото. Секое прекршување на институционална рамка си има своја тежина. И за секое, соодветно се одговара. И ако веќе споредуваш, тогаш, излегување од рамките на Уставот е еднакво лошо, ако не и повеќе од првото. За истото се одговара кривично. Не е мал гревот на Заев, да ја реформира државата и да ја оспори нејзината унитарност. Не можеш да тврдиш дека Груевски пратил Македонец на Македонец, само затоа што Заев така рекол. А човекот е рекол-порекол. Ми се слоши од видеото на Џиа погоре. Од човекот во него, од неговите зборови. И Тони Михајловски е еден од легендите. Па го убија од плукање зашто влезе во политика. Бубо Каров, уствари Цацко, е еден од моите омилени ликови. Ама тоа не го менува фактот дека има од него подобри и посоодветни кадри. Кога веќе се јавни личности, а уште повеќе од тоа, влегуваат во политика, треба да се подготвени на секакви критики.
Во право си за трубењето и на крај ќе испадне дека на сите им е гајле само за функцијата. Но, да им дадеме шанса и дотогаш да не си вадиме очи меѓу себе Македонци со Македонци.
Не знам дали Заев ќе прати Македонец на Македонец и дали ќе тужи бранители, но ми се допаѓа што ги врати Ангелов и жена му. Тие луѓе се образовани и способни. Ако не ти се верува дека беа пратени, отвори на фб Владо Черноземски и читај еден од тепачите на кого се лути, на тие што ги пратија да тепаат. Тој грев за мене е преголем. Нема бришење на таа грешка. За мене е антиМакедонец и глас никогаш веќе од мене, а сум гласала за него во 2006. Кога му сврте грб на Љубе и го оцрнуваше, за мене тој стана предавник кој сврте грб на својот народ.
Не верувам во се што е напишано. Уште повеќе, зашто истото може да биде и платено. Мал милион примери се такви, во наша држава.