Работењето на новата влада и нејзиниот состав

Дискусија во 'Политика и настани' започната од RainBow, 2 август 2017.

1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.310
    Допаѓања:
    259.460
    А за камповите ти се веруваше оти и тоа се пишуваше и спинуваше. Или разликата е од каде доаѓа.
    Едното пројдува, другото не.
    Како беше она твоето - двојни аршини.

На Mishela, cresa-jagoda, Tanjamm и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    20.166
    Така беше. Двојни аршини. :D

Не. Не верувам во обични напишани текстови и постови. Ама ако не се лажам, за истово постои документ. И Чка, дел од истиот тука постави.

На carangigia му/ѝ се допаѓа ова.
  3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.310
    Допаѓања:
    259.460
    Значи и @zhap4e отвори и посебна тема и се дообјасни, беше само некоја предлог Стратегија, врз основа на она која што веќе ја имало. Ама е отфрлена и кампови нема да има. Министер деманитраше и вие пак.
    Како човек да ви објасни дека кампови нема да има.

На galapce, referentka и theowndemon им се допаѓа ова.
  4. Lianna Anna

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    20.166
    Не тврдам дека ќе има. Само се сомневам. Секој Закон, пред да се донесе, е прво предлог. Исто е и со Предлог-Законот за јазици.

Феминката објасни зошто ја имало првичната стратегија.

На луѓе, рече-порече, исто како да не рече, јас не можам да им верувам.

Не сум слепо на страната на ВМРО, си ја имаат и тие мувата на капата.

На carangigia му/ѝ се допаѓа ова.
  5. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Објаснив што е и како е со Стратегијата, ама... како си ја тера(ла) министерката работата и до каде планира да ја тераат, @JuLleE не можам да знам. Ете, од синдикатите се бунеле што не биле консултирани. И други исто се бунеле што нетранспарентно била правена Стратегијата.:)
    Во врска со синдикатите.. од како е почната Царовска, не и е прв пат да налета на судири со нив :) Навика и станува да ги прерипува изгледа. ц Ко да на друго место да е министерка, не во труд и социјала.
    Плус, слабо следам вести па... нема што да ги правдам нит сдсм нит вмро.

На Aquamarine93, JuLleE и theowndemon им се допаѓа ова.
  6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.310
    Допаѓања:
    259.460
    Те тагнав дека ја отвори темата и беше поупатена. И дека мене ме сметат за штабски активист па што и да пишам го сметаат за не точно.
    Ако сум нечиј подржувач не значи дека сум слепа и ќе правдам криминал и неправди.
    Нема врска. Ајде ќе чекаме да се формират камповите.
    Ма доста се објаснувам веќе.
    Секој овде си тера личен интерес и до недоглед ќе се расправаме за Вмро или Сдсм.

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Лианке, еве јас ќе ти кажам оти сум меѓу тие што, да, ги плукаа и изгубија секаква почит кон Тони Михајловски, Владо Јовановски, Јелена Жугиќ како уметници заради нивната поврзаност со ВМРО и Заедничка Македонија, а сега тоа не ми е случајот со Бубо Каров.
    Знаеш зошто? Бубо Каров нема да го најдеш да се пцуел и колнел со најпогрдни зборови по фб како Михајловски, ниту да зборел за војни, експлозиви и ноќи на долги ножеви како Владо и Јелена.
    Не знам еве, дури и во понашањето на јавни фаци што евентуално ги застапувале, ВМРО ми се пак поодвратни.
    Да се разбереме, не дека ги оправдувам тие вработувања на јавни фаци без соодветни квалификации, ама плукање по сѐ што правеле едни К-15 заради тоа ми е ту мач. Бубо Каров и К-15 не се еднакво на Лешоски и Петров.

Ти се надоврзав оти сметам дека само со тебе можеме разумно да се разбереме :D и знам дека е малку офтопик, но навистина ни треба поопшта тема и за споредби...

Последна измена: 11 август 2017
    На Sesil, Mishela, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    ВМРО-ДПМНЕ константно се против Тиранска платформа, Бугарска платформа, бегалците, но дали ВМРО-ДПМНЕ ќе ги укинат сите овие спорни договори и закони откако ќе се вратат на власт? Или ќе се педерчат и буљашат дека СДСМ го изгласале и тие не се криви? Некако многу двосмислено настапуваат, а такво нешто не чув директно дека ќе ги укинат.

На Lianna Anna му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lianna Anna

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    20.166
    Лелејј Специ. Со тебе ли тука да се расправам?! Се шалам. Срчкај колку сакаш на вакви и слични теми на кои имаме спротивни размислувања. Знаеш дека не се љутам и пак ќе те сакам.

Цацко ми е омилен лик. Озбилна сум. Растев со К 15. Пак би да ги следам, без разлика на фактот политика. Ама, види сега. Бубо Каров беше гостин во емисија кај Борјан. Ако не се лажам, тогаш изјави дека му понудиле пари да влезе во политика. Но дека тоа не е неговата цел и сака да стои на страна од истата. Бубо е советник на министер без ресор.

Ако тогаш одбил 5 милиони, за колку пари влегол сега?! Оти стоеше на тоа дека нема нешто што ќе го убеди во спротивното. Љупчо Каров беше дел и од протестите пред МРТВ. Беше дел од критичарите на ВМРО и држеше говор пред МРТ. Нормално е да се сомневам дека за истото е награден. На исто мислење сум за Тони, Јелена, Владо.

Можеби Бубо критикувал со поинакви зборови, но факт е дека имал страна која ја застапувал. Не му ги паметам говорите за да кажам точно, но знам што изјавувале овие другиве. Тони, Јелена и ним слични, не ги оспорувам како шоумени, заради несоодветен вокабулар. Иако морам да признаам дека воопшто не им доликува и да, неколку пати ми се згадило од истото.

Тоа така, оти тука не го врзувам фактот дека не секогаш бираат соодветен речник. На страна глумата, на страна политиката. Ќе беше убаво и тие така да гледаа на нештата. Па побогу, редовна сум и прва на театар. Ако гледав се низ призмата на политиката, тогаш треба од се да си скратам.

Тоа што Бубо е СДС, ич не значи дека јас како шоумен не го почитувам. Ниту тоа што Тони е ВМРО, значи дека го почитувам повеќе од Бубо. Лешо е поет и го читам по некад, без разлика на вработувањето. А Бубо е за мене многу повеќе од него. Но тоа не е мерило за вработување.

А, ако правам разлика меѓу Бубо и Тони на пример, можеби и нема да бидам успешна. Оти секој од нив има свои вредности кои ги поседува. Зборувам за оние кои им прилегаат, не за политика.

Бубо, Тони, Јелена, се одлични во својата работа. Јас само не мислам дека ним им е местото во политика. И не мислам дека е во ред да се плука по еден, а да се оправдува другиот за истото. За сите овие, важи она, "парите го вртат светот". На жалост, департизација во ваков контекст, никогаш нема да се случи.

На AURUA, Aquamarine93, Nausicaa и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.698
    Допаѓања:
    14.165
    Јас зборувам за човек кој отиде да се тепа во Собрание и сега не смее да се врати во државата, во бегство е. Неќе да е исмислено. Влегол, се тепал, го пратиле и сега се кае за бељата што ја направи. Секој ден пишува дека отишле со надеж дека ја бранат Македонија, а за неколку часа истото ДПМНЕ ги нарече насилници.

11. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.663
    Знам за кого збориш, но воопшто не си во право.Тој човек отиде мирно да протестира, за тоа време во Собранието нелегитимно се избира Преседател кој беше командант во 2001, како се чувствуваа фамилиите на загинатите македонски борци? Никој од никого не беше пратен тој ден да влезе во собрание. Тоа го направија саноиницијативно, но многу се навредени од постапката на ВМРО што ги нарече насилници.
    Јас сакам аболиција за овие македонски браќа. Заев дури и учествуваше во шарената револуција фрлаше боја со шарените, а ВМРО ги нарече насилници луѓето кои сакаа да си ја заштитат унитарноста на државата и тоа им е огромна грешка. Каде се гаранциите на Иванов? ете непостоечката тиранска платформа се спроведува на дело.

Сдс со нивните навреди и понижувања успеаа најголeмиот инвеститор во македонскиот спорт Сергеј Самсоненко да си замине од Вардар. Порано мислев дека сдс сака само да дојде на власт, но сега сум сигурна дека тие работат само за уништувањето на Македонија. Еве еден статус на суканицава. Доликува ли вака да се однесува еден министер?

Жалосно е колку си го мразат сопствениот народ. Еве еден линк од infomax.mk знам дека обожавате нив да ги читате
    http://infomax.mk/wp/зоран-заев-и-стефан-радосни-се-радуваа/

На Lianna Anna, Tamatam и Βικτωρία им се допаѓа ова.
  12. edenandrej

edenandrej Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2017
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    932
    Дарко Лешоски е нов претседател на Струшките вечери на поезијата. Ноу комент.

На Lianna Anna, theowndemon, Nausicaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.203
    ^ Резил...

На НаталиЛили, Lianna Anna, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  14. edenandrej

edenandrej Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2017
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    932
    ^
    шта речи а не заплакати.

На Lianna Anna, theowndemon, Tamatam и 2 други им се допаѓа ова.
  15. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
  16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.310
    Допаѓања:
    259.460
    Лешо претседател(facepalm).
    Не, дали се нормални?
    Па има и други активисти кои се далеку поарни од овој.
    Дно.
    Лешо е новата Каракамишева, колку функции доби не знам.

На BoaVista, oblace1, НаталиЛили и 12 други им се допаѓа ова.
  17. Tamatam

Tamatam Активен член

Се зачлени на:
    12 јули 2017
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    160
    Проблем е што стручните и чесните останаа на улица а се напикаа на овој/на оној и по лична линија без никаков обзир на стручност.
    Ден Дончев од ВМРО НП директор на фонд за здравство(facepalm)(facepalm) @JuLleE

На Lianna Anna и Βικτωρία им се допаѓа ова.
  18. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Ние коњот го продадовме,па сега за самарот ќе се секираме.

Некои од најголемите поддржувачи на СДСМ, тука, пишуваа..оккк да Шеќеринска е таква, ваква, онаква, Заев е ваков, таков, онаков...ама да им дадеме шанса. Или уште по шминкано...не ги сакаме ни овие, ама оние претераа.

Што сега паѓате во несвест за секоја доделена функција?
    Нели секој заслужува шанса.

Иако, дадената шанса до сега и не ја користат баш добро.

На zhap4e, Lianna Anna, elimkd и 2 други им се допаѓа ова.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.310
    Допаѓања:
    259.460
    Што ако сум пишувала за Заев и Шеќеринска дека се ок и заслужуваат шанса. За нив конкретно сеуште си стојам на истиот став. Ама пак ќе кажам ако сум подржувач на Сдсм не значи дека сум слепа и дека не ми се допаѓаат некои работи како кадровските промени.
    Туку очекувате промени кога на пример Вмро опструира се, прави циркус во Собрание, Хорхе заминал и не потпишал за ребалансот на Буџетот.
    Труд и социјала воведоа некои новини, Министерството за земјоделие исто. Образование има промени. Но од толку спинови и опструкции на опозицијата, и ова е успех.
    Јас сум од други работи разочарана и не кријам и ќе плукам и критикувам.
    Ако пак, лошо работат и се копија на Вмро не ни гласам на наредни избори.

На oblace1, Mishela, galapce и 4 други им се допаѓа ова.
  20. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Јас зборам за оние кои пишуваа дека Шеќеринска и Заев и Дамјан и ...не се среќен избор ама заслужуваат шанса.
    Ти имаш свој став дека горенаведените се ОК, па затоа моето мислење не се однесува на тебе.

Опструкција? Па СДСМ беа виртуози на таа проблематика своевремено.
    Јас очекувам, барам, сакам многу.
    Не се ситам ако оваа влада не успее.
    Неуспехот би бил заеднички. И на владата и на народот.
    Со фар...разочарувачки.

На Tamatam и JuLleE им се допаѓа ова.