Работењето на новата влада и нејзиниот состав

Discussion in 'Политика и настани' started by RainBow, Aug 2, 2017.

1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Неуспехот би бил поразителен за нас како народ.
    Ова ни е како шанса и ако се однесуваат како претходните, што да кажам освен катастрофа.
    Се надевам дека ќе одговорат на барањта и очекувањата на народот.

galapce, Someonespecial and kukla21 like this.
  2. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

А овој Лешоски си ја најде украдената јакна? :rofl:

3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Сега ќе си купе 10 такви:D.

4. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Луѓето на 27 април беа пратени, а дека беа пратени за мене доказ е тоа што полицијата со прст не мрдна, а пратеници од ВМРО им ги отворија вратите. Пратеници јадеа столови по глава повеќе од 2 часа. Па што е Македонија, Палестина? За тоа ВМРО порано сум гласала, но никогаш повеќе. На избори ќе одам секогаш да гласам, но ВМРО мислам дека веќе со ништо нема да ме премисли и да ме убеди дека е партија која работи за својот народ.

За Лешоски јас не знам што е работава, ама тој пишува неписмено, се гледа дека е неначитан. Така како него ќе пишува секој просечен Македонец, но тоа не значи дека е поет. Ние го имаме Никола Маџиров, поет од светски ранг, нон стоп добива награди надвор и ја промовира Македонија. Како не им текна на него? Ние овде промовираме квази вредности, такви како Лешоски итн. Но, денес читав Митко Гогов поетот од Струмица како го навредува, пцуе, го вика педер. Тоа па на што личи?

5. +++

+++ Популарен член

Не се сетија зошто Маџиров не е „шарен“ а не се дружи исто така со „ќосиња“. Исклучиво само со книгата се дружи..

6. Tamatam

Tamatam Активен член

Zaljubena26 likes this.
  7. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Дрзава :|
    Сликава била објавена пред 15 години . Не го оправдувам ова , но , дали човеков тогаш имал некаква врска со политика ? Како и да е . Него не му личи вакво издание ни најмалку , ниту на сајтов што го објавиле ова . Барем да немаа печатни грешки во текстот (facepalm)

8. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Тој е македонска легенда. Еден ден училишта и улици ќе го носат неговото име. Македонија не си ги цени своите луѓе. Позната во светот, ама малку познат дома, посебно од обични граѓани.

+++ likes this.
  9. Cka

Cka Форумски идол

зени.jpg
    Ова првава влика само демек малку жени ставиле директори. Иако јас искрено не сакам именувања само заради тоа што некоја е жена, ама па толку ли немаат салам жени у партија? лешо.jpg
    Именувањето на Лешоски па.. дечкото не знае да зборува. Вработен у Влада ко ПР, а сега и претседател на Струшки вечери. А он НИКОГАШ не бил на Струшки вечери. Ниту читал нешто свое таму. Напишал некоја книга (една мислам) и ај претседател на една од најбитините манифестации у државата. Ништо чудно ако никој од фелата не се појави бидејќи ова е навреда за нив. мери.jpg
    Полека па овие сите криминали ќе си ги кажат уште неименувани. А најзафркнати испаднаа оние што мислеа ќе ги стават нешто, па сменија партија и на крај ги извисија. Знам еден му викаа иди на протести, ти ќе бидеш следен директор, и оп... ставија анонимус. Овој веќе ни од тие ни од тие ќе биде директор. полицаес.jpg
    А ова па... да се сличеше ова во време на Гордана Јанкуловска сеа соросоидите ќе беа на улица, ние си кутиме. Едното дете се бори за живот, тоа 17 годишното. Другото е надвор од животна опасност.

Исто, вчера умре девејче на 26 години од слепо црево, од клиника ја вратиле дома. Огненчо педерчо сега да беше Тодоров, одма ќе почнеше со Министер за смрт, ама сега Сорос не плаќа за тоа...

Тажно е што сите овие ликови изгубија личен кредибилитет. Дека се за што се бореле било пари и функции. Пола ги напикаа, пола им ветуваат за следни избори, оти сега не можат да именуваат и вработуваат. Уште една тура избрукани ќе има.

Тажно е што тие луѓе имаат родители, роднини пријатели... и пред нив се посрамотија. Понекогаш образот е побитен од парите. А овие сите шарени, имаат ѓон образ, црн.

Исто загаденоста сте ја виделе деновиве? У сред лето? Еден не излезе со маските на протести.

Ова погоре може не е директно врзано со темата, но сите овие навројани се вработени од моменталната влада на државни пари, па верувам дека е океј да се коментираат.

10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Ска од МЗ велат нема пријавено таков случај и побараа да се пријави. Ај да видеме разрешница. Туку истите доктори се, како по менување на власта и нивното лечење за 2 месеци ќе се смени. Таравари ја има една од најтешките работи за средување.
    Многу од членовите на Вмро не го сакаа Тодоров и јас мислам дека му нема рамен. Да видеме разврска може?

За ранувањето на децата веќе има реакција и внатрешна контрола. Во време Вмровско се сеќаваш како се затшкуваа работите, само да те потсетам за Мартин Нешковски.

За Лешовски уште ли да плукам, овде сме согласни. Дно.

А и околу назначувањата и вработувањата. Јас не знам како вие критикувате. Да се разочарани другите е сфатливо, ама вие? Па 11 години неписмени луѓе беа назначувани за директори па и министри. Како тогаш не ви пречеше не знам.
    Јас за овие ќе критикувам оти и тогаш и сега ми пречат, ама вие сега за се имате коментар или пак, сега тешко е кога се смени власта.

kukla21, galapce, sjdgo and 5 others like this.
  11. Cka

Cka Форумски идол

Јуле, цел пост ти е - вмро да не беа подобри. Вие викавте вмро биле лоши сдс добри а сега за секоја грешка вмро арни ли беа. Чим сте исти што ќе им е на народ промена?

А за луѓето нормално дека се бунам. Знаеш дека абер немаат за секторите за кои се одбрани? Лешо за Струшки, Цветанка за култура. Брука. У светски рамки е признато СВП. Лешо сите не брука не само вас. Не сте поарни ич. Џабе промена. Само за Васиљ да лапа 45 000. И Цацко.

Lianna Anna, Aquamarine93 and Tamatam like this.
  12. LBC

LBC Истакнат член

Се згнаа да мењат кадар место да поработат. Полека малце, моеше да почекаат избори барем. Не ми изгледа дека ќе е сјајно за нив.

Tanjamm likes this.
  13. Tamatam

Tamatam Активен член

Кој кадар? Ден Дончев ли? Љупче Н. што му изгорија шуми и пасишта а он си го лади у Шпанија?? Или пак Роберт А. со чиишто слики веќе се тера мајтап на велико. Па да беа тоа од некоја вмровска министерка ми се чини дека револуционерно движење ќе покренеа гореспоменатине соросоди!

14. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Ај веќе култниот пост за украдената јакна, ете, да го припишеме на нервоза и истурање фрустрации, ама изјавава?
    „А знаете што е подосадно од книжевна критика онака мераклиски да седнеш и да слушаш?! Поетско читање! А од поетско читање?! Поетски фестивал! Да, да, со сиот простаклук го зборувам ова.“
    И овој сега е претседател на Струшки вечери на поезијата, нашиот најреномиран културен настан...

kukla21, oblace1, galapce and 11 others like this.
  15. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Лелел статусот на Лешоски, пцовка до пцовка. Таман и да го мисли тоа не треба да го пишува. Што кажа во тој саттус, освен што навредува и покажува дека ниту литературно не знае да пишува, мајчиниот јазик не си го познава. Абе се знае што е поет, писател, прво треба правопис и правоговор да знае, да е начитан, да има книги, промоции, награди. И книгата му е таква како статусот од фб.

Јас порано знаев да пишам некоја критика на фб, иако јас сум граѓанин, не сум функционер и не сум во Влада вработена, но вакви луѓе мора, мора да внимаваат каде се појавуваат, што зборуваат, како се облекуваат. Тие треба да се кремот во општеството, а не отпадот.

Lianna Anna and LBC like this.
  16. LBC

LBC Истакнат член

Кога директор е пешко што очекуваш !?

Cka likes this.
  17. Cka

Cka Форумски идол

Исто така глупа одлука е директор на Институт за туберколоза да е ГИНЕКОЛОГ. После да не се замараме кои ги ставаат за директори нели?

Сега ќе најдам и име...

А И Рашковски на жената мајка и ја стави у второстепена владина комисија.

Tamatam, Lianna Anna and LBC like this.
  18. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Лешоски е геј? Од каде тоа? Да не е озборување само? Не му личи статусот со навреди за скопјаните.

19. LBC

LBC Истакнат член

Па така велат. Мада не го реков тоа за да означам геј. Не ми пречи ни геј да е. Ставот, понашањето негово лигаво, без пардон, никаков спектар на зборови кои доликуваат...за тоа зборев.

Mr.Awesome and Tanjamm like this.
  20. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Лешо е нашата Цеца Буковски на поезијата.

JuLleE and Someonespecial like this.