Работењето на новата влада и нејзиниот состав

Дискусија во 'Политика и настани' започната од RainBow, 2 август 2017.

1. corto.maltese

corto.maltese Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.030
    Не е шпекулација, навистина имаше играорно друштво од Тетово и имаа повеќеминутен настап. Арнаутски ора и музика, жените со шалвари, мажите со кечиња и стајлинг идентичен на башибозукот со кој Питу и компанија се исклале. Стигнавме да доживееме и видиме како наследниците на тие башибозучко-арнаутски крвници, на Илинден играа врз гробовите на македонските јунаци.
    Убаво достигнување.

На orevokrsacka, Abeja, Lianna Anna и 3 други им се допаѓа ова.
  2. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.663
    Ја видовте ли вчерашната изјава на Алаѓозовски? Се сликал гол пред 9 година, а сега вели сликата била протест за поставените гаќи на споменикот на Прометеј во паркот Жена борец. Споменикот на Промотеј е поставен 2012 година, а Алаѓозовски се сликал пред 9 години и овој министер го нарекуваше Самсоненко-куроленко. Колку се провидни лагите на сдс. Така ли треба да се однесува еден министер? Можел со едно капаче од кока кола да се покриел :rofl: :rofl: :rofl:
    Ги вратија плавите картони во здравството, што е следно? Враќање на старите автобуси и жетони, гледав дека и тука пишуваа некои членови дека не биле убави двокатните автобуси (facepalm) На Танец поставиле директор со средно градежно (facepalm) Спасовски не даде ниту една изјава за полицаецот кој пукаше во 16 годишно малолетно дете кое се бори за живот. Зошто сдсмовци не пишувате ништо за ова дете, а за Мартин Нешовски секој ден пишувавте? Таљат вели на 13 септември ќе се гласа за двојазичност. Нели Груевски лажел за тиранската платфора, па зошто тогаш се спроведува на дело?
    Одземен е имунитетот на Управниот судија Газмент Фејзуљи кој води предмет против Таљат.
    Ви успева разнебитувањето на државата, среќни ли сте сега? Уште да се тешите дека се ова е лага и спинови дд страна на ВМРО.

Сдс за два месеца успееа да ја продадат македонска историја на Бугарите, да спроведат двојазичност и да градат кампови за мигранти. Остана уште територијата и името, а црпко и тоа ќе продаде за помалце од два месеца. И кога ќе треба да учите албански јазик и да бидете комшии со мигрантите велете си дека ВМРО ви е криво, демек они имале потпишувано договори па сдс мора сега да ги спроведува (facepalm) до толку ли верувате во лагите на сдс?

Спите ли мирно аеродромци? Пак да гласате за сдс.
    http://vesti.mk/read/news/13839082/...bi-vo-opshtina-aerodrom-gi-zagrizhi-zhitelite

Последна измена: 17 август 2017
    На Bitter-Sweet, orevokrsacka, Abeja и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Tamatam

Tamatam Активен член

Се зачлени на:
    12 јули 2017
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    160

Со ПИМ мерки од Суд, твојот фирер Заев е фатен како лапа мито 100:0.

На Lianna Anna, Abeja и carangigia им се допаѓа ова.
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.307
    Допаѓања:
    259.442
    Чка ајде нека остане на ова. Немам никаква сатисфакција да ти докажам дека сум во право по цена да си ја доведам анонимноста во прашање. А немам и ќар. Ширете невистини па може некиј ќе ви поверува. И доста со Лешо и остали. Иди до другата тема за да не бидеш оф топик и кажи нешто за Бетка и Хилтон. Или за Зврле. А не ми спинувај овде со невистини и трачеви.
    И кој е тој потпреседател на СДСМ? На Мухи ли мислеш?

На poenta, Elen4e_sonce, referentka и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.781
    Допаѓања:
    141.927
    Видиш и ти знаеш за Мухи, новиот татко на Скопје. Значи ништо не лажам, и вие у партија знаете.

На Lianna Anna, Abeja, carangigia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.307
    Допаѓања:
    259.442
    Читав по портали, јас за мојот град не знам. Знам повеќе за Вмро искрено.
    Пак ќе ти повторам сеуште немам книшка и сеуште немам влезено во штаб. Нема зошто да те лажам.

7. Tamatam

Tamatam Активен член

Се зачлени на:
    12 јули 2017
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    160
    Лично не верувам дека Мухи ќе победи зашто ВМРО ќе излезе со јака антикампања дека Мухи е вахабист фундаменталец и има жена која носи хиџаб. Тешко дека СДСШ ќе може да ја одбрани таа прича меѓу членството и да собере плус неоределени

8. Mr.Awesome

Mr.Awesome Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    1.653
    :D

Бесна си поштоооооооо знаеш дека сум во право. Какви ПИМ мерки не дозволувај вмро да те лом прави во мозокот, ама гледам веќе лоботомијата успеала и залудно е да се расправам со тебе. ;)

Заев убаво си кажа дека разговорот е изваден од контекст. Никој не вика дека ова е монтирано, Да е ПИМ мирка 100% не е, туку е нелегално снимање, како што правеше вмро за време на целиот мандат. Они не користеа ПИМ мерки, туку мафијашко следење на сите комуникации и се' што правиш.

А темава е за работењето на новата влада. Да имаше мито ко што викаш, ќе го товареа Заев во полициско комбе и ќе беше в затвор. Ама очигледно немало ништо. Си разговараат за бизнис работи.

Брееее криминал било што евра требал да размени во менувачница кај Вицето и тоа пази му дава само сугестија не му вика дека таму мора. Абе уааааааааааааааааа вмровциииии преочајни сте влакно у јајце барате. :envy: (зелени) сте од завист. Средете се и се гледаме за 4 години на парламентарни избори. :hai:

Брани ме @referentka под напад сум. :rofl:

На Elen4e_sonce, referentka и JuLleE им се допаѓа ова.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.307
    Допаѓања:
    259.442
    ЗНАЧИ ПОЛИЦАЕЦОТ Е ОБВИНЕТЕТ ЗА УБИСТВО ВО ОБИД!!! КРИВИЧНО СЕ ГОНИ!!!
    Дајте објаснете и дека е преземено нешто во врска со случајот.
    Нејзе побитно и е Спасовски на прес да излезе(facepalm).

На Elen4e_sonce, referentka, galapce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Картички нема. Три години чекам нова, бидејќи ја изгубив. Да имаше до сега 100 пати требаше да ми ја дадат. Овој проблем не е нов, од оваа влада.

На Elen4e_sonce, kukla21, galapce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.781
    Допаѓања:
    141.927
    Не е испечатена? Како и да е.

Мухи ќе добие, Чаир, Бутел, Сарај, Ѓорче, Шутка. Сите ќе гласаат за него. ВА ХА БИСТ

12. Tamatam

Tamatam Активен член

Се зачлени на:
    12 јули 2017
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    160
    Лепи, изгледа тебе ти направиле лоботомија. При очи слеп се правиш а при уши глув зашто од партија ви кажале дека е ова монтирано и не е со наредба од судија. Да беше така немаше да ви се брза Зврлевски да го смените ;) сега новиот ЈО ќе го амнестира Заев по шести пат. Крими Зајко поштено си бара евро за Вицето и евро за Црквата. На вакви начини има направено милиони а ти без денар земено од иста или слична крими зделка ќе го браниш по форуми (facepalm)(facepalm)

13. carangigia

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.663
    Исто како што и убиецот на Мартин Нешовски кривично се гонеше и сега е во затвор. А, сдсмовците не оставија еден ден да помине да не го спомнат убиецот или да изнесуваат лаги дека ВМРО го криело убијството. Секој ден имаше изјави од страна на ВМРО за Нешовски, зошто Спасовски не даде ниедна изјава за ова малолетно дете? Си уживка на одмор или поважно му е да го назначува за НАЧАЛНИК полицаец Ацо кој пукаше во сопствениот народ на 27 април.
    Зошто Спасовски крие за пукањето врз ова малолетно дете? Битно е да даде изјава. Исто како што од ВМРО секој ден даваа изјави за Мартин Нешовски, треба и сдс истото да го направи. А, сдс велеше дека ВМРО е виновно за смртта на Мартин Нешовски, сега треба и ВМРО истото да го направи?

14. Tamatam

Tamatam Активен член

Се зачлени на:
    12 јули 2017
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    160
    Парламентарни и локални избори не е исто! Секој глас се брои. На пример НДМ имаат сега 10 советници низ МК а ниеден пратеник.

Плус, БЕСА ќе ги направи партал ДУИ во Чаир и Тетово. За втор круг ќе има доста комбинации и договарања но за тоа во друга тема :)

15. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Ако плафонот е народ, тогаш строго смртна казна за тој што пукал.

16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.307
    Допаѓања:
    259.442
    Па? Никаде не кријам дека сум подржувач, ама книшка немам. Ни во штаб немам влезено. Што е чудно толку?
    Кога ќе имам ќе си кажам, нема зошто да кријам и лажам.
    За мене Мухи е лош избор и мислам дека нема да биде кандидат. Типувам на Шилегов или Манчевски. Мухи може за Чаир.

На referentka, galapce и Someonespecial им се допаѓа ова.
  17. Mr.Awesome

Mr.Awesome Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    1.653
    А ха да Зврлевски специјално го сменивме за да не го гони Заев.

Тоа е твојата верзија, а мојата верзија е: го сменивме затоа што е заштитник на мафијашите од вмро. Фактички заштитник на криминалот, a JO треба да гони организиран криминал. Зврлевски дозволи криминал и богатење на криминалците од вмро, а тоа е 80% од партијата. Класичен пример: тврдеше дека немало криминал во Актор и изнесување пари во кеш, после од ЕУ пратија некоја инспекција и утврдија огромен криминал.

Никого не бранам, туку ти прва ме цитираше и ме праша и си започна непотребен проблем. Подобро кажи си свое мислење без да ме инволвираш и тоа е тоа. Не можеш ничие мислење овде да смениш, пошто јас будала не сум. Не можам да верувам во нешто што знам не е така. Е сега ако ти си сигурна дека твојата верзија на нештата е точна, тогаш верувај во тоа, нема да ти правам проблеми. Добар момак сум. :angel:

Последна измена: 17 август 2017
    На referentka и JuLleE им се допаѓа ова.
  18. carangigia

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.663
    Значи според тебе црпнатиот бил во право што дал дозвола на полицаецот да пука врз сопствениот народ на 27 април. Според тебе ова е плафон????? Стави си наочари. Многу ви се провидни лагите. Да претпоставам сликава е „монтирана“. Според тебе секој полицаец кој пука во народот треба да биде поставен за НАЧАЛНИК

На Tamatam и Lianna Anna им се допаѓа ова.
  19. Tamatam

Tamatam Активен член

Се зачлени на:
    12 јули 2017
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    160
    Ти со твое мислење, јас со мое и така :)
    Биди ми поздравен :*
    @Mr.Awesome

На Mr.Awesome му/ѝ се допаѓа ова.
  20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.307
    Допаѓања:
    259.442
    Ај не отварај тема за детето може? Целиот случај се обиде да се заташка, најдоа човек да одговара и заврши. Не споредувај може?
    И како после човек сериозно да ве сфати кога и вакви случаи ги оправдувате.
    Чекај го Спасовски на прес, дотогаш може и полицаецот ќе биде и осуден.

На referentka, galapce, Sesil и 2 други им се допаѓа ова.