Работењето на новата влада и нејзиниот состав

Discussion in 'Политика и настани' started by RainBow, Aug 2, 2017.

1. fina erika

fina erika Популарен член

Не е без причина човекот навел дека ќе се лекува имал здравствени проблеми.
    А кога сме веќе кај криминалот ги има повеќе криминалци од него па се на слобода.

Tanjamm and cresa-jagoda like this.
  2. edenandrej

edenandrej Истакнат член

Здравествени проблеми ама сепак насмеан дава интерјува и се шета по редакции (Плусинфо). Сега уште да се врати Тузот и смоките што ги пакуваа по студијата на А1 и одиме во ЕУ и НАТО.

3. manja666

manja666 Популарен член

Ќе се лекува и ќе обновува телевизии.
    А тоа што има многу криминалци на слобода па зошто не и овој апсолутно не треба да биде изговор за ваквите пропусти на владата.

4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Велија не е ослободен туку му е во прекин казната заради лекување и потоа може да бара условен отпуст.
    Он секогаш ќе биде политички затвореник, сеедно дали бил прав или не. Со начинот на кој се уапси, целата драма, затварањето на А1, сето тоа го направи политички затвореник. И да имаше даночно затјување, никогаш нема да е на чисто, дали беше виновен.

Друго, сакав оддамна да коментирам. Имавме и дебата на факултет, кривичар сум, мој професор беше на став дека за економски криминал, казната затвор не е ефективна ниту е во ред. Според него најдобра казна е онаа на која на криминалецот му се одзема средството за вршење криминал и стекнатиот криминал. Во овој случај најголема казна би била одземање и конфискација на целиот имот. Па и Грујо. Нека не одат во заатвор. Нека им земат се, па нека работат во фабриките отворени како странски инвестиции.
    Исто е. На лекар одзеди му ја лиценцата. Додека за силување, убиство, се знае дека овие луѓе се опасни и мора затвор. Ама перачите на пари не силуваат и не убиваат. Па казни над 10 год. Па за убиство е 15 год.
    Многу ме интересира на кој нчин ги рехабилитираат економските криминалци.

Last edited: Aug 24, 2017
    mila89, mira.mira, galapce and 12 others like this.
  5. sjdgo

sjdgo Форумски идол

И треба и на сдсм телевизија за проста раја. Телма е некако префинета за да парира на шиттел. Too much English :D. Баш А1 во последните години од постоењето ја започна кич-инвазијата. По цел ден вртеа турски серии, ексклузиви, мелити и квизови за гледачи со низок IQ.

6. fina erika

Ej па вие што сте чудни многу ми е гајле мене за Велија па нели гледаме како све функционира во нашава државичка.8)

7. edenandrej

edenandrej Истакнат член

Системот е така поставен што не може да имаме функционална држава во која владее правото. И претходно беше така ама од 2001 година отиде се во неповрат. Се е работа на договор.

Водолија likes this.
  8. DAngel

DAngel Форумски идол

Баш си го мислев тоа, за силување се добива помала казна отколку за економски криминал, нема никаква смила. А не гледам ни смисла да одат во затвор, на трошок на државата што веќе ја оштетиле. Земи му се и пушти го да се снаоѓа, да видиме како ќе му иде :wasntme:

Last edited: Aug 24, 2017
    Tanjamm, cresa-jagoda and JuLleE like this.
  9. fina erika

А1 ја започнаа а шител и канал 5 ја продолжија со давање по цел ден турски серии.Репризите им се во Сабота и Недела

10. fina erika

Е кога ќе се случи тоа па да се посреќам и јас а не се тужам 9 месеци и на крај ништо и уште толку и тродупло ќе губам живци изгледа.

11. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Па нема.
    Затворите треба да го рехабилитираат затвореникот. Казната покрај репресивна треба да биде ефективна во смисла да дејствува баш пропорционално со направеното дело. А не, они ќе си одлежат, а парите си стојат, па и во право уште и трошат од државата.
    Кај нас сите лежат на исто место. И на место рехабилитирани лица имаме нови и уште поголеми криминалци.
    Исто е и со сообраќајните дела. Со помалите кражби.
    За затајување на данок лежат по 10 години заедно со силувачи и убијци.

12. baba Rada

baba Rada Популарен член

Браво за што!?
    СРАМОТА...евтина струја од 14-16часот...леле мајко, се посраа.
    Бруки жити се, пу...не ги бива ама баш за ништо...уствари грешам, ги бива да не прават будали.
    Оној па циганот Анѓушев изјавува дека може бојлер и машина за перење од работа да уклучуваме, со далечинско....лелееее...па јас ако имам такви апарати дома, не ми треба мочана евтина струја за да заштедам 100 ден.

Тешки идиоти(n)

Водолија, Abeja, Cka and 3 others like this.
  13. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Досега имаше евтина за време на вмро?
    Не.
    Од почеток новава влада нагласија ДНЕВНА евтина ќе биде, под дневна се подразбира дека некаде на пладне ќе биде.

Не може одеднаш да се промени.

Па ако не ти се свиѓа тогаш оди пред влада и буни се да си стои истата стара скапа струја.

Слабо логика.
    Досега немаше никава евтина и беше ок, а сега два саати преку ден има евтина и идиоти биле.

ОК. Ви го знаеме ставот, не мора на едни исти теми, едни исти луѓе да пишувате контра.

14. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

ВМРО ја укинаа евтината струја, и ја покачија...
    Али како викаат, прав ВМРОвец нема да користи евтина струја...
    Еве, чим им смета евтино, и чим имаат пари,ако може да ни ја плаќаат на нас останатите скапата струја...

15. baba Rada

baba Rada Популарен член

Нема потреба од етикетирање, не сум ни од една партија.
    Не можам да ве разберам колку ниско паѓате, на што се радувате!?
    Трошки за голуби.

16. baba Rada

baba Rada Популарен член

Гошке душо, вмро не ја тргна евтината струја, евн и регулаторна комисија.
    Владата на сдсм го продаде есм на евн маде ин Австрија...и тако даље....врати се уназад у времеплов.

Водолија, sanjaeva and Abeja like this.
  17. +++

+++ Популарен член

Тоа дека го продадоа е факт. Но, ВМРО можеше да превземе мерки за да го заштити обичниот човек во Македонија. На крај крајава за тоа беа избрани. Наместо тоа тие си тераа бизниси со ЕВН.

18. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Пример, машина која работи на тој принцип чини повеќе од 400-500 евра, бојлер не знам (веројатно има ама и тој е скап), клима има, ама исто е 400-500 евра. На човек кој има толку пари за апарати за домаќинство, навистина ли мисли дека 500 денари месечно ќе му сменат нешто?

Од пустошот што го остави претходната влада, и овие 2 часа се многу. Е сега, но можам да се согласам дека тие два часа ќе сменаш којзнае колку во нечиј живот, не можам да проценам, ама колку, 500 денари ќе заштедиш месечно? Се прашувам дали овие два 2 часа се всушност некоја шега?
    Толку сме задолжени, што јас лично се сомневам дека некогаш воопшто ситуацијата ќе се смени. Можеби за година или две ќе има некој прогрес, ама сега за сега - не.

Се согласувам со тебе. Исто како што обичниот граѓанин плаќа 50 евра или две недели да чисти улици т.е. било кои општествено корисни работи.
    Кога владата на тој начин би ги третирала економските криминалци, ситуацијата би била поинаква. Наместо на имот од којзнае којзнае колку метри квадратни, нека се живее во стан за кој ќе треба да плаќа кирија и наместо кошула да облече работна и заштитна облека.

galapce, JuLleE and manja666 like this.
  19. baba Rada

baba Rada Популарен член

Можеа и позиција и опозиција нешто да сторат, но ниту умееа, ниту сакаа.
    За нив немаше зима.

20. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Ај аман да расчистиме нешто сега и за век векови - кој и да беше на власт 90те, ќе се извршеше приватизацијата, да не беа СДСМ, сеа ќе цркавме ВМРО.

И ај мала дигресија, кој беше министер за економија едно време во времето на СДСМ и од која партија беше и ја шитна ОКТА?

И задно, ако толку не ви мења евтина струја, тогаш пријатно и остајте некој со тие 300 денари месечно да купи уште 10 леба.