Сдс гласаа против донесување на Законот за издавање на вредносни бонови-ваучери на студентите од трета и четврта година. Исто вака сдс гласаа против продолжување на породилното. http://forward.daily.mk/makedonija/...olni-glasaa-protiv-prodolzhuvanje-porodilnoto сдс пензиите ги зголемија за 1% http://24vesti.mk/penzionerite-ovaa...vanje-na-penziite-od-5-tuku-samo-od-1-procent Еве една вест за Диво Насељe. ВИКИЛИКС ОБЈАВИ РАЗУЗНАВАЧКА „БОМБА“ ЗА ДИВО НАСЕЉЕ: Заев бил во комуникација со терористите и имал средби со нив во Приштина. Не за џабе црпнатиот беше насмеан кога се сликаше со терористите http://infomax.mk/wp/викиликс-објави-разузнавачка-бомба/ Предлогот закон за употреба на албански јазик помина на Комисија. http://vesti.mk/read/news/14012554/...te-pomina-na-komisija-sledi-plenarna-rasprava епа сдсовци сега ќе си учите албански јазик, а наскоро ќе дојдат и тие 200 000 мигранти. Кога ќе учите албански јазик треба да се сетите на борците од 2001 година, сетете се на масакрот кај Вејце, Љуботенски Бачила, Карпалак......ма баш ви е гајле на вас за нив, вас не ви смета ни Таљат командант од 2001
На тема албански јазик, знаете какви се новите пасоши? Мојот пасош е ваден лани, ја има онаа проѕирна линија кај потписот и на корицата пишува РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, REPUBLIC OF MACEDONIA и REPUBLIQUE DE MACEDOINE. На најновите пасоши, додадено е и REPUIBLIKA E MAQEDONISË. П.С. Не знам дали пишав во оваа тема или во некоја друга, па се извинувам доколку го пишувам ова по втор пат.
Апсoлутнo тoчнo. Истo кaкo штo секoј oд нaс кoј oтишoл вo Истaнбул јa пoсетил Синaтa џaмијa. Пoчитувaње нa туѓaтa религијa е културa, не е предaвствo. Кoгa Бoжиќ и Велигден ќе ми гo честитaaт сoрaбoтници, пријaтели oд другa религијa, убaвo ми е нa душaтa. Речиси секoгaш првите честитки ги дoбивaм oд нив. И јaс не прoпуштaм дa им честитaм Бaјрaм.
100 дена еве ги на прагот , обвинител се уште немаме ако не се лажам , криминалците вмровски се уште си шетаат на слобода. Важно надворешната политика ни цвета.
@JuLleE Колку те плаќаат од сдс што толку ги браниш а не заслужуваат. Ураганот ирма направи помала штета,во сооредба со сдс кои не задолжија над 100милиони евра,со двојазична држава,со предавнички договори со Бугарија и сега следно е името да се промени.Ужас
Мене ми зема ВМРО. СдСМ не ми пкаќа. Затоа за мене се најлоши на свет. Тоа што ми го земаа ТИЕ веќе им се враќа..лека-полека. И овие ако ми скратат и за нив се однесува истото. Не сакам да ми даде никој,ама тоа што ми/ни следи нека ни се даде. А да величам будали-НЕ!
А што тоа ти следувало а не ти дале? Зареем само тебе те следува? И на крај ако не е тајна кажи јавно што ти е зедено , па ако треба сите да критикуваме а ако е нешто паушално напамет зборење тогаш ништоо?
Сите тие што дискутираат овде против минатата власт сигурно им е нешто Ускратено. Еве пример да ти кажам: Наставничката која ја вработи ВМРО (без соодветно образование) и која го зеде на некој местото,со крст во рака (знаеме што пишуваше) шеташе по протести. За да ти биде уште појасно,вака ќе ти дадам пример: убаво е да те избрка од работа новата власт и да прими ТАКВА наставничка место тебе? И што паушално зборам?! Да не е лага дека неписмени кадри вработија? ... ќе продолжам со дискусија во другата тема за да не бидам оф топик овде..
Јас дискутирам против минатата влада, но ништо не ми ускратиле, напротив, добив повеќе од нивните претходници а гарантирам дека и од овие што се сега на власт, ќе имаат повеќе сторено во пизитивна смисла, кога ќе правиме споредба меѓу двете партии еден убав ден, се надевам. Вмро изгуби само поради една причина а тоа е што не го покачи стандардот на населението...да ни ги покачеше платите како што имаше ветено, да не излажеше, биди сигурна дека вмро и ден денес ќе беа на власт.
Баш ми даде многу јак одговор ти биле ускратени права а кои се тие права што јас ги уживам а тебе ти се ускратени по што јас сум за вмро ај кажи ...хахаха кои се прашав ама не даде одговор... Инаку јас сум 14 год на работа и не сум партиски , едњн денар не сум земал од партија. Јас гледам како беше кога сдс беше на власт и како кога беше вмро ..и осетив кога имавме повеќе покачувања ..од 2004 до 2006 год земав со сите додатоци 15300 ден сега земам скоро 10 000 ден повеќе тоа е работа на некоја влада туку така не се дошло до тоа
Не треба човек да емногу паметен за да заклучи што сакав да кажам. Тамам работа да кажам точно мене што ми е скратено. Ама кој разбра-разбра
Хаха толкаво ниво на култура не се има видено сакаш да кажеш малоумни сме па не разбравме ама ај ќе ти простам по што и ти модераторка си на форумов па можеш што сакаш да збориш А ако немаш доказ дека нешто некој ти наштетил или ускратил поарно е да не лупаш како максим по Дивизија
Нема поголем ВМРОвец од ликов. Читајќи го вака, се' поубедена сум дека бил од контра-протестирачите - против Пленумите,нели. ц
Алаѓозовски се слика гол, барем со капаче од сок да се покрие Тевдовски не знае што е бруто ДДВ, а што нето ДДВ, ама Рашковски е врв подобро да ги чисти подрумите во Влада слабо му оди математиката. Наместо да измислува скриено покачување на плата нека го исполнат она што го ветија. Знаеме дека никогаш не стојат на кажаниот збор па затоа очекувам наскоро дека ќе спроведуваат двојазичност и 200 000 мигранти. Па ќе видиме како се одмотува спирала