Работењето на новата влада и нејзиниот состав

Discussion in 'Политика и настани' started by RainBow, Aug 2, 2017.

1. Cka

Cka Форумски идол

Јуле. Сите знаеме која партија и и кој ти вети вработување по избори.

2. referentka

referentka Moderator Staff Member

Ти си чула што е патетика?:D

Кој спомна дека е убаво дете да ти убијат?
    Какви се тие муабети?

Секој од затворениците е убиец на некого|(...
    Сакаш слики од претходниот кога шеташе низ зандани?..или можеби ја заборави шегата дека шета и се поздравува со идните состанари|(

Патетика:D

И..не се трескам по новите туку ПРОТИВ старите:puke:.
    Било-непоновило се:whew:.

3. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

ЛЕЛЕ ДУШИЧКИИИ се загрижиле они кој го отпуштаат од работа.... камо СРЕЌА вака да беа загрижени 11 години кога дивееше една особа и отпушташе све живо и диво што не се согласуваше со него или бараше гласови и нема да даде социјално , вршеше притисок врз луѓе кои немаат врски да се спасат итн итн да не зборам има 40 бомби све си е таму.
    Абе душички загрижени и за Македонија и за све сега, 11 години удобно си седеа и мувла фаќаа по штабови сега ми се загрижени бре бре..

Морам да прашам , вие мислите тука луѓето во темава глупи се? овци се? , ова вмро штаб или митинг да не е па ќе спомне некој еј види го Заев и сите уааа еее уаа, да така е ти веруваме бидејќи Грујо така кажал....
    Ви се молам со лажниве морални патриотски приказни кои ги продавате на форуми ... ви се молам...

Денешната топ тема е затворот , и треба да амнестира Заев , ама не тие убијци што ги праќаат во собрание него оние што заради Вмро и нивните криминали го јаделе стапот , и тој со ќебапите и марули и остало... и треба. И треба да отпушта и да донесе ред на све што е партиски бутнат човек. Две смени , абе три треба да работат... А и тој дали е убиец , може и тој го ставиле да лежи додека вистинскиот си шетка , нема да им биде прв пат некој да тураат да превземе вина (читај случај со диме спасов и шоферот)...

4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Не извртувај муабети, никој не ми ветил за жал. Реков ќе барам ако во меѓувреме не се вработам. И не заради политичка припадност, ами заради статус на еднородителско семејство. Она категорија за која пишуваше пред малку.

cresa-jagoda likes this.
  5. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Не ми се верувa декa пoсетaтa нa Зaев е тoлку нaивнa. Мислaм декa ќе дoбијaт aмнестијa oние кoи ги спoмнa @carangigia , зa не битни фaци, кaкo oние кoи ги спoменa @Yipman2 не се кршaт кoпјa.
    Кaмo среќa дa ги oслoбoдaт тие луѓе кoи скaпувaaт вo зaтвoр зa кебaпчињa и мaрули.

@Cka женaтa oд АХВ не би прифaтилa дa биде чистaчкa. Ич дa не си прaвиш филмoви.

6. Cka

Cka Форумски идол

Сања, ја знам... друго е кога има детето татко. Жив. Кој го чува пола саат барем неделно. Ова дете има починат татко. Не можам да верувам дека жена може да рече ако ја избркале некоја друга жена со починат маж само ради партија. Ама ако. Секој со својата свест и совест.

Како тргнале да бркаат самохрани мајки... тешко некој да им верува дека ќе вработат друга.

Како и да е... поздрав од предлог законот во процедура

IMG_20170912_172306.jpg

7. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Не би ги мoлелa oнa дa рaбoти рaбoтa кoјa не и е ни дo кoленa. Пред дa скoкнете..не oмaлoвaжувaм ниту еднa рaбoтa, aмa aкo нештo знaм е декa девoјкaвa беше студент зa пример.
    Јaс тaкa мислaм.
    Секoј си знaе кaкo се спрaвувa вo и сo живoтoт.

8. mira.mira

mira.mira Популарен член

Dali moze da se popravi/rasipe nesto sto za 11godini se pravelo? 100 dena nasproti 11 godini. Volshebno stapce da imaat pa ne mozat. A dali se dobri ili loshi ke pokaze vremeto. 11godini nikogash da ne se povtorat.Strav, represii kazni, favoriziranje na lugje bez obrazovanie, vladeenje bez moralni vrednosti, poslushnici, kodoshenje, umisleni bogovi i igranje so narodot. Ako i ovie se isto da gi snema po prviot mandat. Narodot izbega od sopstvenata drzava.

9. Justicija

Justicija Форумски идол

Ова е точно , и дека се самохрани мајки и дека се избркани од работното место . Ги знам. Вмровки се , и на митинзи беа на прв борбен ред.
    А цка јас како дете на самохран родител зошто мајка ми не ја вработија ?
    Вујна ми остана вдовица на 30 години со три дечиња , и никој не ја вработи ! Зарем ние немаме право на живот ? Само ако сме членови на некоја партија тогаш ли ке ни дадат вработување ?
    Ние најдобро си знаеме како ни било !

Друга работа , 100 дена влада ?? И што направи ЗЗ во тие дена??? Некој проект за младите ? Вработување на младите и сл ???
    Ништо !
    Оваа држава Грујо ја упропасти , али овој уште толку :x

10. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Смешно звучи од страна кога ќе кажете дека сте биле во затвор. Сериозно, сте биле, сте прошетале еден круг низ затворот, ама сте поминале една ноќ во машкиот дел во Идризово?
    За да спиеш на душек треба да платиш, за мобилен да не правиме муабет.

11. Abeja

Abeja Популарен член

А ти си поминала една ноќ во машкиот дел во затворот Идризово па толку си сигурна?
    Ако не си, подеднакво си смешна.
    Од каде знаеш дека треба да плати и на кого да плати, во пари или услуга? :^) Казната им е тоа што се затворени, а за условите нема потреба од муабет. Јавна тајна се некои работи.
    На убиец ја душек не би му дала, ќе спие на под, нека се мачи, како што се мачи семејството на тој што го убил. Рехабилитација? Ма каква бе рехабилитација, за ладнокрвен убиец само доживотно мачење, а не душеци ова она. Туку, ова веќе за во некоја друга тема.

12. Daern

Daern Истакнат член

Денес имаше тема на разговор зошто Заев ги гледа повеќе затворите отколку болниците? Јас мислам дека има милост кон Груевски и му припрема подобри услови за лежење :D

13. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Прашуваш што им фали, затоа. Штом сум се дрзнала да пишувам на таа тема, сигурно знам повеќе од тебе, иако не сум се шеткала низ затворот.

Забораваш дека помеѓу тие убијци има и луѓе кои се затворени ради затајување на данок. А условите за сите се исти.

Нејсе, можеш да бидеш сигурна дека оние кои се затворени за силување, педофилите и убијците не поминуваат баш сјајно.

theowndemon, JuLleE and mira.mira like this.
  14. Outlook

Outlook Популарен член

Tvojot slucaj e pred 30godini Grujo ne ti e vinoven za toa. A deka samohrani majki se brkaat ooo da, a vmro imase zakon koj gi stiti samohranite roditeli, deca I tn. Ima vreme kje vidime koj sto unistil, koj sto kje dounisti I tn. A od ova bas ne ne biva kako narod, zs samohran roditel e, duso moja utre den nikoj ne znae sto ne srekja go ceka pa, ako frlis zad sebe kje najdes pred sebe. A sto frlaat sega, iskreno ne znam sto kje im se vrati eden den. Realno pod cest mi e muabetov zs sekoj so svojata svest,a tie zeni kje se snajdat nekako kje gi izvadat decata na pat, zboruvame za covecki elementi ne za hartija.Izbrkani poradi partiska pripadnost pa, neli toa nemase taka da bide a? A vamu kje skokame da go napagjame Grujo I dozd ako padnal. Ako nekogas bilo da umre kozata na komsijata, sega e da umre komsijata kozata da ja zemam. E, od toa ne ne biva, ne od partii.

15. referentka

А колку од жените не беа самохрани,се вработија по партиски клуч,со потврда од ОК па се разведоа??
    Е сега се самохрани..па кога им дојде тешко што мора да се појават на работа САМОХРАНИ биле.Пред 100 дена не беа самохрани...зашто им беше дозволено во 10 да доаѓаат на работа и во 14 да си одат..зашто имале проблеми.
    Другите никои немаат...само тие имаат!!
    Па на работа и баш не брига дали имаш или немаш приватен проблем.Ако тие немаа грам емпатија што и јас имам проблем а не ми биле дозволени бенифиции зашто немам книшка,зошто сега да ги жалам јас нив?!
    Ај жити се...
    Колку самохрани има,што молат за работа...па ќе патиме по некои кои ги изгубија привилегиите.
    Ви се молам...

Има стара поговорка-секој да плаче на своите гробишта,на туѓи не.
    Прелицемерно е према гледачите.
    Смешно дури.

augustd, Gosh, theowndemon and 5 others like this.
  16. Outlook

Outlook Популарен член

Ova mi e cudno i neverno, na rabotno mesto odis na rabota da rabotis, nema koja partija si. A ako nekoja imala problemi toa sekomu moze da mu se sluci, ne Mora da e samohrana ili razvedena ili sto znam uste sto I dobar menadzer znae kolku e vazna empatijata na rabitno mesto zs toa pridonesuva za pokvalitetna rabota. Verojatno rabotis, dete ti se razbolelo I SL. Zarem nema da sakas da ima razbiranje sefot? Ne drzi voda ova.

17. referentka

Сакаш да кажеш дека лажам??!
    Дека немало вакви работи?

Незнам ни каде работите ни каде живеете,ама ова беше дел од секојдневието.

И немора да верувате Секој си има сопствени убедувања према кои се води.
    Ама од ЧУЕНО до ИСКУСЕНО разлика ехееее

18. Outlook

Outlook Популарен член

Ne rekov deka lazes, mozebi nekoj isklucok postoel ne znam. Jas znam za sebe, na rabota rabotam, partija nadvor od rabota, nadvor od rabota e tvoj licen izbor, so kogo pies kafe, odis vo stab ili ne. A za razbiranje I empatija na rabotno mesto mora da postoi, se razbolel kolega ili koleska I sl. rabota e rabota ama lugje rabotat i mora da imaat sluh edni za drugi. Denes eden ima problem utre mozebi jas kje imam, kako bi mi bilo za mene nekoj da e gluv. Ne e vo red toa od koja saka neka e partija, lugje sme pred se.

19. referentka

Се водам од себе и околу себе.
    На видено.
    Не на начуено или прераскажано.
    Така да..можам да кажам дека доста ги носев на грб.Нека си печалат платата самите.Ако неможат-има кој може.
    И мене ми беше истото кажано кога се жалав дека неможам сама толкав обем.
    Среќа претпоставените веќе не се тоа,обични луѓе се..а штитениците нема каде да се обраќаат веќе.

Баш супер.
    Значи можело и поинаку.

Gosh, cresa-jagoda and JuLleE like this.
  20. Justicija

Justicija Форумски идол

Како ма пред 30 години ?
    Јас сум 15 години со самохран родител , од каде тие таа информација дека сум од пред 30 години ?

Прашувам зошто тие самохрани со партиска книшка имале повеке привилегии од мене , од нас останатите случаеви ? А иста категорија сме !