Работењето на новата влада и нејзиниот состав

Дискусија во 'Политика и настани' започната од RainBow, 2 август 2017.

1. Daern

Daern Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.247
    Во времето на Груевски сите бевме еднакви, само тие со партиска беа по еднакви од другите. Не сфаќај лично па ти :) :hug:

На theowndemon, poenta, Someonespecial и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.143
    Izvini smetav povozrasna si, sto me prasuvas mene "ma" prasaj GI sdsm Sega tie partiski vrabotuvaat Sega zatoa I brkaat od rabota. Obrati se tamu sega.

3. Daern

Daern Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.247
    Нормално, после 11 години страдање, време е да се обратиме и да живнеме малку. Минаа времињата на „ма“ , „мури“ , „чекај ма не ќе ти средам работа јадам сега нели гледаш“
    Помина времето на компјутери во училница што се расипаа и што станаа канти за во отпад и што не можеше професорот да се види од нив. Помина и времето на споменици и на полицајци што во кафичи пукаа со пиштоли. Го нема тоа последниов месец, се што слушам е ФМРО што се замара зошто Заев повеќе посетувал затвори отколку болници. :D

Најдобро од се е што помина времето на лажирање патриотизам и православје само да се остане на власт. ♥

На Tanjamm, theowndemon и Elen4e_sonce им се допаѓа ова.
  4. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.143
    Haha e, dobro de :) obrati se koj ti brani ? :) I po nekoe vreme javi mi na forumov kako e :) ajde, vremeto kje kaze se :) ti mn odis po kafani izgleda :) jas deka ne odam ne znam, isto mi e po kaficive I lani I godinava jas si plakjam :)

5. Daern

Daern Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.247
    Грешка заклучок. Не одам по кафани. Тоа го оставам на ФМР-овците со јака Најк аир макс патика и тренерка шушкавец, крст на градите, секогаш спремни да го бранат Груевски, тука се црквите што ги направија во минатите 11 години, ќе прости госпот. Јас сум културен граѓанин одам на концерти и предавања, семинари, пишувам и кирилица, си го ценам писмото повеќе од оние што им заглавило CAPS LOCK на тастатура. Си плаќав и ќе си плаќам од свои пари, ама сега знам за што плаќам. Плаќам за соживот и за прифаќање на разлики во мојата и твојата држава и државата на Шабан Шабани и остали за кои вие мислете дека треба гасна комора или смрт. Во работењето на новата влада тоа го нема, Во работењето на новата влада има работа и остварување проекти, нема време за молитви, цркви, споменици и реклами на ТВ за здрава храна додека народот едвај имаше за кромид и паштета. Мисли малку и биди реална

На Elen4e_sonce му/ѝ се допаѓа ова.
  6. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Вмрo имaше зaкoн??
    Вмрo си имa свoи зaкoни? Кoе е вмрo дa имa зaкoни?

Ај нaјди гo зaкoнoт дa гo видиме и ние.

На Tanjamm, theowndemon и JuLleE им се допаѓа ова.
  7. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.143
    Ama se raszesti, temava ne e vmro taka ili vmro e pointeresno? :)

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.143
    Ima zakon, a da go baram sega ne mozam, izvini.

На Daern му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Daern

Daern Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.247
    ФМРО беше интересно 11 години, имаше акција во државата и луѓето беа полни адреналин. Го убиваа гладот и мизеријата преку јаки пропаганди и филмови. Патриотизам, сонца, православје, крстови, хулиганство. Исто ко тинејџер од 50 кила кога почне да го мава спермата во глава и мисли може да ги истепа сите. Ама имаше луѓе кои беа интелектуалци, учеа, се трудеа во најтешките времиња, дигнаа револуција, решија да променат нешто и променија. И тоа покрај илјадниците специјалци со 8мо одд поставени како пиони од краолот Груевски. Мене тие луѓе ми се интересни и од таквите учам и на таквите им се дивам. NA OVIE OD VMRO ALEKSANDAR MAKEDONSKI CRKVATA E SO NAS GOSPOT BOK NA TAKVITE IM MINA VREMETO IAKO MAKEKDONIJA E VECNA SEPAK VECNOSTA TREBASE DA NI BIDE POUBAVA ♥

На Tanjamm и Elen4e_sonce им се допаѓа ова.
  10. Daern

Daern Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.247
    Ти ќе го најдеш ако сакаш. А јас сум тука одма дупка да му најдам :D

11. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.766
    Истото и за новата влада важи , но бидејки ги напагате сдсм заради што истерале од на работа самохрани вмровки мајки . Јас ги знам двете жени , и не се ситам , туку само прашувам зошто тие имале привилегии ?
    И сдсм ке го снајде истото што на врхушката на вмро што го снајде , ако продолжи со ова темпо !

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.143
    Haha ne e problem :) najdi realna maana taka se podobruvaat nestata :)

13. Daern

Daern Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.247
    Ти набројав релани маани еден куп. Само оти ти си исто така удавена во тие маани, не го гледаш тоа од перспектива на тоа како напредуваат нештата. Преку прифаќање на нови нешта и надминување или преку живеење на стара слава, славејќи ги Гоце Делчев и Питу Гули и озгоре на тоа мислејќи дека ти се како нив. :D

Еееј какви пропаганди ми праќале со некои револуционери на фб бе... линкови, Тодор Александров.. а озгоре напишано!!

"BRAT BIDI REALEN NIE SME MAKEDONCI TAKVI TREBA DA OSTANEME ETE VIDI GO VIDEOTO KAKO NASITE REVOLUCIOERI GINELE ZA MAKEDONIJA"

Среќа од овие ваквите во животот си ми останала само ти и тоа не е некаков голем проблем ♥

14. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.143
    Toa sto go navede se propusti na poedinci, za patriotizmot doprva kje se vidi e propust ili ne. Ne mozes se vo ist kos da stavis, I vo sdsm IMA sekakvi naravi od lugje I vo vmro.

На Tanjamm и Daern им се допаѓа ова.
  15. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    799
    Допаѓања:
    2.960
    Јас ги гласав да ги затворат криминалците и да ги избркаат од работа крвниците шо се фалат со крвави пари.

Засега слабо им оди, но ќе им дадам шанса уште на локалниве.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  16. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Не смее Вмро да дозволи законот за јазикот да биде изгласан,во тој случај јас се откажувам ид Вмро.

17. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Прв проект кој ќе го поздравам е субвенциите за фирмите.
    Многу ми се допадна.
    Имаш резултат - имаш субвенција.
    Нула резултат - нула субвенција.

На galapce, Espadrila, JuLleE и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.192
    Допаѓања:
    258.405
    Предобра мерка, чекор да живне приватниот сектор.
    Поголеми плати, позадоволни работници. Две плати од 300 евра во внатрешноста значат полагоден живот. Стандардот ќе се подобри.
    Ова е за поздрав.
    Уште да се поработи на посилен синдикат и независен инспекторат кој ќе ги штити работниците.
    Ова ќе реши многу проблеми.

На Mishela, theowndemon, boomsleng и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Elen4e_sonce

Elen4e_sonce Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    630
    Кај можам да прочитам нешто повеќе околу субвенциите за фирмите?

20. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Зоран Заев и Владата го ослободија Агим Красниќи од затвор. Тој бил пуштен на викенд, но не се вратил повторно во затворот на доодлежување на затворската казна. Медиумите во неколку наврати досега предупредуваа дека можно е да дојде до вакво сценарио, а пуштањето на тешките криминалци во пресрет на локалните избори е со цел правење на изборни нерегуларности.

На Abeja, Cka и carangigia им се допаѓа ова.