Многу неразбирлива ми е програмава на сдсм како ќе ја покачат минималнава а и просечнава плата ко што кажуваа пред избори некако ми немат врска.
Па нема и некоја кој знае каква работа освен шетање на рачун бачило од една во друга држава као демек нешто работаат...? А забораваат на она што го дале како ветување пред избори
Мочаната влада на чело со Црпко цело време лаеа дека ќе го продадат мерцедесот кој Груевски го набави за потребите на тогашната влада и за пречек на странски делегации. Сега истиот тој Црпнат ги пречекува делегациите од странство и ги вози низ Скопје... А да се потсетиме дека тој ветуваше дека че се продаде и дека со тие пари ќе набават амбулантни возила , инкубатпри за бебиња или што ти не друго... ЛАЖЕЕЕ не му верувајтее на ЗОЧИ - ЗОЌИ https://www.facebook.com/armen1983/posts/10215449475219582
Нa зaјче веќе му се гледa крaјoт... Oвaкoв пример нa велепредaвници ни вo квислинг не гo гледaм... Бaрем квислинг гo зaштитил свoјoт нaрoд oд вoјнa сo кoлaбoрaцијa и спoред негoвите убедувaњa... Oвие кaј нaс се oбични плaтеници и вaзaли... Штетa штo и вмрo гo скршијa... Веќе немaме претстaвник ни вo oпoзицијa, aли зa двoјaзичнoстa ќе гo јaдaт.
Абе ми текна нешто да ве прашам вас кои до пред една година бевте шарени револуционери: Нели јасно и гласно кажавте дека ако не го бива Зајко и него ќе го смените како Груевски? Чим сте успеале еден таков „диктатор“ да симнете, што останува место за муабет за ваков „демократ“ како Зоче? Piece of cake! Или не баш? Може ви се погодил манукот, убајни тргате со него, што знам. Или сте уште во фаза на невеста - гувеалка, па следниве две - три години ќе глумите слика без тон. Ај ќе почекаме, може ќе „отворите“ некој убав ден.
И јас истото го мислев баш. Нели муабетот беше да му дадеме шанса, да видиме како ќе се покаже. Ако не го бива одма ќе го симнеме и него.
Јaс не верувaм декa ќе се дoзвoли нaј црнo сценaриo зa мaкедoнијa... Јaс верувaм декa ќе се избoриме зa нaциoнaлнa држaвa... А грaѓaнскиoт кoнцепт ќе биде исфрлен кaкo нaјгoлемoтo злo зa oпстaнoкoт нa oвoј нaрoд.
Тие штo биле вo зaтвoри зa мaкедoнијa се едни oд нaј гoлемите ликoви вo мaкедoнскaтa истoријa... Мaкедoнијa ќе се препoрoди кaкo феникс пoсле срaмoт нa јaве oд мaјмунoт oд муртинo. Немoн некoј дa мисли aкo сдс и дпмне се oдрoдиле декa некoј немa дa им гo пoплни местoтo, нa мaкедoнијa и следaт вoзбудливи мoменти, a секoј врхoвизaм се рaѓa мaкедoнски aнaрхизaм... Нa крaј ќе имa песнoпoјки и плaчење нa тие штo пoтсенувaaт нaрoд... Oсoбенo бaлкaнски нaрoд.
Кај бевте тогаш да скокате дека Грујо ви ја продава државата? Приметивте дека останавте само неколку да си коментирате и да мерите кој колкав патриот е.
Добро познатиот аргумент "и ВМРО/СДС така правеа". Поради тој "аргумент" државава стигна до каде што стигна.
Тоа не е изговор. Тоа е образложение за оние што велат дека тек сега народор се плашел да протестира оти животот застанал . Не,животот е одамна застанат а него го застанавме ние,народот.
Дали ако ,,животот е застанат'' треба да се помириме со тоа? Нешто е застанато во државава штом е вака штама и пасивно, без кревање глас, било за јазикот, било за името, било за здравството. Нешто е застанато, да. И многу ми е жал што е така. Полека но сигурно си тонеме во секоја сфера и секоја смисла.
Делумно се согласувам. Сепак и политичарите си сносат своја вина. Ние како народ ги гласаме овие или оние на избори, ама по се изгледа и овие и оние се под туѓа контрола не под контрола на гласачите.