Вајлд, ова се трошки. Колку и да сакаат да си го исперат образот, потешко од тешко им оди. Се знае кој требаше да лежи затвор и се знае кој издејствува да не лежат, за да не трпи фотељата. Првин што им доделија смешно мали казни на најголемите политички криминалци кои во историјата на Балканот имаат чекорено, потоа што дел од нив сеуште уживаат на слобода и покрај изречена пресуда, трето што умот позади сето криминалие, си го прчи во Будимпешта и четврто што сеуште зема и ќе зема плата од државата која ја опустоши за сегашниве и идни генерации. И самиот Заев да поднесе оставка, пак нема да е доволно да ја надомести штетата.
Владата на Р.Сиромашна Македонија нека се подготвува за парламентарни избори,датум не добиваме тоа е факт.
Извaдијa oгрaдa, уништијa држaвa, зaсaдијa стрaнски јaзик и пoсеaјa мaглa. Нa прaв пaт кoн федерaлизaцијa.
Drzavata e unistena uste od momentotna sozdavanje, a posebno od poveke od dve decenii kradenje I pogreshno vodenje. Odamna e pocnata federalizacija. Nitu eden nemal chesni nameri za narodot I drzavata. Kazete barem eden koj sedel vo parlament I mislel na narodot. Partijski vojnici so partijska zadacha i so lobektomija ja branat drzavata po forumi, fb ili u kafana.
Ангажирај се и сруши ја само немој да боцкаш ниско интелегентни луѓе па да ги пушташ во прв ред и дебело да го јадат ко за сите ,ко тие од 27 април !!!! После измамата си шарената револуција тешко дека некој ќе се побуни да протестира
Ти кажав дека после измамата со шарената револуција тешко дека ќе го натераш некој да протестира,мн луѓе се изиграни
Народот беќе не иде на протести, толку е. Шарените беа злоупотребени од Заев, а вмро не ги зашитити своите на 27ми април и се откажа од нив. Апсолутен крај на сите побуни е.
Моментално немаме опозиција која ќе е доволно добра да го обори Зоќи. Ако некој мисли дека со Мицкоски може да го срушиме Заев тогаш длабоко е во заблуда. Мора, и неопходна и потребна е промена во Вмро Дпмне, консолидирање и обединување на македонците(не северните шарени потрчковци) па да видиш како се руши власт. Тука е и Левица, имаат знаење, добри кадри, засега се ОК во своето делување, можат многу да "помогнат" во процесот.. "Раздели-па владеј" е моменталното мото на Зоќи, кое засега добро котира.
Шарените зимаа пари затоа идеа на протести ,беа дебело платени од Соросоидите , се вртаа муабети имале и по 50€ од ден а може и повеќе....Зстоа протестите беа масовни и насилни бидејќи беа платени... А за да се урне оваа власт треба со пенкало тоа е најбезболно за сите освен за Хунтата....
Не беа сите платени , имаше платеници ДА,но повеќето беа од срце и душа да протестираат , и мамата им сје**** овие платенициве ,ги изиграа Најчесто платениците се во Цивил и Зелена лупа вработени
Итно и неодложно се потребни предвремени избори и оваа влада на сдсм и заев да замине веднаш. Секој ден изнудуваат ново незадоволство од нивните постапки. Ко државава да е нивна приватна своина, што сака таа мала групација тоа прави, сите останати што сакаат е неважно. Ама какви избори да се одржат кога нема опозиција па