Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Развод и нов брак

Дискусија во 'Брак' започната од snejk35, 25 февруари 2013.

1. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Не ги читав мислењата, многу се, ќе кажам само нешто од мое гледиште.

Кога го читав проблемот, одма умот ми појде на еден мој тетин, како тој да го има пишувано ова.

Има жена која не ги гледа децата, ја нема во куќата, низ дома работи нешто ако мора, се друго остава на свекрвата, не сака роднини, не сака пријатели, не сака никој да и влегува во куќата, никаде по гости не оди, освен кај мајка си, по разни собири одвај два збора кажува, здебелена е, пропадната навидум, не се интересира за изглед, да си ја среди косата, да вежба, ја интересира само работата и на работа е по цел ден.
    Мажот долго време иницира се, ајде ова, она да правиме, ама таа за се му кажува не. Од ништо не е заинтересирана.
    И не е виновен мажот, што му дошло на памет се обидел, ама џабе, жена му си е таква по природа
    И лесно е да го обвиниме тетинов, ама каков совет да му дадеме кога со жена му негова на крај не се излегува?
    Тешко му е на човекот, нема живот, досадно му е, децата си го тераат нивното, жена му нејзиното, тој е сам и осамен.

2. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.819
    Брачни и семејни проблеми не ни можат да се решат на форум, дома се решаваат. А и треба да слушне како изгледа неговово однесување, од тапкање по рамо никој не се опаметил. А кога ќе побараш мислење на јавен форум, секој има право да си каже што мисли. Тоа е поентата.

На kate21, Mikako, mimiiiii и 5 други им се допаѓа ова.
  3. snezan4e

snezan4e Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2010
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    1.202
    Едвај прочитав се :tmi: .
    Овде ми изгледа како швалерката да пишува,а не тој,по толку навреди и омраза која се гледа низ мислењата,а можно е да бара некоја нова овде,што ќе се сожали и ќе го утеши.Незнам ова е само впечаток.
    Инаку овде има добри совети,калкулирај и одлучи,но не стој на мртва точка,тоа е измачување.
    Што се однесува на советите од машки особи мнозинството ќе ти каже терај бе со швалерката,остави ја дебелата.Од лично искуство,за мој проблем во бракот,кога побарав совет од мој другар,као од машка гледна точка,добив совет да се е....м на страна и дома ќе си бидам супер смирена за маж ми,се ќе ми биде токму.Јас не го послушав советот.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  4. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    Развод и нов брак
    Кога го прочитав ова се запрепастив и ова е мое мислење не сакам да навредам но замислете ако недај боже овака сите мажи размислуваат како г-нот snejk35

5. artemidis

artemidis Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    2.015
    Почитуван господине
    Колку и да се трудев да останам надвор од темата, колку и да се согласував или не со некои од мислењава наменети на твојот проблем неможев да останам рамнодушна на твоето мислење. Прво нели ти се разјасни до сега дека ова е форум и дека секој има право да си го искаже своето мислење исто како што и ти си го кажа твојот проблем. Ако толку имаш врска од животот, зашто не успеа да си го средиш твојот, туку бегаш од реалноста. Жена ти, дали е дебела, дали е мрзлива, дали е тиранин на работа или дома или како и да е е МАЈКА НА ТВОИТЕ ДЕЦА и ти треба да ја почитуваш за тоа ако не за друго. Тоа што си се пијанчел и си се швалерисувал (а не си поминувал време со децата кои толку ги спомнуваш) само ја покажува себичноста во твојот слаб карактер.
    Нели секоја приказна има две страни, зашто некогаш не ја ислушаш и другата, па после прецени дали само ти си во право. Или не разговара со тебе. Претпоставувам дека овој став го имаш и дома, ако е така сосема ја разбирам жена ти што те игнорира затоа што очигледно во твојот речник не постои поимот ДИЈАЛОГ

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Искрено, нека се запрашаат и двајцата кој е виновен, овој што не кажал што го мачи или таа што се правела рамнодушна на се?!

И дај ви се молам,на која од вас не и се подудараа термините „успешна кариера“ и „запуштеност“? Јас познавам барем пет смрдени службенички/наставнички/директори/докторки |( Успехот и смешаноста во интелектуалци не ја прават жената ни чиста ни средена ако самата не се труди ;) Дебелината не е ни најмала пречка за да си среден, има полнички ама прекрасни жени, така да, оваа ако е стварно таква, секоја и чест :geek:

На DeMelo и danichap им се допаѓа ова.
  7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    286.377
    Мене, доколку се однесува на овој коментар
    Термините беа набројани како дел од листа на особини од кои се добива целокупен впечаток за карактерот и личноста која се крие позади целата таа приказна.
    Кога веќе прозиваш некого, без разлика директно или индиректно, требало да приметиш дека беше наведена листа од карактеристики чија цел беше а се добие целосен впечаток, а не само две.
    Т.с запуштеноста не ја ни споменав.
    Да бидеш мрза, флека, и слабак е нешто сосема подруго од запуштеност.
    Запуштеноста се однесува на себе си и сопственото тело. Горенабројаните карактеристики од моја страна имаат подеднаков ефект и на околината и семејството.

И да секој си кажува од свое искусто.
    Јас знам премногу личности кои се вкопуваат во профилот под првонабројаните карактеристики и поради тоа ми беше несвојствена таа комбинација.
    Интелектуалец кој рмба цел ден, кој одржува професионален однос барем 10 часа на ден со својата околина, се занимава со најразлични интелектуални дејности, со тоа ниво на амбицозност и мотивација за успех магично да се претвора во 18.00 часот во сето тоа он што го наброја....
    Јас не знам.

Но очигледно женава е уникат по сето тоа он што го кажа.

На kate21 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.119
    Допаѓања:
    67.123
    Човеков очигледно нема ни трошка љубов спрема женава, ниту почитување. По постовите се гледа дека кој и да каже нешто во нејзина одбрана, он само нафрла се повеќе и повеќе лоши карактеристики и женава испаѓа монструм. А човеков само сака да си се оправда затоа што нема љубов. На крај ќе испадне дека всушност и ја мрази(ако веќе не испаднало така). Па така на почетокот жената беше опседната со кариерата, не обраќала внимание, потоа била дебела, запуштена, потоа била слабак, потоа... и така се редат карактеристиките...
    Тој што ја раскажува својата страна од приказната е секогаш во право и ќе додава работи само за да ја дополни сликата.
    Така што и ние тука не можеме да согледаме реално што се случува, ама едно е очигледно. Од љ ни љубов, не знам како можат така да живеат луѓето, во омраза и огорченост.

На AIT, kate21, Li0ness и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. snejk35

snejk35 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2013
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    33
    Vi blagodaram za cela pomos...iskreno...kakva i da bese....jas gi izbrav decata...niv nemozam da gi ostavam...nikogas.....se drugo mi e vtor plan......dali ke sednam da razgovaram...verovatno da...no ne vo momentov....bidejki sum premnogu zbunet so se...

vi blagodaram uste ednas.....

10. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.819
    Не сакам да се мешам во шпанскава серија, ама не си ги избрал децата, ни сега ни никогаш. Ги сметаш за наметнат терет, како што убаво си кажа дека ТАА останала бремена, па си МОРАЛ да ја земеш, па останала бремена пак и се родило второто, за третото и дошол памет... Замисли некогаш децата твои да ги прочитаат твоиве мисли! Како не си сакал да се родат, те изманипилурала дебелава, како сакаш друга жена и планираш ДЕЦА, ново семејство со неа (ова се твои зборови, памтиш?) итн. И сега, одеднаш, ги избра децата? Да не го цитирам Кили... Ај не... |( До вчера немаше проблем да ги оставиш за ТАА другата (слабата, претпоставувам :^) ). Мислам, твое право е како сакаш да си го живееш животот, ама... (овде пак е реченицата на Кили, не ми личи да ја пишувам). Не се криј вечно зад други, ни зад жена што сама некако останува бремена, без твоја вина, ни зад деца кои не барале да ви бидат заложници. И порасни веќе еднаш!

На friendy му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ethrnity

Ethrnity Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    557
    Секој човек си е остров сам за себе....и што и да се случи секој сам си го носи сопствениот крст.
    Фемина не е судот на инквизацијата па да ти судиме,само некои бае построги некои поблаги во своите коментари.
    Размисли убаво,избистри си ги мислите...мери двапати а потоа сечи.Најважно од се е да бидеш искрен најпрво кон самиот себеси само така ќе бидеш искрен и пред другите.Луѓе сме сите грешиме но,треба да се покаеме и да ги увидиме сопствените грешки,само така можеме да станеме помудри и појаки личности, и да имаме контрола врз сопствениот живот...и да не окривуваме друг за сопствените слабости и неуспех.Човек најмногу учи од сопствените грешки.За жал човек не може да го врати времето назад и да ги поправи...останува само лекцијата.
    Мој совет ти е да прекинеш со оваа фарса од брак,за првпат после долго време симни ја маската,верувај сите ќе бидат посреќни така.Атмосферата во вашиот дом воопшто не е пријатно место за живот на две деца во пубертет кои треба да бидат сведоци на вашите секојдневни фрустрации.А не сум сигурна ниту ти колку ќе можеш да издржиш.
    Конечно може и женати ќе ослабе после тоа зошто верувам дека проблемот со дебелината и е на психичка база.Не сака да прекине со јадењето зошто само со тоа ја прикрива нервозата и е едно од ретките нешта кое и пружа задоволство.Таа не е глупава...гарант знае се!!!
    Или се плашиш што ќе кажат лугето?Претпоставувам дека тоа е и една од причините зошто ја отвори темава.

На friendy и Moira им се допаѓа ова.
  12. Lola-M

Lola-M Популарен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    536
    Пријателе, децата не можеш и да сакаш да ги избереш или елиминираш!Па, тие секогаш ќе бидат твои, сакал ти тоа или не!
    Животен партнер се БИРА, ама деца НЕ се бираат!
    И да, по линија на помал отпор...повторно избра да си молчиш.
    Па, зошто побогу ја отвори темава?
    Зошто ние цели 15 страни испишавме?!!

На AIT и kate21 им се допаѓа ова.
  13. encimenci

encimenci Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2013
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    439
    Љубовта не е чин-процес е..Мора да се гаи и негува..Расте, се развива...дрн дрн јариња...
    Ако нема љубов, нема тука лезет...
    Ако си го нашол тоа што ти треба, те исполнува, успокојува, те радува--тогаш-ти си знаеш најдобро што треба да направиш.

На ljubam му/ѝ се допаѓа ова.
  14. DeMelo

DeMelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    1.405
    Мислам дека со многу осудуванюе и пристрасност се впуштивте кон човекот.
    Нормално дека децата не се избираат, но тоj тоа го кажува од аспект дека се уште нема да стави крaj на бракот, иако приjaтеле мое размислуванюе е дека уште повеке ке ги истрауматизирате, нема потреба да растат во тнезична и напната атмосфера кога разводот е легитимно право и секоj заслужува да биде срекен, а во овоj брак и дваjцата сте несрекни.
    Jac уште на самиот поочеток ви пишав приватнa порака, споделуваjkи животна ситуациja и ви предложив доколку сметате дека сеуште има простор да се потрудите да го спасите оваj брак, но читаjkи ве навака, сметам дека тоа е невозможно.
    Ние тука не сме да судиме ничиj
    живот, ако можеме да помогнеме со некоj совет добро би било, разбирам дека некои коментари беа поведени од лични ситуации во животот, без разлика дали се работело за партнер, татко или пак некоj близок случаj, исто разбирам дека секоja приказна си има две страни, но ние тука ja гледаме само едната, што ако стварно се работи за пожртвуван татко и себична жена, веруваjте секакви ги има.
    Не гледам зошто г-динот би лажел, ова е анонимен форум, ако бил себичен човек уште кога останала трудна со првото ке и речел да го абортира.Како се осудила без да му каже да го абортира третото дете, и тоj има право на збор, или во случаjoт таа е себична особа размислуваjkи на кариерата, или можеби понесена од маката со тежината од првите две деца..Никоj oд нас не може да знае.
    Човекот почнал да пие кога многу пати се потрудил околу бракот, и не не го оправдувам, но можам да го разберам.
    Па не постои маж на земjaва коj не би посегнал да се ипразни каj друга жена доколку се нашол во ситуациja како неговата.Можел да биде себичен и уште во сам старт да се разведел, но се трудел и сеуште се труди, но веке не за неа, само за доброто на децата.

Се надевам ке донесете правилна одлука и ке направите што можете наjнебезболен пат за децата, иако тоа ке биде навистина тешко, но уште потешко ке биде да растат покраj дваjца несрекни родители.
    Поздрав

На stetoskop и ilipili им се допаѓа ова.
  15. snejk35

snejk35 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2013
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    33
    I...samo da seavratam na eden post kade imase sliki so pirs brosnan...znaci slikite se odvratni...vo vistinska smisla na zborot......moze lucnosta da e najdobrata na svetot...no mene licno...a veruvajte na eden kup prijateli...im se gadi od debeli zeni..... da sekoj moze d se krie pozadi zdravstveni i sekakvi pricini...no toa e odvratno....a ne vikam ne ima nekoj dva tri posto mazi koisakaat da se davat vo salo.....no ubava zena i so miion mani stalno ke d.obie proska za se

16. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.383
    Допаѓања:
    17.599
    Не е важно каква е твојата сопруга (дебела, слаба, паметна, глупава, кариеристка итн),каква е таква е треба да ја почитуваш како сопруга а не да и даваш распоред на исхрана со броење калории :puke: , ВАЖНО е тоа што ти си (НЕ)МАЖ без муда да седне да разговара со сопствената сопруга а тука по форуми испишува 15 страни без врска.
    Ај олади човеку, или оди направи еден сериозен разговор со сопруга ти или не гњави без врска веќе, па ќе бирал ова па ќе бирал она па не можел сега баш да разговара, кого моташ бе, не пиеме ние нафта, ти немаш муда и готово. Дошол на форум уште од сабајле да се жали за неговиот проблем и да навредува жени според физички изглед, како не ти е срам?
    Мене а и на многу жени им се гадат мажи како тебе, без "муда",неодлучни, без храброст да се соочат со вистината.
    Ја претера веќе, и ако имал некој грам сожалување спрема тебе, со секој твој нареден пост, го губи истото.

На friendy, Serafima, tessie и 7 други им се допаѓа ова.
  17. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Ти си само едно површно суштество и верувам дека и на жена ти, а посебно на децата ќе им биде подобро без тебе. Колку и да велиш дека си добар татко, човек полн со осуди, за физички изглед, а како ли е за останати карактеристики можам да замислам, може само комплекси да им набие на своите деца и да ги турка кон задоволување на неговите замисли за идеални луѓе. Не сакав да бидам груба, човек никогаш не знае на друг човек како му е, ама овие грди зборови што ги напиша... Една слика што можеби некој претходно ја долови, ти си плиток човек, нарцисоиден можеби, со добар финансиски статус што смета дека треба да има жена трофеј, убава и глупава, која ќе седи дома и ќе чисти, готви, ќе биде убава пред неговите пријатели, ќе чува деца додека тој шета, бидејќи е главна фаца, демек згодноќа и заслужува.
    Со оваа постапка не ја навреди само својата жена. Те молам разведи се и побарај "утеха" за измачувачкиот живот кај некоја иста таква како тебе. Каква и да е жена ти дома, со оваа постапка ти комплетно си се оцрни самиот себе. Верувам овде на поддршка повеќе нема да наидеш.

На Madonna, lunicka, ilipili и 13 други им се допаѓа ова.
  18. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.531
    Допаѓања:
    115.168
    kravce јас одма го прочитав овој. Ова ти е класичен пример за тоа што се случува кога незживеани ќе влезат во брак заради непланирана бременост. Не сакам да бидам офф ама мислам дека темава треба да им е лекција на оние девојки од темата Дали сум бремена и оние кои си практикуваат секс без заштита. Утре ова може да ги дочека. Да земат искомплексирана будала која на 35 години сваќа дека не проживеал живот како млад кога па сега тера некој втор пубертет.

На SuperGirl24, Serafima, tessie и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.272
    Многу личности овде ме знаат дека за вакви постови не коментирам и не влегувам во никаква дискусија. Секогаш го барам доброто, а за негативните постови и постапки на одредени личности не сакам ни да коментирам.
    Ме изиритира фактот што цело време бев од твоја страна. Не дека ги оправдував твоите падови и грешки (читај за мене многу големи), сепак верував дека зад тебе стои многу подруга личност со многу поубави сфаќања за се. На која личност и е важна душата на човекот, а само физичката убавина е надополнување на се.
    Од болдираниот текст сфатив, дека човекот ти не го гледаш во своите духовни квалитети, туку мерилото за тоа е физичката убавина. Тие зборови се излезени толку од длабочината на твојата душа, но преполни со омраза. А кутриот ни самиот не знаеш дека и ти утре нема да ја поседуваш таа физичка убавина. Можеби денес си најубав на свет (мислам гледано од твоја страна), но гледај утре да не допушти Бог да бидеш и подебел од својата сопруга. Дури тогаш ќе сфатиш можеби како и е на неа и ќе сфатиш дека физичката убавина не е мерило за ништо.

Би ти дала еден совет.
    ПРОМЕНИ СЕ. Ако сакаш да си го поживееш животот што ти останал. Зашто ти живееш првенствено за себе, но вклучувајќи ги тука и другите. Само не знам каде ќе бидат тие други личности кога ти ќе паднеш. Верувај нема ни да те погледнат, а само твојата кутра женичка повторно ќе се грижи за тебе. Ни љубовницата, ни никој друг, нема од љубов да земе ( да ми простите на изразот) да го испери твојот долен веш. А само твојата жена која на крај ќе се жртвува за децата, но и за тебе. Или ќе ти се освети за се’ што си и правал во животот, па ќе те остави сам.
    Ова убаво запомни го.

Прости што бев крајно груба, но претпочитам вистината да ја кажам во лице. Како што сакам и сите мене да ми кажуваат.

На tessie, lunicka, ilipili и 12 други им се допаѓа ова.
  20. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Да ти кажам право ТОТАЛНО ме разочара со овој твој пост. Не дека јас нешто многу те жалев, но освен за прељубата, некако можев да те разберам. Сега сфаќам дека всушност и штетно е за децата да живеат со тебе. Што можеш ти да им пружиш на тие деца? Какво морално воспитување можеш да им дадеш? Што ќе ги научиш?
    „Сине, ако жена ти е глупа, нека е убава.“
    „Сине, жената е само за секс, не е важно дали муабет знае да прави.“
    „Сине, ако жена ти не може да најде никаква работа, може не е квалификувана, ама е многу убава...ах како би и‘ го о**ал.“
    „Сине, ако се здебели жена ти - шутни ја, најди си некоја манекенка.“
    „Сине, шо има веза дека жена ти ти набива рогови, нели е убава? На убавите жени стално им се‘ простува.
    „Убава е жена ти сине, шо има веза дека донела дома љубовник, нели си ти најдобар у цело маало?“

„Па добро бе сине, те малтретирала жената, шо ако, нели гледаш колку е убава, згодна, ќе и‘ простиш, нормално.“

Искрено ги жалам сите жени кои живеат со мажи како тебе!

На Madonna, lunicka, ilipili и 8 други им се допаѓа ова.