Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Развод

Дискусија во 'Брак' започната од lalezzz, 2 јуни 2010.

1. Hortenzija

Hortenzija Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2019
    Пораки:
    1.614
    Допаѓања:
    15.016
    Mazena sum i imam semejstvo no moite denes ke odat da podnesat dokumenti za razvod :( edno dete sum im :( ednostavno nemozam da sprecam. Osekam deka zavcera koga mi kaza tato mi se srusi cel svet na glava :( ednostavno nemozam da se pomiram. Majka mi nema kade da odi nema pari za advokat :( kade ke odi, sto ke jade? Koj ke go gleda tatko mi? Knedli goltam mislam sekoj moment ke umram od grizi :(

2. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Искрено јас сум дете на разведени родители и сум се водела по принципот боље среќен развод него лош брак, еве и јас сум моментално бремена и пред брак и повторно истото го мислам за не дај Боже ако дојде до тоа, мајка ми не израснала сама под кирија, мајка ти можете да ја земете кај вас додека не застане жената на свои нозе или да и се помага на некој друг начин финансиски или некако, возрасни луѓе се тоа, никој не знае помеѓу двајца луѓе што се случува и што се довело до тој чекор претпоставувам дека и се по возрасни луѓе па такада уште потешко се донесуваат тие одлуки, чим така се одлучиле доколку им го сакаш најдоброто ќе се помириш со фактот дека меѓу нив двајца нешто не функционира и дека ќе бидат по среќни вака:hug:

На Guns N` Roses, thelittle17, manako1 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Hortenzija

Се зачлени на:
    14 април 2019
    Пораки:
    1.614
    Допаѓања:
    15.016
    Ti blagodaram na sovetot no mnogu mi e tesko :(

4. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.812
    Ne e mala rabota toa, no sepak.tie se vozrasni licnosti koi sigurno ne ja donele odlukata tuku taka od denes za utre.
    Te razbiram deka ti e tesko, rastena si so dvajca roditeli i vo tvojata glava odat kako par...no toa ne znaci deka treba da se nerviras,donele odluka kakva sto smetale deka e pravilna, za niv dvajcata!
    Roditelite za nas se ikoni no tie ne se svetci, tie se samo luge, koi kako i site gresat, nekoi poveke nekolku pomalku...no gresat!
    Moras da gi razberes i da prodolzis da gi sakas i podrzuvas kako i do sega!
    Majkati ne e sama,ke se snajdete ne se sekiraj!
    Dali imas opcija da dojde da zivee kaj vas privremeno,ili baba dedo zivi,dom kade bi se vratila?

На mira.mira, thelittle17 и Hortenzija им се допаѓа ова.
  5. Ivchy.pi91

Ivchy.pi91 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Zdravo, mi treba informacija ama od iskustvo.. shto dokumenti treba za da mozhe da se promeni prezime posle razvod od brak odnosno vrakjanje na mominsko. Kakva e procedurata.. ova instituciive samo matkaat i site razlichno kazhuvaat a mi trebaat najsigurni informacii. Koj dokumenti od kade kolku se cheka .. se ..

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Anushka_

Anushka_ Активен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2021
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    7
    Здраво на сите. Нова сум на форумов и би сакала да добијам една информација.. Се работи за развод, за близок пријател. Неговата сопруга поднесе тужба за раЗвод, ги викнаа во социјално и двајцата потпишаа дека не сакаат помирје. Документи за рочиште на суд стигнаа дури за на 23 септември. Ме интересира дали на тоа рочиште доколку одма потпишат двете страни за раЗвод процедурата ќе потрае или ќе се заврши одма? Освен тоа на тужбата што ја имаше таа пуштено, требаше во рок од 15 дена да се поднесе против тужба околу алиментација. Дали се средува со едно рочиште се? Или ќе потрае... ?
    Благодарам ❤

Последна измена: 14 јуни 2021
  7. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Доколку и двајцата кажат дека не сакаат да се мират и се согласни со сите претходно наведени права и задолженија со едно рочиште се завршува постапката со тоа што после одлуката треба да ја однесе да стане правосудна односно да и се удри печат и тоа е тоа.

На Anushka_ му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MissBreezy

MissBreezy Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.053
    Доколку има дете во случајот, нема да биде едно рочиште сигурно. Спомна алиментација, па претпоставувам за тоа станува збор.

9. Anushka_

Anushka_ Активен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2021
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    7
    Да. Две деца имаат. А дали на тоа рочиште може да се договорат и за алиментација и за се останато за побрзо да се заврши се...

10. MissBreezy

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.053
    Ако постоел простор за договор можеле и спогодбено да се разведат. Штом дошле до тужби се сомневам дека се во добри односи. Судот ќе ја одреди алиментацијата, но разводот нема да заврши набрзо сигурно.

11. Anushka_

Anushka_ Активен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2021
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    7
    Разговарано е со неа. Несака спогодбено. Вика кога ќе дојде ден кога е рочиштето тогаш ќе завршиме се. Нејќела ништо спогодбено...

12. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Jas imam sega slucaj od bliski licnosti kade spogodbeno so dete za edno rociste se zavrsi se, zavisi od lugeto kolku mozat da se dogovorat

На manako1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Anushka_

Anushka_ Активен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2021
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    7
    A dali razvodot im zapocna so tuzba za razvod, ili direkno odea spogodbeno?

14. Hortenzija

Се зачлени на:
    14 април 2019
    Пораки:
    1.614
    Допаѓања:
    15.016
    Za zal nema kade da odi :( kaj mene nemozam da ja zemam od mnogu pricini a za pod kirija planira ama platata i e samo 10000 den. Kirija smetki hrana, nemam pamet kako da i pomognam :(

15. MissBreezy

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.053
    Ама спогодбено. Членката наведе дека станува збор за тужба.

На Anushka_ и Noranora им се допаѓа ова.
  16. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    па и овде имаше тужена страна и страна која тужи, океј ако не можат да се договорат нормално дека може и година дена на судови да се влечат

Разводот им започна така што она го тужеше него, секогаш мора да има страна која тужи и која е тужена.

извини неможам да разберам, кои тоа причини можат да постојат да не ја земеш мајка ти?
    Ако сакаш да одговориш секако

Последна измена од модератор: 15 јуни 2021
    На bicycle и Hortenzija им се допаѓа ова.
  17. Hortenzija

Се зачлени на:
    14 април 2019
    Пораки:
    1.614
    Допаѓања:
    15.016
    Nemam prostor dovolno +imam stari lugje i nie so soprugot +2 deca

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.829
    Допаѓања:
    5.558
    Не ја следува мајка ти дел од куќата/станот каде што живееле до сега со татко ти? Сигурно 20+ години се во брак, таа има инвестирано во тој простор и ја следува одреден дел.

На mssuniquee, anggell, WildMk и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Hortenzija

Се зачлени на:
    14 април 2019
    Пораки:
    1.614
    Допаѓања:
    15.016
    Ke vidime kako ke bide krajot :(

20. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.340
    Допаѓања:
    171.211
    абе и да има дел и да и следува тоа е посебна тужба шо може да се влечи со години
    Кај ке оде жената до тогаш
    Друга опција да видите ако има некој шо издава една соба барем или негде кај шо се стари луѓе да ги пригледнува и да не плака кирија
    Или некаде да одржава кука

На WildMk, thelittle17, eliesaab и 5 други им се допаѓа ова.