Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Развод

Дискусија во 'Брак' започната од lalezzz, 2 јуни 2010.

1. Survivor-Warrior

Survivor-Warrior Активен член

Се зачлени на:
    28 јули 2021
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    27
    Zdravo,mi treba odgovor na nekoi prasanja od ovaa tema,ke zamolam nekoj so iskustvo da mi pise licna poraka.

2. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.248
    Допаѓања:
    6.727
    Дали при развод се гледа материјалната состојба на партнерите?
    Наводно ако таткото заработувал повеќе и бил ситуиран имал повеќе шанси од мајката која има помала плата..

3. MissBreezy

MissBreezy Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.053
    Апсолутно не.

На cresa-jagoda, Biljarkata, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. trouble

trouble Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2012
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    132
    Детето припаѓа на мајката секогаш, освен ако е таа наркоманка или психијатриски случај. Од платата на таткото се одредува само алиметацијата

На cresa-jagoda, tina2018, WildMk и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Kalimero123

Kalimero123 Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2021
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    117
    zdravo jas sum nov na forumov imam golem problem ako moze sovet i iskustvo za pomosh ZNACI vaka vo brak sum 22g oficijalno zaedno 23g so soprugata imam 3 deca mashko i dve zenski mashkoto e 21,srednata kerka za 3 meseci ke napolni 18 i najmalata tera 11g ,pred 5 meseci zenata me nabedi deka sum semeen nasilnik so lazen lekarski dokument vrski po socijalno od obicna draskanica ja napravija kontuzija i pobegna go napushti domot i semejstvoto ,ne bev dobar so zdraavjeto podocna mi e dijagnosticirana korona ,padnav vo anksioznos,depresija bidejki neznaev shto mi se slucuva i zoshto skoknav vo vardar noke sreka se nashle dvajca i me spasija ,izrecena mi e privremena merka za vrshenje semejno nasilstvo decata ziveat so mene i vrakajki se poleka vo normala pocna da doznavam raboti deka zenami imala javna vrska so druga osoba i deka navodno e tamu pod kirija a vsushnos zivee so nego bigamija,dvobrak,poligamija neznam koja e vistinskiot izraz polno sliki videa shetale po partiski aktivnosti i fakani vo kadri cist dokaz ,po 5 meseci javuvanje vo c.s.r pismeni izjavi ,nishto nema razvod koga i e kejf ke prati neshto drobno za decata i se dur ljubovnikot ne ja spukaa tikvata sega na drugo mesto pod kirija i gi bara decata pomosh sovet od iskustvo blagodaram

6. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.822
    Допаѓања:
    39.489
    Кое ти е прашањето? Остај ти драсканици, ако си ја удрил, насилник си.
    За скокање во река, побарај психолошка помош, и лекови ако треба. Очигледно немаш контрола врз однесувањето свое.
    Жена ти ако си живее со друг, едностацно побарај развод и терај си го животот понатаму.

На Bozica1980 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    врска нема муабетов. На толку врски, таа децата меѓу му ги оставила

На Justicija, happygirl, Lavender4 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Kalimero123

Kalimero123 Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2021
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    117
    vaka ne ja udriv kako moze fault bez kontakt i kontuzija so parce plastika od 17g,znaci lazno nakleveten,za obidot za samoubistvo spored krivicen zakonik ,postoi naveduvanje jas sum psihicki zdrava licnos ,anksioznosta i momentalnata depresija me navela na toa,a prashanjeto za se navedenoto i namesteno da izleze so cis obraz a da izbega da zivee kaj drug toa e bigemija pod navodnici kako sega se pojavuva i bara deca ???? i zoshto socijalnoto ne ja kine merkata koga taa ne zivee a razvodot znaete koshta a ima zakon deka brakot fiktivno prestanuva ako e napushten za edna godina ili ako dva meseca ne se spogodime

da i naklevetila i ne se grizi ,mada sinot e golem i srednata kerka najmalata i sega se vraka i saka da ja dobie najmalata kerka pak preku socijalnoto

Последна измена од модератор: 18 септември 2021
  9. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Ќе ти кажам само еден совет.
    Гледајте двајцата да не се одмаздувате преку децата.
    Тие се најбитни, а тоа што ваш брак завршил, не е толку страшно, животот ќе продолжи, многу луѓе се разведуваат и се среќни.
    Ама немојте преку децата.
    Ако можете, во име на 23 годишната врска и во име на децата седнете и договорете се, колку време ќе поминуваат кај едниот родител, колку кај другиот, разговарајте со нив, прашувајте ги како се осеќаат, поделете финансии кој што ќе плаќа и продолжете со животите двајцата одделено.
    Со адвокати можете да одите по судови, да се расправате, ама ако се договорите ко луѓе најбезболно ќе биде за сите.

На LadyLollypop, TheDreamGirl, KateKane и 13 други им се допаѓа ова.
  10. Kalimero123

Kalimero123 Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2021
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    117
    vaka neznam ni d
    probano e se a postoi zakon dokolku ima cisti dokazi za preljuba ,poligamija,ne-migamija deka taa ekspresno nema shansi za staratelstvo a jas ja prebolev kako shto kazav dvete se polnoletni saka da ja zede najmalata i da dobiva alimentacija ,a spogodbeno dava surova hrana drobno za dva dena ,jas nesakam nishto no taa se prekockala zoshto ne mislela kako sega dete kaj nea neka si tera so ljubovnikot i toa 14 g postar od nea 58g a taa 44 sramoti golemi

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Не постои таков закон и неверството нема никаква врска со правата на старателство, ваљда не бара старателство врз тебе?!

На Biljarkata и WildMk им се допаѓа ова.
  12. Kalimero123

Kalimero123 Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2021
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    117
    E OVA MI E DIREKNO PRASHANJETO ,ZNACI SE MOZE PREKU C.S.R Пре Adубата или пре adубата во најтесна смисла е брачно неверство , односно форма на вонбрачен секс што претставува кршење на брачните обврски од страна на еден од брачните другари. Брачен другар кој се впушта во вонбрачен секс или вонбрачна loveубовна врска е пре adубник или преulубник . Иако често се наведува дека концептот на пре adуба е поврзан со моногамен тип на брак, или јудео-христијанско разбирање за моралот, може да се најде во многу култури ширум светот. Генерално, пре Adубата се гледа негативно, и тоа, особено кога пре adубата е извршена од жена или жена, повлекува морални и, во некои случаи, законски санкции. Во многу земји, пре adубата е злосторство за кое може да се изречат дури и најстрогите казни, вклучително и смртна казна, како што е случај во некои муслимански земји. Дури и во земјите каде што преteryубата не е кривично дело, може да повлече одредени правни последици, првенствено во однос на семејното право, кога вообичаено се донесуваат судски одлуки за распределба на брачниот имот, старателство над деца, итн. На штета на преulубникот.

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  13. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.680
    Допаѓања:
    11.015
    Прељубата нема никаква врска со добивање на старателство врз децата. Ако има друг не значи дека не е добра мајка, не зборам за вашиот случај општо кажувам, дека доколку некој од партнерите изневери не се намалува можноста за старателство за децата.
    Седнете мирно разговарајте, не правете трауми за децата.
    Во однос на твојата состојба побарај стручна помош, со терапија и разговор со психолог се средува. За да си ја средиш психичката состојба прво ништо не прави за инает, така само си ја јадиш душата, а психичката состојба станува полоша. Им требаш на децата. Остави гордост и инает.

На Biljarkata, WildMk, Kalimero123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Да, во Авганистан, Саудиска Арабија..
    Со постов сѐ кажа, нема што понатаму да се води дискусија со тебе, трол или не.

На KateKane, Nikolina35, Lady D ❤️ и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Kalimero123

Kalimero123 Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2021
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    117
    BARA STARATELSTVO vrz najmalata postojat tie zakoni vo zakon za semejstvo i se vo nadleznos na c.s.r obrateno e i pismeno i so se ja shtitat iaku i srednata kerka koja za tri meseca ke e polnoletna dade izjava deka neke da zivee so nea i sinot e polnoleten tie imaat pravo na svoj izbor ziveat so mene sega se nastrvi kon najmalata

16. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Нема никаква срамота што бил 14 години постар од нејзе.
    Ако си ја преболил, остави ги тие работи, колку год бил постар од нејзе, каква врска има тоа.
    Каков закон е тој ако направи прељуба ОСОБЕНО ЖЕНА, ќе ги изгубела децата.
    Каков е тој закон, јас прв пат слушам.
    Ако има таков закон, а ти имаш докази, тогаш што се плашиш, сигурно ќе ја добиеш најмалата ќерка.
    Не знам зошто ни кажуваш дека во некои земји, ако жената направи прељуба добива смртна казна.
    Зошто ни го кажуваш тоа, не знам, како да го сфатиме?

На TheDreamGirl, KateKane, neno0o и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Kalimero123

Kalimero123 Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2021
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    117
    ne vo ime na se se kolnam nebaram inaeet ama ima ne e preljuba znaci ziveela i so nas i so nego i po klevetata prodolzuva znaci kako sega bara deca koga od sinot e isplukana i od srednata kerka ima izjava deka ne ja saka ,a ljubovnikot provocira so sliki C.S.R e gluvo pa nakraj jas imam dovolno ziveeno so nea sed brak dete 21 godina,kerka sega maturantka shto ke im e pazete kerka mi e prvenec u generacija so sertifikat i obuka vo grand kanarija i europass zoshto bi trolal???

18. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.822
    Допаѓања:
    39.489
    Бог да чува, бигамија или полиандрија е ако таа влезе во брак со него, а да живее може со уште 10 и ништо не и можеш.
    Прељубата не е казнива, како што рекоа во Саудиска Арабија и Авганистан , или други муслимански земји е. Таа можеби ЗА ДЕЦАТА е арна ако за тебе не е. Секако најмалата ќерка ќе ја прашаат во центарот со кого сака да живее. Ептен си надрндан што е разбирливо, но да ја казниш жена ти не може. Не мора да ангажирате адвокати скапи не знам какви, разведете се спогодбено.

На KateKane, Biljarkata и Mikha4 им се допаѓа ова.
  19. Kalimero123

Kalimero123 Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2021
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    117
    toa e od vikipedija a zakon ako ima dvobrak ili ete neka pomogne nekoj kako se vika bigamija,monogamija i go napushtila domot nema spogodba gubi staratelstvo a vi pishuvam zoshto socijalnoto po tolku sliki izjavi odbiva da go uvazi clen 76 od zakonot za semejstvo zoshto bega od usmena spogodba ,a tamu ima zakoni kako i shto ja shtitat

rekov pod navodnici bigamija jasno deka ne e zakonski jas ne kaznuvam tuku decata tie se nashite idni sudii i ja kaznija i sega tipuva na maloletnata so 11 g

da ne gotvi,da laze deka e na rabota od prvi do prvi po 15 casa na den a vsushnos vo avanturi ,da se sonca letoto,dodeka kerkata edvaj mozev so edna plata da i odvojam 1000 den i sega jas trol jas ne ispraven nemora pobarav sovet rekov momentalen ishod i nejzino pobaruvanje

Последна измена од модератор: 23 септември 2021
    На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Кажи ми ако сакаш точно кој е тој член од кој закон, баш ќе го прочитам да видам дали жената ги губи децата при развод ако направила прељуба.
    Екстремно сексистички закон би бил тој.
    Ако сопругата прекршила некој договор меѓу тебе и нејзе, не значи дека не смее детето да си го види.
    Ако стварно напуштила деца, може да го прикажеш тоа на суд.
    Од друга страна ако ти си ја повредил физички, таа може тоа да го искористи на суд.
    И така до недоглед може да се препуцавате, ти си крив, не, ти си крив.
    А најмалото само 11 годинки, зарем на тежок развод треба да е сведок на таа возраст.
    А пак ќе ти речам, јас да го изневерам маж ми и тој да ми рече Во некои земји за прељуба се добива смртна казна, прво ќе се запрашам дали ми посакува смрт и второ тоа на суд ќе го искористам против него.

Последна измена: 18 септември 2021
    На TheDreamGirl, KateKane, Nikolina35 и 6 други им се допаѓа ова.