о.к знаци мора со адвокат ке биде ке гладувам ке позајмам ама ке поднесам ама се ке иде од поцеток ,зошто цср да си ја гледаше работата не ке е вака ,ке те послусам ама тогаш ке се повлеце ревизија а со ревизија и освета лазна клевета,обид за самоубиство се цела приказна наново
Немаш пари за адвокат? Да најдиш некој од овие што пружаат бесплатна правна помош? Само не знам дали исполнуваш услови. @Forca ај ѕирни, ако не ти е тешко...
на масата имасше се и стаклена пепелјара и тоа е дадено во изјавата пред судот и пред цср а сепак сум одбрал најлесно и според кривицниот законик ако те испровоцират до плафон не си крив баш
проверено ми е треба да аплицирасх и цекасх ,фала ви ногу и ке ве молам доволно беше мислам дека добив одговор
Ова по не знам кој пат го повторуваш, размисли уште еднаш дали треба вакви изјави да даваш, посебно пред службени лица. Признај си ја грешката, кажи дека се каеш и не се навраќај пак на истото.
епа немолчам некој да му ги даваш сите финансиски средства,да те врега,секојдневно да ти стигаат плика дека подигала кредит без твое знаенје а ти го вракаш да не готви,не цисти па кој е овде насилник и на крај да те дотолци со неверство и клевета за насилник сега ке ти го пратам да го видисх и законот кривицен и кој овде одамна барал,планирал развод без тронка поцит кон семејството и децата и местел мини на патот по кој одам схто не поднесе таа тузба за развод ???
емоционално вреган,плукан омаловазуван -(3) Сторителот кој ги пречекорил границите на нужната одбрана може да се казни поблаго, а ако пречекорувањето го сторил поради силна раздразнетост или уплав предизвикан со нападот, може и да се ослободи од казна
Jas nikade ne kazav deka ti si rekla deka e ili ne e jas se nadovrzav na tvojot muabet deka razvodot vlijael vrz decata dodeka pak jas od druga strana smetam deka disfukcionalna zaednica vlijae i te kako povekje i povekje sum za razvod nego kavgi,ne pocituvanje, ne daj Boze tepanje i izneveruvanje.
домакинка не е слугинка ,па ако зачисти и зготви си готви и чисти и за себе а највазно за децата а и јас помагам
Мижи Асан да ти баам. СаМоОоо си фрлал по неа. Ме ИсПрОвОцИрАаА... Дај молим те. Ми се гади од вакви оправдувања. Ова е твоја страна на приказна. Насилството може да биде и психичко и физичко, а ти гледам опседнат си кај се сликала и кој стоел до неа. Утре детето ќе те извади од такт, што, ќе фрлаш по него пепељари? Ако децата се полнолетни, остави го сами да одлучат дали сакаат кај мајка им, доволно се големи. Научете да не им правите притисок и емоционални уцени на децата зошто вие како сопружници не функционирате.
Ова да, ама што со делот дека земала кредит, без негово знаење? А не ти се гади оти таа заминала да живее со друг и ги оставила децата цела година? ---------- Не ја знаеме целата приказна, очигледно. И форумов не е место да одредуваме кој бил виновен, кој не. Си има институции за тоа.
@Kalimero123 Се случило што се случило. Побарај правна помош да те упатат како да постапиш во ситуацијава. На форум можеш да добиеш само совет како да постапиш, ионака не ја знаеме приказната од двете страни и е глупо да коментираме кој е прав. Си има институции, тука само на тапет се ставаш со децата и освен осудувања ништо нема да добиеш. Биди свесен дека и ти си згрешил, признај си ја грешката и продолжи понатаму со животот. Надлежните органи ќе си ја завршат работата.
Да ми извинеш ама нема оправдување за насилство!!! Тоа дали ги оставила децата го оставам под знак прашалник, тоа е негово тврдење.
Телесна повреда Член 130 (1) Тој што друг телесно ќе го повреди или ќе му го наруши здравјето, ќе се казни со парична казна или со затвор до три години. (2) Тој што ќе го стори делото од став 1 при вршење семејно насилство, ќе се казни со затвор од шест месеци до три години (3) Судот може на сторителот на делото од став 1 да му изрече судска опомена ако бил предизвикан со особено навредливо или грубо однесување на оштетениот.
Мора некој правник да го објасни законов. Ама ништо не ме чуди и да е точно дека можеш некого да лупнеш ако те навреди. Закони од мажи пишувани за мажи.
има документи,докази,за економско насилство и емоционално скринови,има три телефона а децата најмалата он лине со скрсхен екран