Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Развод

Дискусија во 'Брак' започната од lalezzz, 2 јуни 2010.

1. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.849
    Допаѓања:
    13.468
    Ne, ti ne pomagas, tuku si go vrsis svoite domashni obvrski. I ti si domakjin.

На TheDreamGirl и manako1 им се допаѓа ова.
  2. Kalimero123

Kalimero123 Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2021
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    117
    кога не верувате во сторијата ве молам и не ме прозивајте ,беше помина сега се врака и глуми мајка па ако бре јас бев крив немасхе децата да ја исплукаат зборам за највозрасниот сега некој со дробни години стас брак ке реце му се гади сум лазел пред да се советувам со вас дами во форумов илјада пати,изјави писхував во Ц.С.Р јас незнам да цувам деца дојди види ги маникени,

3. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.419
    @Kalimero123 fokusiran si samo na nea, kaj e so koj se slikala i sl. Po ova shto pishuvash sakash da i se odmazdish preku decata.

На TheDreamGirl и manako1 им се допаѓа ова.
  4. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    А ти што си, фикус?
    Што не им купиш телефон што не е скршен?
    Јас за мое дете не чекам од никого, ако нешто му треба, ќе му го обезбедам.

На Nikolina35, sanjaeva и Lady D ❤️ им се допаѓа ова.
  5. Kalimero123

Kalimero123 Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2021
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    117
    • Не испраќајте повеќе мислења едно по друго, ставете сè во еден пост
    помошник слуга според тебе зошто зената ако е домакинка е слугинка ајде

купено и се марка од облека до школски прибор зборам кога таа беше управител на сите финансии

не туку не е злато се што свети да видите што ни направи една дама и сите се на нејзина страна ,никој не те рецка само затоа што си машко ај цао и доволно беше

кои деца тие деца се некој 5 г помали од тебе 10 другата најмалата а за сликите и видеата иди бре на ѕоу тубе гледај како им е на децата кога гледат која е тука емоцијата за нив ??? мене ми е гајле ја преболев ,кој е филингот тие деца кога ги гледаат тие слики и видеа кази ми ти ??? ете затоа спомнувам

Последна измена од модератор: 19 септември 2021
  6. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.512
    Допаѓања:
    5.596
    Ne smees da tepas i frlas po nea.
    Ako ne ti odgovara sto napravila vo brakot,resenieto e ednostavno Razvod.

На TheDreamGirl, WildMk и Meckicja им се допаѓа ова.
  7. Kalimero123

Kalimero123 Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2021
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    117
    nitu sum ja tepal tuku kako shto kazav frleno so lek predmet materijal plastika tezina 17 g razdalecenos 2,5 m ishod raskanica nemi beshe jasno zoshto sum nasilnik i izvadila lazen lekarski dokument se hiperbolicno a nikoj ne gleda kontuzija vo krajno rastrojstvo,od emocionalni,vreganja,omalozuvanja a posle mesec dva pocna da se odmotuva klopceto shto vsushnos se krielo ushte od lani od oktombri -Телесна повреда Член 130 (1) Тој што друг телесно ќе го повреди или ќе му го наруши здравјето, ќе се казни со парична казна или со затвор до три години. (2) Тој што ќе го стори делото од став 1 при вршење семејно насилство, ќе се казни со затвор од шест месеци до три години (3) Судот може на сторителот на делото од став 1 да му изрече судска опомена ако бил предизвикан со особено навредливо или грубо однесување на оштетениот. pa i jas imam kolegi i drugarki koi mi kazale i kade ja gledale i kaj spie jade i pred sluckata i posle

8. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Mene me interesira sto bese pricinata za zena ti da te izneveri

9. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    Не е битна причината.
    За изневерување не треба причина, не е во ред никого да правиш будала.
    Во случајов не се ок двајцата.
    Ако навистина го изневерувала.
    Овој фрлал ако навистина останало на тоа.
    Се гледа по коментарите на него болката каде му е најмногу, во неа, не во децата.
    И како во секој токсичен брак и при секој катастрофален развод, децата го извлекуваат најдебелиот крај, ради емоционално несозреани родители.

На TheDreamGirl, IRBBB, manako1 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.081
    Некогаш не треба конкретна причина. И здодеал или не ни го сакала кога се зеле па си брка работа.

@Kalimero123 не се замарај со неа. Барај развод. Децата сега се деца утре ќе се возрасни. И верувај ми нема да им биде гајле за тоа што било помеѓу тебе и твојата сопруга. Ако решат да и простат еден ден и ќе и простат. Ако не, ќе ја презираат цел живот и така ќе си остане тоа. Мој совет е да си продолжип со твојот живот ,да си се грижиш за себеси, негувај се,пешачи,пони да се радуваш на животот, најди си пријателка, разговарај со твоите деца ,дружи се со нив. Ако неможеш финансиски сам да издржип може и поголемото дете ако сака и има време да ти помага. Секако се што ќе заработ ќе биде за него. Ова е најдобронамерен совет.

За сите што скокнавте на коментарот дека со шише фрлил по сопругата сите имате двојни стандарди. (Не подржувам насилство) Колку пати сте биле сведоци да жени/девојки фрлат со предмет или употребат физичка сила врз машко ? Јас на неколку пати сум била сведок, ама тоа не се важи не ? Жените смеат а мажите не. Човекот кажа дека во афект тоа го сторил и се надевам дека е вистина и дека не ја повредил, не кренал рака и слично.

На WildMk и Kalimero123 им се допаѓа ова.
  11. Kalimero123

Kalimero123 Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2021
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    117
    nemam poim imashe se semejstvoto beshe matrijahalno,sloboda golema

12. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Da ama posle 23 god brak da go izneveri veruvaj mi ne e bez pricina tuka ima nesto ne e bez nisto tuka nesto ednostavno ne stima ili on ja ima iznevereno prethodno Ili ja ima tepano bez nisto ne e

13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.259
    Не оправдувам насилство.
    Трпев насилство и знам како изгледа да си жртва, од прва рака!

Не ми пикај зборој в уста!

На NewMama му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Kalimero123

Kalimero123 Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2021
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    117
    ama po koj pat da kazam dvete deca se polnoletni i 11 g ,podocna e doznaeno deka ne preljuba zivee so nego i eden clen go kaza zakonot po toj zakon taa veke go izgubila staratelstvoto nad najmalata a polnoletnite se so mene znaci utre zdravje u csr poveli zakon i pishi samo da ne me motaat pa izgubiv volja za se kako shto ne go praktikuvaat zakonot za roditelsko pravo clen 76 da ja obvrzat da praka hrana

15. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.081
    Чекај сега имаш 2 деца полнолетни и 11 годишно девојче ?

16. Kalimero123

Kalimero123 Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2021
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    117
    epa za se ima prv pat me znaat mene dobro a i nea gradot ,sekoj shto cu se krsti jas mislam od nogu azdis se i doveriv ja pushtiv na dolgo jaze na kraj mi splete ortoma

за 3 месеци не ми е средната полнолетна

Последна измена од модератор: 19 септември 2021
  17. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.081
    А иматр уште едно мало 11 годипно што е кај мајката ? @Kalimero123

18. Nikolina35

Nikolina35 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    13.045
    @Kalimero123 Мислам дека енергијата треба да ја зачуваш за по судовите и социјалните служби, нема потреба да се објаснуваш по форуми 3 дена. И да, потребен ти е адвокат и тоа добар.

Тоа што женати излегла од куќата без децата, се рачуна за голем минус за неа а не неверството кое го кажуваш у секој твој пост.

Но, ти имаш повеќе минуси затоа ти реков адвокат и тоа добар, ако вака у суд ломотиш ко на форумот ќе загубиш а верувам дека детето треба да е кај тебе. Остави адвокатот да зборува место тебе затоа и постои.

П. С Ако мавнеш некого со пенкало, може око да му извадиш а лесен предмет ќе речеш.

На tanjita, ALISA0000, TheDreamGirl и 5 други им се допаѓа ова.
  19. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.081
    @Kalimero123 не те читав претходно се, па вака ќе кажам. Ако проблемот е замо варање од страна на жена ти а притоа таа има љубов кон тоа 11 годишно дете, го сака и се грижи за него, не го одвојувај од мајката. Сепак се работи за многу мало. Секое дете без разлика на се, си сака мајка. Ова зборувам ако таа има љубов спрема него.

Добар адвокат најмиси и развод.

На Meckicja и WildMk им се допаѓа ова.
  20. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.829
    Допаѓања:
    5.558
    Детето е кај него како што разбрав, сите 3 деца се кај него. Ама сега сопругата најверојатно сака старателство врз најмалото дете.
    Да се надополнам дека борбата и на двајцата е кај кого ке припадне детето т.е кој на кого ќе плаќа алиментација.

На WildMk, NewMama и Nikolina35 им се допаѓа ова.